Seriály a filmy

25. října 2024 11:29

Petra Jaroševská

Lenka se podle soupeřů profesionálně přetvařuje. Za taktičku ji mají všichni

O taktikovi - Prostřeno! S29 (145)

V pátek v soutěži amatérských kuchařů dojde na lámání chleba. Bude totiž vařit Lenka, která ostatním nesedla. Považují ji za taktičku a budou čekat na každou její chybu. Při šmejdění odhalí její povolání, které jim napoví něco o její povaze.

Souboj o nejlepší menu z Pardubického kraje v pátek svým vařením ukončí hostitelka Lenka. Ta u ostatních moc nejedla, všichni jsou na ni zvědaví a je pro ně taktička. Večeřet se bude u ní v domě, kam se přistěhovala před devíti lety za manželem. Spolu mají jedno dítě, dvě starší má Lenka z předchozího vztahu. Sama hostitelka si uvědomuje, že ji možná ostatní vnímají negativně. Ráda by jim ale vysvětlila, jak to s jídlem má a proč třeba nedojídala. Ona to vysvětluje tím, že jí velmi pomalu, a proto jídlo nechávala.

Její menu by mělo napovědět, co má ráda. Podávat se bude domácí ciabatta s pěti pomazánkami, což Lenka objektivně přehnala. Chce se totiž trefit do chutí alespoň s jednou verzí. Poté hráškový krém s krutony, plátky parmezánu a opečenou slaninou, kuřecí tandoori s opečenými brambory a jako dezert panna cottu a tvarohovo-jahodovou mňamku. Dva sladké chody jsou podle ní sázkou na jistotu. Kristýna se netěší na polévku. Je zvědavá, jestli si dá slaninu i hostitelka, když v týdnu maso nejedla. Recepty najdete už nyní v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno!

Tady se něco nepovedlo. Lenka prý dezert pokazila:

Lenka klidně mohla dávat jen jeden bod

Po příchodu soutěžící čekají perfektně prostřený stůl a dočkají se. Navíc je zaujme černo-růžová kuchyň, která jako by vypadla z domečku pro barbíny. Při předkrmu Honza vyzvídá, jaké jídlo má hostitelka ráda. Ta se vyhne odpovědi s tím, že jí nevadí pro ostatní vařit i to, co sama nejí. Pak soupeřům vypráví, že se s manželem seznámila přes internet. Měla malé děti, nikam nechodila a on za ní jezdil na Moravu. Pak se půjde šmejdit. Hosté zjistí, že je Lenka makléřka.

„Řekla bych, že to je taková práce, ve které člověk není úplně přirozený a má masku,“ myslí si Kristýna. Naznačuje také, že asi nehraje fér. „Lenka první den nejedla panenku, u tebe ji jedla. Na jednu stranu má to i jako práci.“ Honza přitakává: „Mohla nám dát všem jeden bod, to nikdo neví.“ O Lenčině vině není pochyb. „Dneska se mi potvrdilo, že by mohl být mezi námi taktik,“ říká Týna. Jak je to doopravdy, se podívejte v pátek na prima+ nebo vpodvečer na Primě.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 26. 10. 2024

Dnes by vás mohly potkat zklamávající e-maily nebo telefonáty. Možná, že někdo, koho jste chtěli navštívit, nebude moci přijít. Nenechte si tím zkazit náladu. Věci se stávají. Zabývejte se přípravami a užijte si den. Nezacházejte do opačného extrému a nepracujte příliš tvrdě.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.