Lunární kalendář od 3. do 4. dubna: Vyhněte se těžkým jídlům, trávení je citlivé

Měsíc v těchto dnech prochází znamením Panny a působí na slezinu, slinivku břišní, trávení a nervový systém. Pozor na problémy se zažíváním, dopřejte si lehčí stravu. Co dalšího byste měli dělat?

Následující dva dny Měsíc dorůstá a prochází znamením Panny. Silně tak ovlivňuje trávení, tenké a tlusté střevo, slezinu i slinivku břišní a také nervový systém. Všechno, co pro tuto oblast těla uděláte v těchto dnech prospěšného, bude mít velmi příznivý vliv. A naopak vše, co zbytečně tyto orgány zatěžuje, škodí. Vyhněte se operacím a lékařským zákrokům v oblasti břicha.

Pozor na problémy se zažíváním

Citlivé energie Panny ovlivňují zažívání, a vy tak v těchto dnech můžete mít po jídle pocit těžkého žaludku a nadýmání. Těmto problémům předejdete odlehčeným jídelníčkem. Vyhněte se tučným jídlům a ráno vypijte sklenici vody, kterou jste nechali odstát při pokojové teplotě přes noc – nastartuje pohyb střev. Do jídelníčku zařaďte kořenovou zeleninu a jídla s dostatkem vlákniny. Skvělé je fermentované zelí i naklíčená semena.

Nezapomínejte ani na dostatečný pitný režim. Dobře vám udělá fenyklový nebo mátový čaj, skvělý je také čaj z řepíku nebo třezalky. Pokud pocítíte zvýšenou potřebu soli a dobře ji snášíte, klidně sáhněte po slaných jídlech. Nepřehánějte to ale, abyste zbytečně nezatěžovali ledviny. Měsíc stále dorůstá, takže ukládá vše do zásoby a pro vás to znamená, že se nemáte přejídat.

Dopřejte si lázeň a péči o vlasy

Pokud jste to ve dnech Lva nestihli, ještě máte pořád čas na péči o vlasy. Zajděte ke kadeřnici a nechte si je zastřihnout, účes vám padne jako ulitý a bude dobře držet. Dopřejte vlasům výživnou kúru v podobě masky nebo zábalu. Pečujte také o pleť, nechte se rozmazlit v kosmetickém salonu nebo si udělejte salon doma. Nejprve si užijte horkou a voňavou lázeň, potom pomocí peelingu odstraňte odumřelé pleťové buňky a aplikujte pleťovou masku. Nakonec si zastřihněte nehty.

Přečtěte si také: Jak se zbavit mastných vlasů? Zapomeňte na časté mytí, pomůže teplota vody i strava

Pohyb tělu svědčí

Nejen vaše srdce vyžaduje pravidelný pohyb, svědčí také střevům. Zacvičte si dnes na posílení břišních svalů. Prospěje vám delší procházka v přírodě i jemná jóga zakončená meditací. Snížíte stres, čímž napomůžete trávení, které je stresem hodně ovlivněno.

Sázejte a přesazujte

Na zahradě se pusťte do vysévání podzimní i zimní mrkve a letniček, sázejte keře, stromy, ale vyhněte se přesazování ovocných stromků. Přesazení v tyto dny naopak prospěje dvouletkám. Z trávníku shrabejte všechny pozůstatky ještě neuklizeného listí a na holá místa vysejte nový. Neztrácejte čas pletím, plevel rychle dorůstá. Udělejte také revizi svého zahradního nářadí. Doma se pusťte do úklidu skříní a věci, které už nenosíte, věnujte potřebným. Snadno se také zbavíte skvrn.

Zdroj: Johanna Paunggerová a Thomas Poppe – Síla Měsíce

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.