Celebrity

4. dubna 2022 12:35

Petra Kloidová

Laďka Něrgešová o dceři Medě: Jméno jí vybral syn neobvyklou metodou

7 pádů Honzy Dědka (11) – Něrgešová a farmaceutická střední

Moderátorka Laďka Něrgešová je maminkou syna Adama a dcery Medy. Vystudovaná herečka prozradila, jak přišla na tak netradiční jméno pro svou dceru. Prsty v tom má údajně její syn.

Laďka Něrgešová moderuje už několik let společenský magazín Showtime a reality show Farmář hledá ženu. Ačkoliv je také herečkou, vystudovala na popud rodičů praktickou střední školu, která se jí nakonec hodí i v životě mámy dvou dětí. „Studovala jsem chemii a farmakologii, ale pak jsem šla dělat blbosti (herectví, pozn. red.). Když chodím s dětmi k doktorům, diskutuju s nimi. Jsem oblíbená nejen u lékařů,“ přiznala Laďka Něrgešová Honzovi Dědkovi.

Syn Něrgešové musel vymyslet tři důvody pro jméno sestry

Jejího syna Adama a dceru Medu od sebe dělí osm let. Laďka Něrgešová si během druhého těhotenství dlouho myslela, že bude mít druhého syna. „Byla jsem nastavená na chlapečka, měla jsem všechno modré. A pak přišel ten rozhodující moment: Je to holka! Teď jsem vůbec netušila, jak tomu sedmiletému klukovi vysvětlit, že bráška, o kterého si napsal pod stromeček, prostě nebude. To mi šrotovalo v hlavě,“ prozradila moderátorka. Na malého Adama tedy musela trochu od lesa.

„Říkám mu: ‚Zaprvé skvělá zpráva, ségra ti z porodnice posílá tu obří nejmenovanou stavebnici, co jsem ti nechtěla koupit. Takže my ji jdeme koupit rovnou, to ti posílá z břicha.‘ Uznávám, že to byl trošku trapný úhybný manévr,“ směje se Laďka Něrgešová. „A pak jsem řekla, že si může vybrat jméno pro ségru, protože tady s ní bude déle. Říkala jsem mu, že bych chtěla Miu nebo Rozárku, ale nebudu ho ovlivňovat. Samozřejmě jsem se ale pojistila, takže musel vymyslet tři pádné důvody, proč to jméno, se kterým přijde, opravdu chce. A on takhle jednou přišel a řekl: ‚Já chci, aby to byla Meda.‘ Samozřejmě jsem po něm chtěla ty tři důvody a on je tam všechny vysázel. Jeden z nich byl, že Adam je pozpátku Meda. A to byl moment, kdy jsem pochopila, že si můžu vzít Miu a Rozárku a jít s ní do… mlýna,“ přibližuje celý proces výběru jména.

Zatímco šestiletá Meda teprve hledá, co ji bude v životě bavit, u Adama se prý ukazuje, že to herectví nebude. „Snažím se ho nasměrovávat ve věcech, které mu jdou, a naštěstí to není herectví,“ říká pobaveně moderátorka reality show Farmář hledá ženu.

Laďka Něrgešová se v roce 2018 rozvedla po jedenácti letech manželství s Jaroslavem Pleslem, se kterým má dvě děti.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 18. 4. 2024

Zadal vám někdo úkol a pak odešel, aniž by vám dal pokyny? Není divu, že se cítíte zmatení a frustrovaní. Pokud neexistuje žádný návod a pokud nikdo jiný neví, o co jde, nemějte výčitky svědomí a nechte to být, dokud nedostanete řádné poučení. Je rozumnější počkat, než to udělat špatně a muset to dělat znovu. Raději bezpečně, než abyste litovali.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.