Astročlánky

5. června 2024 06:30

Sára Částečková

Lunární kalendář od 5. června 2024: Novoluní přináší šanci na nové začátky

S energií Býka zvládnete s lehkostí náročnou komunikaci. V Blížencích s elegancí a jemností navazujte nová přátelství a vztahy. Energie Raka rozněžní srdce ve vašich rodinách. Co ještě dělat podle vlivu Měsíce v následujících dnech?

5. 6. - Býk

Luna putuje ve znamení Býka, které působí na hrdlo, orgány řeči – hlasivky, čelisti, zuby, mandle, štítnou žlázu, šíji a uši. Cokoliv v těchto dnech pro tyto orgány uděláte, působí preventivně a blahodárně.  Všechno, co nadměrně zatěžuje, škodí víc než v ostatní dny. Na bolest krku pomůže šalvěj. Obklady, kloktání a popíjení čaje vám pomůže zbavit se infekce. Bolí vás uši? Zamyslete se, co nebo koho jste nechtěli poslouchat. Uvědomění a přijetí dané situace dokáže uzdravit tělo i duši.

Buďte něžní a jemní

Zjemněte život a na chvíli se zastavte. Zamyslete se, jak komunikujete s ostatními a také sami se sebou. Jsou vaše slova něžná a láskyplná, nebo jsou ostrá, útočná a leckdy jedovatá? Všechno, co vyslovíte nahlas a procítíte ve svém srdci, se k vám jako bumerang zase vrátí zpět. Tvořte slova svým srdcem a prožijete zázraky. Vlídným slovem získáte mnohem víc než útokem a bojem. Dopřejte si dobré jídlo ve společnosti přátel a společně vychutnávejte každé sousto. Pokud potřebujete urovnat spory, s chutí do toho, nejenže získáte obdiv, ale ostatní vám s láskou budou také naslouchat.

6. – 7. 6. - Blíženci

Luna putuje ve znamení Blíženců a ovlivňuje ramena, z části plíce, dech, paže a ruce. Cokoliv v těchto dnech pro tyto orgány uděláte, působí preventivně a blahodárně. Všechno, co nadměrně zatěžuje, škodí víc než v ostatní dny. Jemná masáž vlažným olejíčkem dokáže zázraky. Pokud vás trápí bolesti ramen nebo šíje, dopřejte si jemnou masáž od partnera nebo se svěřte do rukou profesionála. Co nejvíc pobývejte na čerstvém vzduchu a zhluboka dýchejte.

Čtěte také: Znamení, která se snadno rozzlobí: Vztekat se umí Berani i Štíři

Začněte s Novem nově

Magická síla Novoluní umocní vaši touhu po novém životě a láskyplně povede vaše kroky tím správným směrem. Novoluní je spojeno s počátkem nového cyklu. Jestli máte své plány pečlivě promyšlené, síla Měsíce vás podpoří. Plánujte svou budoucnost, tvořte nové projekty a rozlučte se s minulostí, úspěch je zaručený. Pokud toužíte navázat nová přátelství, neseďte doma a vyrazte mezi lidi. Skvělá komunikace, osobní kouzlo a úsměv vám do cesty pošle ty nejlepší bytosti. Nepromarněte skvělou šanci jen proto, že se vám nechce. Nechejte se hýčkat a rozmazlovat v kosmetickém salónu. Masáž hlavy výrazně vylepší vaši psychickou kondici a budete se cítit jako znovuzrození.

8. - 9. 6. - Rak

Luna putuje ve znamení Raka a ovlivňuje játra, žlučník, žaludek, hruď, plíce a průdušky. Cokoliv v těchto dnech pro tyto orgány uděláte, působí preventivně a blahodárně. Všechno, co nadměrně zatěžuje, škodí víc než v ostatní dny. Na bolest žaludku pomohou bylinky, které obsahují hořčiny, šalvěj, pelyněk a další. Na bolavá místa můžete také přikládat vlažné obklady. Vyplatí se odlehčit jídelníček a vyčistit hlavu od zbytečných myšlenek.

Mohlo by vás zajímat: Chytrá znamení zvěrokruhu: Štíři jsou stratégové a Vodnáři vizionáři

Koupejte se, plavejte a cákejte

Navštivte s rodinou vodní svět a zapomeňte na každodenní starosti. Dovádění s dětmi, cvičení ve vodě, vířivka a další vodní aktivity vás vrátí zpět do dětství. Pokud máte dlouhodobé problémy se žlučníkem, zamyslete se, kdo vám leží v žaludku, co nebo koho nemůžete strávit? Odlehčete jídelníček, změňte přátele, pokud cítíte, že vás jen využívají, a dejte prostor novému. Pokud potřebujete uklidit, s chutí do práce, všechno půjde lehce a rychle. Cestou z procházky můžete sbírat bylinky a sušit je na zimu. Nezapomínejte na své rostliny, zalévejte doma i venku. Jestli je někdo ve vaší blízkosti nemocný či osamělý, zajděte k němu na návštěvu nebo jej pozvěte do cukrárny.

Zdroj: Johanna Paunggerová, Thomas Poppe, Síla Měsíce

Červen podle karet:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 6. 10. 2024

Něco vám dnes možná zvedne mandle. Vpravo i vlevo se objevují vznětlivé reakce a silné názory. Zkuste se na to podívat s nadhledem. Budete se snažit získat od druhých mimořádnou pozornost, zejména pokud jde o vaše potřeby a emoce. Lidé budou podráždění, ale hádky situaci jen zhorší. Dejte všem trochu času a zjistíte, že se mnohé problémy vyřeší samy.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.