Celebrity

20. března 2024 11:20

Vanesa Havlíková

Sponzorem Luneticů byl mafián. V době největší slávy jim fanynky stanovaly před domem

Lunetic v 7 pádech Honzy Dědka

Kapelu Lunetic založili v roce 1995 Martin Kocián (47) a Aleš Lehký (44). Skupina se nejvíce proslavila na konci 90. let 20. století a od té doby nabyla velké popularity. Členové Lunetic nyní přijali pozvání do talk show Honzy Dědka, kde zavzpomínali na hudební začátky, za kterými stál i severočeský mafián. Popsali také intimní zážitek s Karlem Gottem.

Ještě než severočeská kapela pobláznila hlavu fanynkám písní Jsi moje máma, zpívala tahle litvínovská čtyřčlenná partička písničky v angličtině. Psali si je sami za pomoci slovníku. Jejich první skladba, ke které natočili i videoklip, se jmenovala Go Go Very Good Boy.

Čtěte také: Kapela Lunetic posílená o Prachaře se nebojí striptýzu. Já mám co nabídnout, tvrdí Jakub

Zpívat česky se jim vyplatilo

„Na ten videoklip nám každému rodiče půjčili pět tisíc korun. Já jsem jim to dodnes asi nevrátil. Dělal nám to kamarád z Meziboří. Oblečení nám koupil jeden mafián z Litvínova. To byl náš sponzor,“ zavzpomínal pobaveně Aleš Lehký. „Ten už sedí, ne?“ zauvažoval Vašek Jelínek.

„Já myslím, že už nežije. V začátku nám pomohl Pavel Rameš a dohodil nám Stana Šimora, který se ze Slovenska přistěhoval do Mostu, a ten říkal, že to děláme blbě. Angličtina, texty ze slovníku, čtyři stopy muziky. Řekl, že budeme zpívat česky,“ vyprávěl Aleš.

Kromě kapely Lunetic se v talkshow představil také moderátor Libor Bouček.

Fanynky ve stanech před domem

Rady Stana Šimora se Luneticům evidentně vyplatily, zanedlouho z nich byli miláčci davů. Fanynky jim dokonce stanovaly před domy. „Děly se takové věci, že třeba přijeli policajti, že se pohřešují nějaké dívky ze Slovenska, a ony spaly ve stanu u nás za barákem,“ zavzpomínal Vašek.

Přečtěte si: Detaily smrtelné nehody člena Luneticů: Řídil pod vlivem, tvrdí policie. Pak odjel do ciziny

„Moje maminka byla velmi ochotná, dělala jim čaj. Přes léto jsem měl za barákem třeba šest stanů. A jednou jsem přijel z koncertu a dívky byly u mne v pokoji. Pořád jsme museli měnit telefonní čísla. Měl jsem stovky zmeškaných hovorů za den,“ prozradil Aleš Lehký.

Jejich popularita je vynesla na přední příčky ankety Český slavík, během vyhlašování se potkali s Karlem Gottem, ale nikoli v hledišti nebo na pódiu, ale na mnohem intimnějším místě. „Byl jsem s ním na toaletě na Slavících. Čůrali jsme všichni společně. Zeptal se: ‚Tak co, kluci, jak to jde?' A tak jsem řekl: ‚Nejde,'“ zasmál se při vzpomínce Vašek Jelínek. „Vedle Karla to je prostě těžký,“ potvrdil Aleš v 7 pádech Honzy Dědka, které můžete sledovat každé úterý ve 21:40 na Primě.

V talkshow se představil také herec Vojtěch Kotek:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.