Astročlánky

3. dubna 2024 05:30

Sára Částečková

Lunární kalendář od 3. dubna: Začněte tvořit svou novou budoucnost

Luna v tyto dny putuje znamením Kozoroha, Vodnáře, Ryb a Berana. Citlivé bytosti mohou potrápit migrény nebo bolesti zad. Odlehčená strava, dostatek tekutin a masáže dokážou zázraky. Jaká péče je vhodná pro tělo i duši?

3. 4. - Kozoroh

Luna putuje ve znamení Kozoroha, energie v tyto dny působí na celou kostru, kolena a také pokožku. Ráno je skvělé otevřít okno, zhluboka dýchat a protáhnout celé tělo. Úsměv a spiklenecké mrknutí při ranní hygieně do zrcadla vás nastartuje pozitivním směrem a od toho se bude odvíjet všechno ostatní. Kozoroh miluje teplo, proto tělu prospěje sauna a masáž.

Na bolavá místa je dobré přikládat obklady a mazat kostivalovou mastí. Plavání, cvičení ve vodě a relaxace ve vířivce vyčistí mysl a rozproudí krev v těle. Na mentální úrovni rozjímejte nad životem a zamyslete se, co byste chtěli dělat dál, od koho jste se nejvíc naučili a koho jste nedokázali ve svém osudu přijmout? Potíže s koleny a velká bolest může znamenat tvrdohlavost a strach jít dál.

Brutnák lékařský pomůže s odvahou a dodá tělu i mysli potřebný optimismus a radost ze života. Velmi oblíbený je v jarních salátech, kapkách nebo tobolkách. Jakákoliv práce půjde od ruky, doma se můžete pustit do úklidu nebo dávno odkládaných prací. Pokud vám utíkají peníze, najdete způsob, jak vše napravit a rozpočet vyladit.

4. – 5. 4. - Vodnář

Luna putuje ve znamení Vodnáře, energie v tyto dny velmi intenzivně působí na bérce, kotníky, paty, lýtka, holeně a křečové žíly.  Dopřejte tělu masáž a odpočinek. Pokud máte sedavé zaměstnání, nebo naopak musíte celý den stát na nohou, snažte se svým končetinám co nejvíc odlehčit. Toužíte změnit svůj domov? S chutí do práce. Malujte, lakujte, natírejte nebo jen přestavujte nábytek. Práce půjde snadno a lehce.

Pusťte do života svěží vzduch a jarní vánek. Větrejte a dýchejte naplno. Otevřete okna a nechte rozproudit energii domu. Pokud máte nepříjemné pocity, zkuste přidat do vody pár kapek kadidlového olejíčku a uklidit vnitřní prostory. Kadidlo je vonná pryskyřice, kterou naši předci hojně využívali k vykuřování a vyhánění „zlých duchů“. V dnešní době je stále oblíbené. Používá se k meditacím, rozjímání a naladění se na své vyšší Já. To, jestli jste na její pomoc připraveni, zjistíte velmi snadno, pokud vám netypická vůně vadí, vytrvejte a vyzkoušejte později. Pokud si její omamnou vůni zamilujete, můžete čarovat a kouzlit podle libosti. Nejdůležitější jsou vaše pocity, pokračujte v tom, co je vám příjemné.

6. – 7. 4. - Ryby

Luna putuje ve znamení Ryb, které ovlivňuje chodidla, chůzi, prsty na nohou a lymfatický systém. Pokud jste nestihli saunu, masáž nebo cvičení ve vodě, stále ještě máte čas a naplno můžete využít léčivou sílu vody a tepla. Jemná energie Ryb je velmi vnímavá a leckdy až přecitlivělá. Je dobré vnímat signály těla a následovat intuici, která je velmi silná. Pozor dávejte na léky, alkohol, kávu a cigarety, které působí mnohem intenzivněji než v jiné dny.

Na bolest hlavy nebo jiný neduh velmi často postačí jen odpočinek, kvalitní a lehká strava a dobrá nálada. Svěřte se do rukou zkušeného maséra a nechte se rozmazlit na aroma masáži spojené s reflexní terapií, která dokáže odstranit i ty největší bloky na těle i duši. Před spaním je dobré uklidnit mysl, neposlouchat žádné negativní zprávy, připravit si pero a blok, sny, které v tyto dny přijdou, mohou přinášet důležitá poselství.

8. – 9. 4. - Beran

Luna putuje ve znamení Berana, který intenzivně působí na hlavu, mozek, obličej a oči. Typickým příznakem beraních potíží je únava očí a bolest hlavy, kterým můžete předejít správnou prevencí. Na oči je dobré přikládat obklady ze světlíku nebo jemně vetřít léčivý gel z této magické rostliny. Odlehčený jídelníček, dostatek vody a tekutin zaručí klidnou mysl a čistou hlavu. Pokud jste v dobré kondici, vyzkoušejte očistný půst. Novoluní v Beranu berte jako výzvu vyzkoušet něco nového.

Energie Luny vám dodá potřebnou sílu. Rozjímejte nad životem, navštivte místa s magickou silou a nechte se vést intuicí a moudrostí srdce. S Beranem se zvládnou hravě veškeré pracovní i osobní povinnosti, jen je důležité být v harmonii a nesnažit se za každou cenu prosadit svou vlastní pravdu. Každá bytost má právo na svůj názor a vhled. Oheň je dobrý sluha, ale zlý pán, což platí také nyní. Využijte ohnivou sílu k naplnění snů a s jemností uveďte do pohybu své nové projekty. Luna připomíná, jak důležité je zabývat se pouze jednou činností. Aby vzniklo nové, je potřeba ukončit vše, co již dávno nepřináší radost a nemá budoucnost.

Zdroje: Lunární kalendář Krásné paní, najdise.cz, spektrumzdravi.cz

Jaký bude tento týden podle karet?


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 30. 4. 2024

Berani, tento den nemusí být zrovna nejenergičtější. V poslední době jste tvrdě pracovali a vaše tělo potřebuje čas na doplnění energie. Travte nějaký čas v klidu doma. Schoulete se s čajem a dobrou knihou a nechte svou mysl cestovat, kam chce. I když vaše tělo zpomaluje, vaše mysl je aktivnější než kdy jindy. Mohl by to být plodný čas pro strategické tvůrčí změny, které byste chtěli provést doma nebo v práci.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.