Celebrity

18. června 2024 15:25

David Laštovka

Luděk Kopřiva první manželku podváděl. V důchodu se opět oženil a utratil všechny peníze

Herec Luděk Kopřiva patřil ke znamenitým komikům. Nejvíce ho proslavila role faráře Otíka v trilogii Slunce, seno... Jako zbožný farář ale rozhodně nežil. Jaké bylo jeho soukromí?

Luděk Kopřiva se oženil celkem dvakrát. S první manželkou Olgou, která pracovala jako redaktorka v rozhlase, je pojil zvláštní vztah. Herec ji velmi miloval, ale zároveň ji podváděl a až chorobně na ni žárlil. Kolovaly dokonce historky, že si od kamarádů půjčoval auto, aby ji mohl sledovat, když byla doma sama. Se svojí ženou si velmi přáli dítě. Přes letní prázdniny jezdívali pravidelně k moři, ale ani změna prostředí ke zrození vytouženého potomka nepomohla. Když v roce 1987 Olga zemřela na rakovinu, zhroutil se mu svět. Nedokázal být sám a velmi trpěl.

S druhou manželkou si užíval stáří, postavil i dům

Luděk Kopřiva nakonec prožil pozdní lásku. V seniorském věku se zamiloval do paní Evy, kterou potkal podobný osud jako jeho. Byla vdova a její manžel zemřel na rakovinu. Luděk v ní našel spřízněnou duši a důvod proč žít. Dělal, co jí na očích viděl. Brával ji na drahé výlety, cestovali po celém světě. Ve svých 71 letech ji pojal za manželku a o dva roky později pro ně začal stavět nový dům. Ten za osm měsíců skutečně stál. Se svojí láskou si herec užíval stáří a všechny vydělané peníze roztočil.

Čtěte také: Ideální věkový rozdíl ve vztahu? Podle odborníků jeden rok, deset let je prý už moc

Krátce po 78. narozeninách Luděk Kopřiva onemocněl Parkinsonovou chorobou. Boj s vážnou nemocí nesl statečně i díky své ženě, která mu byla do posledního dne velkou oporou. Věděl, že už mu příliš času nezbývá, proto si nechal na vyšehradském hřbitově dopředu udělat vlastní náhrobek. Pohřeb si ale nepřál. Zemřel necelé čtyři měsíce po oslavě 80. narozenin.

Lidé chtěli, aby jim jako farář křtil děti

Na svou nejslavnější roli, faráře Otíka v komediích Zdeňka Trošky Slunce, seno..., která mu zajistila věčnou slávu, vzpomínal rád. Díky ní měl totiž řadu nezapomenutelných zážitků. „Jednou ve svém voze vjel do protisměru, a když ho uviděl policista, jen se pokřižoval a řekl mu: ‚Sodoma, Gomora, velebnosti, jeďte...‘ Pustil ho bez pokuty. Pak ho zase potkala jedna babička a poprosila ho, zda by jim pokřtil jejich chlapečka. Luděček odpověděl: ‚Což o to, já vám ho pokřtím, ale bude vám to ho*no platné.‘ Luděček byl prostě úžasný,“ zavzpomínal v rozhovoru pro web Prima Ženy režisér Zdeněk Troška.

Mohlo by vás zajímat: Tajemství trilogie Slunce, seno. Babči vydělaly majlant. Farář Otík prodělal tisíce

Jedním z posledních filmových počinů, v němž se Kopřiva objevil, byl komediální horor Svatba upírů režiséra Jaroslava Soukupa. Ztvárnil v něm postavu doktora Hermanna. „Jako herec byl skvělý, před kamerou výjimečný. Pamatuji se jen na jeden problém. Přestože dostal předem přesný harmonogram natáčecích dní, najednou přišel s tím, že o Velikonocích točit nebude. Že musí odjet na Moravu – a přes to nejel vlak. Postavil si hlavu a nebyla s ním vůbec řeč,“ prozradil webu Prima Ženy režisér Jaroslav Soukup.

Podle komedie Slunce, seno, jahody vznikl také muzikál:

Sdílejte článek
Štítky peníze nemoc smrt láska nevěra rodina manželství stavba narozeniny dům svatba Parkinsonova choroba herec děti farář Slunce, seno, jahody Slunce, seno a pár facek Slunce, seno, erotika Luděk Kopřiva

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 8. 9. 2024

Berani, snažte se dnes navázat kontakt s někým, kdo vám chybí. I když to bude zpočátku bolet, budete se cítit mnohem lépe, jakmile se vám to podaří. Zvedněte telefon, napište vzkaz nebo pošlete e-mail. Dejte dotyčnému najevo, že vám chybí a záleží vám na něm. Vyjádřit se je často mnohem lepší než o svých pocitech lhát. Dotyčné osobě se po vás může stýskat stejně tak.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.