Horoskopy

23. března 2023 12:30

Petra Martišková

Magická Venuše se potká se srpkem Měsíce. Do našich životů přinese radost

Planeta Venuše je na obloze nepřehlédnutelná a 24. března se setká se srpkem měsíce, což vykouzlí magickou podívanou. Má tohle uskupení vliv na naše tělo a psychiku?

Venuše se v tyto dny nachází v horní konjunkci, což znamená, že je nejblíže Zemi. Je hned po Slunci a Měsíci nejjasněji viditelným objektem na obloze. A když k tomu připočteme ještě srpek Měsíce, který bude 24. března krátce po novu v její bezprostřední blízkosti, pak půjde o podívanou, kterou si určitě nenechte ujít. Setkání bude viditelné pouhým okem. Nicméně, abyste tento úkaz viděli co nejlépe, pak je vhodné najít si místo bez světelného znečištění. Tedy ideálně někde mimo město.

Venuše očima našich předků

Naši předci přikládali dění na obloze velký význam. Věřili, že postavení planet, Slunce a Měsíce ovlivňuje dění na Zemi včetně chování i nálad lidí a zvířat, ale také třeba počasí. Venuše pro ně byla jednou z nejkrásnějších planet. Možná proto, že je nejblíže Zemi a na obloze září tak jasně, ji pojmenovali také Jitřenka nebo Večernice. Venuši spojili s ženskou energií. Přiřadili jí takové vlastnosti, jako je schopnost milovat, navazovat přátelské i milostné vztahy, umění radovat se ze života a cit pro krásu a detail. Venuše podle nich symbolizuje všechno krásné, tvořivost, umění bohatství, ale i váhavost.

Mohlo by vás zajímat: Magická polární záře se objevila nad Českem. Může být vidět znovu, co se o ní říká?

Venuše působí na vztahy a přináší radost

Venuše podle kabalistického pohledu pozitivně zasahuje do našich vztahů. Lidé narození v jejích domech jsou veselí, rádi se smějí a baví, snadno navazují milostné vztahy, ale i četná přátelství. Vztahy jsou plné lásky a potěšení. Říká se, že Venuše má schopnost člověka zbavit tíže břemen z minulosti a dát jeho životu řád. V neposlední řadě také napomáhá dobře zacházet s finančními prostředky.

Co se zdraví týče, Venuše tvoří rovnováhu v těle. V horoskopu je symbolem ledvin, cév a vaječníků. Její postavení v horoskopu je také spojováno s pohlavními chorobami. Oproti tomu Měsíc má velký vliv na vodu nejen v přírodě, v podobě přílivu a odlivu, ale také na tu v lidském těle. Což znamená, že byste se měli zaměřit na to, kolik vypijete tekutin. Mějte na paměti, že žádný extrém není správný, takže se vyvarujte jak malého, tak i nadměrného množství tekutin, které zbytečně zatěžuje organismus. Měsíc je často dáván do souvislosti s ženskými orgány a ovlivňuje také trávení.

Nenechte si ujít ani zvířetníkové světlo

Když už budete mít hlavu zakloněnou, pak si nenechte ujít ještě jeden zajímavý úkaz, který právě v těchto dnech můžete na obloze vidět. A tím je tzv. zvířetníkové světlo. To vzniká rozptýlením slunečního záření prachem a na obloze vytváří mlhavý kužel. Záře není ostrá, světlo je mlhavé, ale určitě zajímavé na pohled. Nejlépe je vidět večer, daleko od světelného znečištění, ideálně mimo město, někde na kopci.

Zdroj: spektrumzdravi.cz, starwalk-space, earthsky.org

Sdílejte článek
Štítky Země Venuše vztah Jupiter Měsíc Slunce planeta Venuše vliv Měsíce zvířetníkové světlo srpek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 3. 2024

Jste nadaní způsobem, o kterém ani nevíte, Berani. Dnes možná tento dar nečekaně odhalíte. Možná si na okraj vzkazu pro přítele načmáráte hloupou kresbu. Její zkoumání odhalí nápad, který by se hodil na ilustraci dětské knížky. Možná jsou i jiné věci, které byste mohli ve svém životě dělat. Prozkoumejte další možnosti na internetu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.