Celebrity

26. září 2024 16:22

Michaela Vlčková

Linda Evangelista zkaženém zákroku žila v ústraní. Teď si podmanila pařížský týden módy

Linda Evangelista po estetickém zákroku

Linda Evangelista (59) se řadí mezi nejikoničtější modelky osmdesátých a devadesátých let. Byla jednou z nejvýraznějších tváří světa módy. V kariéře modelky pokračovala, dokud před pár lety nepodstoupila zákrok, který, jak sama popisuje, ji naprosto a nevratně znetvořil. Prošla temným obdobím, kdy se zcela přestala ukazovat na veřejnosti. Situaci s jejím vzhledem se jí ale nakonec podařilo překonat a už se zase blýská v záři reflektorů. Nyní ohromila na Paris Fashion Week, kde zavítala na přehlídku Saint Laurent.

Supermodelka Linda Evangelista se v osmdesátých letech minulého století stala ikonou módního průmyslu. Během své kariéry zdobila více než 700 obálek magazínů. Mnohým se pak vryla do paměti díky svému výroku, že z postele nevstane za méně než 10 tisíc dolarů. Její denní plat byl však v době její největší slávy i mnohokrát větší.

V pozdějších letech, když už neplnila přehlídková mola, stále byla výraznou tváří showbyznysu. Nicméně pak přišel zlom. Linda žila téměř pět let v ústranní a skoro vůbec se neukazovala na veřejnosti. S přibývajícím věkem se totiž rozhodla, že se nechá esteticky upravit. Jenže procedura, kterou podstoupila, se nezdařila. Populární zákrok coolsculpting, neboli zmrazení tuku, propagovaný jako neinvazivní alternativa liposukce, ji „trvale zdeformoval“ a „brutálně znetvořil“.

Čtěte také: Vatu nejíme a drogy nebereme. Prostředí podle české modelky prošlo brutální proměnou

Během tří měsíců po ošetření si Evangelista začala všímat boulí na bradě, stehnech a v oblasti podprsenky. Stejné oblasti, které chtěla zmenšit, se najednou zvětšovaly. A ztvrdly. Pak se změnily v necitlivé. Linda dělala vše, aby se toho zbavila, pravidelně cvičila a dokonce i omezila příjem potravy na minimum. Když pak navštívila lékaře s tím, že umírá hlady a přesto nehubne, dozvěděla se, že se zákrok nepovedl. Po několika letech mimo veřejnost se rozhodla, že už se nadále nebude skrývat. V rozhovoru pro magazín People z roku 2022 přiznala, že se dokonce na sebe ani nedívala do zrcadla.

Zazářila v Paříži

Temné životní období se Lindě podařilo překonat a fanoušci ji opět mohou vídat na společenských akcích. Nyní se blýskla na Paris Fashion Week, kde se zúčastnila módní přehlídky značky Saint Laurent. Evangelista dorazila oděná celá v černém a po jejím nevratném znetvoření nebylo ani stopy.

Sdílejte článek
Štítky modelka supermodelka módní přehlídka Linda Evangelista Yves Saint Laurent Paris Fashion Week estetické úpravy estetický zákrok coolsculpting

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 9. 2024

Experimenty kombinující kreativitu a technologie mohou vést k možnostem zvýšení vašich příjmů. Jste vnímaví k novým nápadům a ochotní vynaložit úsilí, abyste je využili ve svůj prospěch. Pravděpodobně objevíte nové talenty, o kterých jste nevěděli, že je máte. Tento den je vhodný k tomu, abyste se přihlásili do kurzu, navštívili přednášku nebo vyhledali doučování.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.