Magie vody: Využijte sílu životodárné vody a přivolejte si štěstí, dobro a lásku

Využijte sílu a moc životodárné pramenité vody, čisté vody ze studánek, chladivých tůněk, rybníků i klikatých říček a potoků. Přivolejte si k sobě pomocí živé vody štěstí, dobro a lásku.

Vodní toky se pro magické účely využívaly odpradávna. Voda umí odplavovat všechna trápení a ulevuje od starostí. Čistá voda pomáhala v lidovém léčitelství i kouzlení. Prameny a studánky byly vždy zdrojem posvátné úcty. Mnohé z těchto míst byly a jsou zasvěceny světcům a světicím, kterým byla přisuzována i nadpřirozená moc a schopnost uzdravovat. Poblíž řek a potoků například stává socha Jana Nepomuckého, jednoho z nejznámějších českých zemských patronů, také Panně Marii bývají často zasvěcena místa s léčivou vodou. Podívejme se, jak využít mocnou sílu posvátné vody.

Důležité je vybrat si správný čas

K použití vodní magie musíte být především v souladu s touhou v sobě něco měnit. Jste-li unavení nebo potřebujete-li něco v sobě vyřešit, je nejlepší doba k nápravě a ke kouzlení.

Čerpejte pomoc přímo u pramene

Najděte si nějaký pramen, pramínek ve svém okolí, nejčastěji bývá u lesní studánky. V jeho blízkosti určitě naleznete nějaké kamínky nebo oblázky. Křídou či rostlinnou šťávou z bylin rostoucích okolo studánky na jeden z nich nakreslete své přání. Ideálně v podobě runy nebo symbolické kresby. Pokud chcete něco napsat, platí pravidlo – čím méně slov, tím větší síla. Potom pramen obejděte třikrát po směru hodinových ručiček. Pokud by to například kvůli okolnímu terénu nešlo, obejděte jej alespoň v duchu. Poté poproste pramen, aby splnil vaši prosbu, a kámen nechejte do pramene spadnout. Napitím vody z pramene své přání zpečetíte. Nezapomeňte poděkovat a duchu tohoto pramene zanechejte malý dárek. Pamatujte, že prameny symbolizují mužský a studánky ženský element.

Osvědčená vodní kouzla

Máte pocit, že se vám nedaří a že už to trvá příliš dlouho? Můžete vyzkoušet staré slovanské kouzlo. Vyhledejte ve svém okolí řeku nebo potok. Na břeh si s sebou vezměte kousek červené bavlnky nebo stužky, navažte na ni devět uzlů a myslete při tom, že se loučíte s energiemi a silami, které vám vaše trápení mohly způsobit. Bavlnku nebo pentli pak pusťte po vodě.

Ke kouzlení můžete použít i kousek dřeva. U vody do něj vyřežte pomocí slov či obrázků symboly svých problémů. Položte dřevo na hladinu a svěřte je vodě. Otočte se a už se neohlížejte. Vaše strasti odplavou.

Hodně známá je také forma ochranného kouzla bílé magie, které spočívá v tom, že překročíte nějaký pramen, tím přetnete negativní energetické vazby. Účinek poznáte okamžitě – uleví se vám, zlepší se vám nálada a vrátí se chuť do života.

Přivolejte si hojnost za měsíčního svitu

Tento rituál se provádí ve fázi přibývajícího měsíce. Vyplujte s loďkou na jezero do míst, kde je měsíční svit nejintenzivnější, tam smočte své ruce a nechejte je ve svitu měsíce oschnout. Během následujících dvaceti osmi dnů obdržíte nečekané peníze. Pokud nemůžete na loďku, nezoufejte, vezměte si nějakou nádobu s čistou vodou a vhoďte do ní stříbrnou minci či stříbrný šperk a namočte v ní své ruce. Nechejte je oschnout. Výsledek bude obdobný.

Věštění z Dianina zrcadla

Všimněte si zrcadlení měsíce na vodní hladině. Pozorováním pásu proudu světla od horizontu a zase zpět se uvedete do bleskového transu a budete schopní vnímat poselství měsíce či vidět symboly na hladině. O pomoc můžete požádat bohyni měsíce.

Text: Helen Stanku a www.kartarkysvetla.cz

Sdílejte článek
Štítky dřevo voda láska potok kouzla magie Panna Marie Jan Nepomucký vodní tok

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 3. 2024

Jste nadaní způsobem, o kterém ani nevíte, Berani. Dnes možná tento dar nečekaně odhalíte. Možná si na okraj vzkazu pro přítele načmáráte hloupou kresbu. Její zkoumání odhalí nápad, který by se hodil na ilustraci dětské knížky. Možná jsou i jiné věci, které byste mohli ve svém životě dělat. Prozkoumejte další možnosti na internetu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.