Letní formu nemusíte honit v posilovně. Odborníci řekli, jak spálit více kalorií při sexu

Sexuolog Ondřej Trojan o orgasmu

Období opalování, koupání a dovolených se nezadržitelně blíží. Leckdo uvažuje, jak si ještě zlepšit formu do plavek, posilovna ale není všem po chuti. I při dovádění doma lze spálit mnoho kalorií, přičemž samotné hubnutí není jediným benefitem. Postelové hrátky, ať už s partnerem či o samotě, se mohou snadno proměnit až ve středně náročné cvičení.

Podle výzkumníků z Harvardské univerzity spotřebuje náš organismus při průměrném sexu zhruba 5 kalorií energie za minutu. To je přibližně stejné množství spálených kalorií, jako když ujdeme 1,5 kilometru za 20 minut. Samozřejmě to není takový zápřah jako při lekci kickboxu – ale pokud patříte k zastáncům hesla „nejlepší sport – kafe a dort“, bude pro vás cvičení pomocí sexu nejspíš zábavnější. Zvlášť, když vyzkoušíte několik vylepšení, při nichž se možná i zapotíte.

Buďte nahoře

„Ten z páru, kdo je nahoře, má vždy více kontroly na pohyby své pánve a boků. To znamená, že můžete energičtěji přirážet nebo se vlnit a více tak zapojit svalstvo středu těla. Stejně tak více pracují svaly, které udržují váš trup v napřímené pozici. Pokud se například v pozici na koníčka dlaněmi zapřete o partnerovu hruď, nebo se zakloníte a opřete ruce o jeho stehna, dáváte zase zabrat pažím. Zkuste ale také záklon bez opory a hned máte pořádný zápřah všech svalů přední strany trupu,“ vysvětluje Michaela Hrubá z online sexshopu YOO.cz.

Při pozici lotosu je zase muž v sedu se zkříženýma nohama, vy si ho osedláte tváří v tvář a nohama obejmete jeho boky. Můžete ho svými stehny rytmicky svírat, což z téhle pozice udělá makačku pro vnitřní stehna. Chcete, aby váš milý také trochu zapracoval na zpevnění svých paží? Až se budete milovat v misionářské pozici, zkuste ho motivovat, aby na vás jen tak neležel, ale položil si dlaně vedle vás a hezky se vzepřel jako kobra. Řekněte mu, že vás vzrušuje pohled na jeho napnuté svaly.

Trénink dělá hráče

Například milování zezadu v leže na boku je jistě fajn uvolněná pozice, ale přiznejme si to dámy – pohodlí kalorie nepálí! Chcete-li si dát trochu do těla a díky tomu možná i prožít intenzivnější orgasmus, zkuste se přimět k vykročení z vlastní komfortní zóny. Tep vám určitě zvedne pozice trakaře. Začněte v předklonu, klidně s pokrčenými koleny, abyste se mohla dlaněmi pevně opřít o podlahu. Pak stačí, aby vás partner pevně uchopil za boky a vy jste ovinula své nohy kolem jeho boků. Pracují tak nejen vaše ruce, ale pomocí nohou se můžete se svým milým koordinovat v přirážení.

Mohlo by vás zajímat: Orgasmus podle aplikace. Sexy hračky mají nové funkce, vyzkoušejte je i s partnerem

Nešplhejte k vrcholu

Je celkem jasné, že čím delší sex, tím více spálených kalorií. Jste ale na sebe tak nažhavení, že pokaždé oba vyvrcholíte během pár minut? To patříte jistě k těm šťastnějším párům, každopádně si můžete milování prodloužit oddalováním orgasmu. „Zkuste trénovat edging – dohodněte se, že když jeden z vás cítí, že to na něj jde, řekne stop a oba zastavíte. Věnujte si pohledy do očí, mazlení a líbání… A pomalu začněte znovu, až když ucítíte, že dokážete vyvrcholení zase na chvíli odolat,“ přidává svůj tip Michaela Hrubá.

Pokud je váš protějšek z vás dvou tím, kdo orgasmu dosahuje mnohem rychleji, zkuste převzít kontrolu. Zapojte hravý prvek dominance tím, že například partnerovi jemně přivážete zápěstí a kotníky šátkem k rámu postele a v pozici na koníčka sama řiďte, kdy mu dovolíte dojít až na vrchol slasti.

Hrajte i sólo

Lámete si hlavu, jak zužitkovat alespoň část uvedených tipů, když momentálně nemáte s kým? Nezoufejte, protože k sexu se přece počítá i masturbace. Zdaleka ale není jen pro singles, můžete si ji přece užívat, i pokud parťáka máte. Třeba když se vám nechce hrát svůdné hry v situaci, kdy je unavený. Nechte ho koukat na fotbal a rozjeďte to sama. Rozhodně se nemáte za co stydět: podle nedávného průzkumu 27 procent českých žen s vážným vztahem jednou týdně masturbuje. V tom se téměř neliší od single žen, z nichž jednou týdně masturbuje 28 procent.

Abyste při sebelásce vydala víc energie, máte hned několik možností. Skvěle vám poslouží dildo s přísavkou, které bude pevně držet na místě nejen na podlaze, ale třeba i na židli, a můžete si ho shora osedlat. A pokud jej připevníte na hladkou stěnu třeba v koupelně, máte ideální možnost sama na něj přirážet zezadu. S vibračním vajíčkem si zase užijete spoustu slastné zábavy v jógových pozicích jako je můstek, kdy z lehu na zádech zvedáte pánev a hrajete si s intenzitou zapojení pánevního svalstva. Jistě ale objevíte i spoustu nových pozic i s použitím vlastních prstů – prostě se hýbejte a zapojte fantazii.

Sdílejte článek
Štítky hubnutí cvičení orgasmus sex posilovna kalorie