Celebrity

17. května 2023 17:00

David Laštovka

Lucie Polišenská pracovala ve zdravotnictví. Táhlo ji to k herectví, stejně jako dědu

ZOO (86) - Usmíření s Anežkou

Osud někdy bývá nevyzpytatelný. Své by o tom mohla vyprávět Lucie Polišenská, hvězda seriálů ZOO či Slunečná, která v těchto dnech slaví 37. narozeniny. Jak se z vystudované zdravotnice stala slavná herečka?

Lucie Polišenská v rodném Šumperku vystudovala zdravotnickou školu a v tomto oboru také začala pracovat. Byla spokojená. Pomáhat lidem ji velmi bavilo a naplňovalo. Ve volném čase s kamarádkou začala hrát v tamním ochotnickém souboru stejně tak jako kdysi její dědeček. Že by se ale herectvím mohla živit, to ji tehdy ani ve snu nenapadlo.

Pak se ovšem dozvěděla, že šumperské divadlo hledá nové tváře, zúčastnila se konkurzu a byla přijata. Herectví ji uchvátilo a následně si podala přihlášku na DAMU. „Pár lidí na mě koukalo jako na blázna a odrazovalo mě od toho. Že na takové tlusté holky tam určitě čekají (smích). Mně to ale bylo jedno, chtěla jsem to prostě zkusit,“ svěřila se v rozhovoru pro MF DNES.

Mohlo by vás zajímat: Pavla Tomicová v show šokovala svou diagnózou. Všechny pobavila

Partner o publicitu nestojí

Jak se ukázalo, byla to správná volba. Po studiích získala angažmá v prestižním Divadle na Vinohradech, odkud přešla do Národního divadla. Začala točit filmy a seriály a stala se hvězdou televizních obrazovek. Za krátký čas udělala kariéru, o které se může leckterým herečkám jen zdát. Hlava se jí z toho nezatočila, stále zůstává skromná a stojí nohama na zemi.

Nyní ji můžeme vídat například v seriálu ZOO, kde kraje ošetřovatelku žiraf. „Než jsme začali točit, mohla jsem se k nim jít podívat. Ne tedy přímo do výběhu, tam vás nikdo z bezpečnostních důvodů nepustí, a musím říct, že bych z toho sama měla velký respekt, ale žirafy mě přesvědčily, že k obávám není důvod. Jsou milé. V rámci kontaktu, který s nimi máme během natáčení, mi přijde, že opravdu není třeba se ničeho bát. Měla jsem možnost je krmit z takové rampy, kde se dostanete do výšky jejich hlavy, a to je nepopsatelné. Mají nádherné oči,“ prozradila Lucie pro FTV Prima. Spokojená je i v soukromém životě. Má partnera, o kterém však nechce mluvit, neboť není mediálně známý a o publicitu nestojí. Ráda by s ním založila rodinu a stala se maminkou.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.