Celebrity

27. června 2023 05:30

Eliška Reiglová

Skupina Holki o dopadech slávy: Lunetici měli Kociána, my potížistku Radanu

Česká hudební skupina Holki, původně čtyřčlenná a založená v roce 1999, nazpívala hity, které si leckdo vychutnává dodnes. Dnes už jen v trojčlenné sestavě se znovu pohybují na hudební scéně a chodí za nimi především fanoušci, kteří je milují už roky. Jak dnes vzpomínají na dobu, kdy se proslavily?

Dívčí kapela Holki byla ve své době mezi mládeží fenoménem. Jejími členkami jsou Katka Brzobohatá, Nikola Matoušková a Radana Labajová. V minulosti k uskupení patřila také Klára Kolomazníková. Dnes jsou členky skupiny také matkami a na svoje začátky rády vzpomínají.

Náročná škola

„Zpívala jsem odmala, s Nikolou jsme spolu zpívaly od dětství. Nechtěla jsem studovat nic, kde je matematika. My jsme ani nemohly studovat nic, kde je matematika. Třetí třída a konec. Zjišťuju to doma u dítěte, třetí třída a já úplně nevím. Na konzervatoři matematika nebyla, to nám vyhovovalo,“ řekla Radana Labajová v 7 pádech Honzy Dědka.

Některé předměty ve škole jsou zkrátka nepříjemné každému, na něco buňky jsou a na něco naopak ne. Určitou nenávist k matematice sdílí se svou kolegyní také Katka Brzobohatá, která přiznává, že oba rodiče se v tomto oboru necítí sebevědomě a dětem nemají jak radit.

„U nás neradí ani tatínek. Hokejista. Já když vidím, že děti tu matiku neumějí, my je za to ani nemlátíme,“ zasmála se Katka.

Sladké začátky

Skupina Holki byla založena Peterem Fiderem v roce 1999, samotnému založení předcházel konkurz, ze kterého nakonec odjížděly čtyři nadšené mladé ženy. Tehdy nemohly tušit, jaká dobrodružství je během kariéry čekají.

„Pamatuju si úplně přesně, jak jsme jely z konkurzu a volaly jsme mamkám z Katčina mobilu, protože ta jediná ho v té době měla. Říkaly jsme jim, že nepřijedeme na Moravu, protože jsme vyhrály konkurz do dívčí skupiny a musíme jet do Karlových Varů s člověkem, který přijel z Německa, natáčet písničku,“ zavzpomínala Radana.

„Mamka říkala: No tak dobře, tak přijedeš příští týden,“ přitakala Nikola Matoušková, která byla nejmladší. „Niky bylo 16. Vůbec se to neřešilo,“ vzpomněla si Radana.

Pod vlivem slávy

Na počátku milénia byla kariéra skupiny Holki doslova hvězdná. Kam šly, tam je pronásledovali fanoušci, všichni chtěli jejich podpis nebo fotografii a na jejich koncerty se stály fronty. Myslí si, že je sláva tehdy změnila k horšímu?

„Chtěla bych říct, že ne, ale někdo by nám to asi nevěřil. Třeba můj bratranec by mi to nevěřil. Ten se jednou přede mě postavil a řekl: Z tebe se stává strašná kráva. A mně to bylo líto, protože já ho měla ráda. Pár jemných upozornění z rodiny jsem dostala,“ přiznala Radana v rozhovoru, který můžete sledovat už dnes, v úterý 27. 6., od 21:35 na Primě.

Na konto Radany její kolegyně zažertovala. „My jsme to s Nikolou asi ustály líp. Radana byla taková potížistka. Někdo to být musel. Lunetici měli Kociána, my jsme měli Radanu,“ zasmála se Katka „Takhle, já bych to takhle nesrovnávala,“ dodala s úsměvem Radana.

Sdílejte článek
Štítky hudební skupina 7 pádů Honzy Dědka Kateřina Brzobohatá Radana Labajová Klára Kolomazníková Holki Nikola Matoušková

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 9. 5. 2024

Berani, dnes můžete být požádáni, abyste zpomalili. Ať už to přijde v podobě pokuty za překročení rychlosti nebo odřeného kolena, když zakopnete, musíte tomuto poselství naslouchat. Klíčové pro vás nyní je, abyste v důsledku tohoto zpomalení nepropadali přílišným emocím. Vězte, že je to pro vaše vlastní dobro. Nestěžujte si na to, prostě to udělejte.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.