Astročlánky

8. května 2024 05:30

Sára Částečková

Lunární kalendář od 8. května 2024: Novoluní přináší šanci ukončit nefunkční vztahy

Energie Býka je silná, smyslná a pevná, pomůže vám ukončit vše, co vašemu životu neprospívá. Ve dnech Blíženců budete skvěle navazovat nové vztahy a přátelství. Znamení Raka prahne po objetí a jemných dotecích s nejbližšími. Jak dál pečovat o tělo a duši podle vlivu Měsíce?

8. 5. - Býk

Luna putuje ve znamení Býka, který působí na hrdlo, orgány řeči – hlasivky, čelisti, zuby, mandle, štítnou žlázu, šíji a uši. Cokoliv v těchto dnech pro tyto orgány uděláte, působí preventivně a blahodárně. Všechno, co nadměrně zatěžuje, škodí víc než v ostatní dny. Jak můžete prospět tělu a duši? Správnou hygienou a také láskyplnou komunikací.

Všimli jste si, že máte v jistých situacích, které vám nejsou příjemné, stažené hrdlo nebo pomyslný knedlík v krku? Pokud tato situace nastane, zhluboka dýchejte, nezapomínejte, že každý má právo vyjádřit svůj názor laskavě a pravdivě. Nenechte se ostatními zahnat do kouta nebo „ubít“ jedovatými slovy. Správná komunikace je klíčem ke štěstí a vůbec u toho nemusíte být hrubí nebo ublížení, že vám ostatní nerozumí. Na hmotné úrovni vám na bolest krku či dásní pomohou bylinky. Ať již šalvěj, řepík nebo speciální směs, kterou vám na míru namíchá bylinkář. Tělo má úžasnou regenerační schopnost, stačí mu jen naslouchat a dovolit si uzdravení. Uzdravte své tělo, duši a věřte, že se váš život nádherně rozjasní.

Novoluní, které přichází, přináší šance na nové začátky. Klíčové téma je životní stabilita, rodina, budování pevných kořenů a také hmotných záležitostí. Pokud opravdu chcete, změňte svůj život, magická síla Měsíce vám pomůže. Udělejte pro sebe i ostatní něco hezkého, milého a láskyplného. Život vám přinese mnohem víc, než byste čekali. Jak nejlépe využít energii Býka? Užívejte si života. Pobývejte v přírodě. Pečujte o svou zahradu nebo květiny doma. Prozpěvujte si a radujte se ze života, je úžasný.

9. – 11. 5. - Blíženci

Luna putuje ve znamení Blíženců a ovlivňuje ramena, z části plíce, dech, paže a ruce. Cokoliv v těchto dnech pro tyto orgány uděláte, působí preventivně a blahodárně.  Všechno, co nadměrně zatěžuje, škodí víc než v ostatní dny. Nadechujte a vydechujte svěží jarní vzduch, nejlépe v přírodě nebo alespoň u otevřeného okna. Víte, že problémy se žlučníkem souvisí se špatnou funkcí plic? Naučte se správně dýchat a zbavíte se mnoha zdravotních potíží.

Skvělé energie vám pomohou navázat mnoho krásných přátelství či pracovních vztahů. Pokud kolem sebe máte lidi, kteří vám berou energii a neustále vás dusí negativními zprávami, je skvělá příležitost, jak tyto nefunkční vztahy ukončit. Dejte svou energii vztahům, ze kterých máte dobrý pocit a vzájemně o sebe pečujte.

Jak nejlépe využít energii Blíženců? Snažte se co nejvíce pobývat na čerstvém vzduchu a všímejte si svého dechu. Zhluboka se nadechujte, vydechujte a usmívejte se na život. Podnikejte inspirativní cesty či výlety. Obohacujte svůj život novými vztahy a rozhovory. Buďte tvořiví a vytvořte něco rukama. Můžete probudit kvásek a kouzlit v kuchyni. Zaznamenejte si své sny.

12. – 13. 5. - Rak

Luna putuje ve znamení Raka a ovlivňuje játra, žlučník, žaludek, hruď, plíce a průdušky. Cokoliv v těchto dnech pro tyto orgány uděláte, působí preventivně a blahodárně. Všechno, co nadměrně zatěžuje, škodí víc než v ostatní dny. Pokud vás trápí zdravotní problémy, zamyslete se nad příčinou. Víte, že veškerý stres se ukládá v bříšku?

Při nepříjemném rozhovoru nebo kritice můžete pocítit v oblasti žaludku těžký kámen, který vás tíží a trápí. Nenechte se zneužívat ostatními a dejte jasně najevo, kam ještě mohou zajít a kam je již nepustíte. To vše lze udělat v naprostém klidu a harmonii, pokud máte problém s komunikací, můžete trénovat na nečisto. Na vyladění těla vám pomohou bylinkové čaje, které můžete v průběhu dne popíjet a čistit bolavé orgány. Stejně tak je skvělé sbírat byliny a usušit je na zimu.

Jak nejlépe využít energii Raka? Pobývejte v blízkosti vody a vnímejte její energii a sílu. Velmi prospěšné je také plavání, cvičení ve vodě a masáž celého těla. Pomáhejte svým bližním, kteří jsou nemocní, osamělí nebo prožívají osobní krizi. Projevujte lásku a vděčnost. Pozorujte měsíc a vnímejte jeho cykly. Na závěr dne si dopřejte relaxační koupel v mořské soli.

Zdroj: Johanna Paunggerová, Thomas Poppe, Síla Měsíce

Co předpovídají karty na květen?

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 5. 2024

Berani, budete se muset spolehnout na své analytické schopnosti a pevnou sebekontrolu, abyste se dostali z rozbouřeného moře, ve kterém se dnes nacházíte. A stresu se nevyhnete. Nejhorší nástrahou, která vás čeká v kariéře nebo při studiu, by bylo pochybovat o svých schopnostech. Máte příležitost, abyste si vyzkoušeli svou sebedůvěru. Jen se ujistěte, že obstojíte.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.