Lunární kalendář od 3. do 4. dubna: Vyhněte se těžkým jídlům, trávení je citlivé

Měsíc v těchto dnech prochází znamením Panny a působí na slezinu, slinivku břišní, trávení a nervový systém. Pozor na problémy se zažíváním, dopřejte si lehčí stravu. Co dalšího byste měli dělat?

Následující dva dny Měsíc dorůstá a prochází znamením Panny. Silně tak ovlivňuje trávení, tenké a tlusté střevo, slezinu i slinivku břišní a také nervový systém. Všechno, co pro tuto oblast těla uděláte v těchto dnech prospěšného, bude mít velmi příznivý vliv. A naopak vše, co zbytečně tyto orgány zatěžuje, škodí. Vyhněte se operacím a lékařským zákrokům v oblasti břicha.

Pozor na problémy se zažíváním

Citlivé energie Panny ovlivňují zažívání, a vy tak v těchto dnech můžete mít po jídle pocit těžkého žaludku a nadýmání. Těmto problémům předejdete odlehčeným jídelníčkem. Vyhněte se tučným jídlům a ráno vypijte sklenici vody, kterou jste nechali odstát při pokojové teplotě přes noc – nastartuje pohyb střev. Do jídelníčku zařaďte kořenovou zeleninu a jídla s dostatkem vlákniny. Skvělé je fermentované zelí i naklíčená semena.

Nezapomínejte ani na dostatečný pitný režim. Dobře vám udělá fenyklový nebo mátový čaj, skvělý je také čaj z řepíku nebo třezalky. Pokud pocítíte zvýšenou potřebu soli a dobře ji snášíte, klidně sáhněte po slaných jídlech. Nepřehánějte to ale, abyste zbytečně nezatěžovali ledviny. Měsíc stále dorůstá, takže ukládá vše do zásoby a pro vás to znamená, že se nemáte přejídat.

Dopřejte si lázeň a péči o vlasy

Pokud jste to ve dnech Lva nestihli, ještě máte pořád čas na péči o vlasy. Zajděte ke kadeřnici a nechte si je zastřihnout, účes vám padne jako ulitý a bude dobře držet. Dopřejte vlasům výživnou kúru v podobě masky nebo zábalu. Pečujte také o pleť, nechte se rozmazlit v kosmetickém salonu nebo si udělejte salon doma. Nejprve si užijte horkou a voňavou lázeň, potom pomocí peelingu odstraňte odumřelé pleťové buňky a aplikujte pleťovou masku. Nakonec si zastřihněte nehty.

Přečtěte si také: Jak se zbavit mastných vlasů? Zapomeňte na časté mytí, pomůže teplota vody i strava

Pohyb tělu svědčí

Nejen vaše srdce vyžaduje pravidelný pohyb, svědčí také střevům. Zacvičte si dnes na posílení břišních svalů. Prospěje vám delší procházka v přírodě i jemná jóga zakončená meditací. Snížíte stres, čímž napomůžete trávení, které je stresem hodně ovlivněno.

Sázejte a přesazujte

Na zahradě se pusťte do vysévání podzimní i zimní mrkve a letniček, sázejte keře, stromy, ale vyhněte se přesazování ovocných stromků. Přesazení v tyto dny naopak prospěje dvouletkám. Z trávníku shrabejte všechny pozůstatky ještě neuklizeného listí a na holá místa vysejte nový. Neztrácejte čas pletím, plevel rychle dorůstá. Udělejte také revizi svého zahradního nářadí. Doma se pusťte do úklidu skříní a věci, které už nenosíte, věnujte potřebným. Snadno se také zbavíte skvrn.

Zdroj: Johanna Paunggerová a Thomas Poppe – Síla Měsíce

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 20. 4. 2024

Ačkoli se můžete pyšnit svou trpělivostí, Berani, tato vlastnost by vám dnes mohla být na obtíž. Je možné, že už jste se ohnuli, jak jen to šlo, a dosáhli jste bodu zlomu. Poslední kapka se chystá přiložit velbloudovi na hrb. Dejte průchod explozi emocí, kterou si události žádají. Nemá smysl se dnes snažit zachovat svaté chování.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.