Magie vody: Využijte sílu životodárné vody a přivolejte si štěstí, dobro a lásku

Využijte sílu a moc životodárné pramenité vody, čisté vody ze studánek, chladivých tůněk, rybníků i klikatých říček a potoků. Přivolejte si k sobě pomocí živé vody štěstí, dobro a lásku.

Vodní toky se pro magické účely využívaly odpradávna. Voda umí odplavovat všechna trápení a ulevuje od starostí. Čistá voda pomáhala v lidovém léčitelství i kouzlení. Prameny a studánky byly vždy zdrojem posvátné úcty. Mnohé z těchto míst byly a jsou zasvěceny světcům a světicím, kterým byla přisuzována i nadpřirozená moc a schopnost uzdravovat. Poblíž řek a potoků například stává socha Jana Nepomuckého, jednoho z nejznámějších českých zemských patronů, také Panně Marii bývají často zasvěcena místa s léčivou vodou. Podívejme se, jak využít mocnou sílu posvátné vody.

Důležité je vybrat si správný čas

K použití vodní magie musíte být především v souladu s touhou v sobě něco měnit. Jste-li unavení nebo potřebujete-li něco v sobě vyřešit, je nejlepší doba k nápravě a ke kouzlení.

Čerpejte pomoc přímo u pramene

Najděte si nějaký pramen, pramínek ve svém okolí, nejčastěji bývá u lesní studánky. V jeho blízkosti určitě naleznete nějaké kamínky nebo oblázky. Křídou či rostlinnou šťávou z bylin rostoucích okolo studánky na jeden z nich nakreslete své přání. Ideálně v podobě runy nebo symbolické kresby. Pokud chcete něco napsat, platí pravidlo – čím méně slov, tím větší síla. Potom pramen obejděte třikrát po směru hodinových ručiček. Pokud by to například kvůli okolnímu terénu nešlo, obejděte jej alespoň v duchu. Poté poproste pramen, aby splnil vaši prosbu, a kámen nechejte do pramene spadnout. Napitím vody z pramene své přání zpečetíte. Nezapomeňte poděkovat a duchu tohoto pramene zanechejte malý dárek. Pamatujte, že prameny symbolizují mužský a studánky ženský element.

Osvědčená vodní kouzla

Máte pocit, že se vám nedaří a že už to trvá příliš dlouho? Můžete vyzkoušet staré slovanské kouzlo. Vyhledejte ve svém okolí řeku nebo potok. Na břeh si s sebou vezměte kousek červené bavlnky nebo stužky, navažte na ni devět uzlů a myslete při tom, že se loučíte s energiemi a silami, které vám vaše trápení mohly způsobit. Bavlnku nebo pentli pak pusťte po vodě.

Ke kouzlení můžete použít i kousek dřeva. U vody do něj vyřežte pomocí slov či obrázků symboly svých problémů. Položte dřevo na hladinu a svěřte je vodě. Otočte se a už se neohlížejte. Vaše strasti odplavou.

Hodně známá je také forma ochranného kouzla bílé magie, které spočívá v tom, že překročíte nějaký pramen, tím přetnete negativní energetické vazby. Účinek poznáte okamžitě – uleví se vám, zlepší se vám nálada a vrátí se chuť do života.

Přivolejte si hojnost za měsíčního svitu

Tento rituál se provádí ve fázi přibývajícího měsíce. Vyplujte s loďkou na jezero do míst, kde je měsíční svit nejintenzivnější, tam smočte své ruce a nechejte je ve svitu měsíce oschnout. Během následujících dvaceti osmi dnů obdržíte nečekané peníze. Pokud nemůžete na loďku, nezoufejte, vezměte si nějakou nádobu s čistou vodou a vhoďte do ní stříbrnou minci či stříbrný šperk a namočte v ní své ruce. Nechejte je oschnout. Výsledek bude obdobný.

Věštění z Dianina zrcadla

Všimněte si zrcadlení měsíce na vodní hladině. Pozorováním pásu proudu světla od horizontu a zase zpět se uvedete do bleskového transu a budete schopní vnímat poselství měsíce či vidět symboly na hladině. O pomoc můžete požádat bohyni měsíce.

Text: Helen Stanku a www.kartarkysvetla.cz

Sdílejte článek
Štítky dřevo voda láska potok kouzla magie Panna Marie Jan Nepomucký vodní tok

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 3. 2024

Berani, pokud se vám v poslední době nedostává lásky, po které toužíte, možná je to proto, že jste si o ni neřekli. Pokud jste s někým zapleteni a cítíte se nenaplněni, zvažte možnost upřímného rozhovoru o svých potřebách a o tom, co od vztahu chcete, abyste byli šťastní. Pokud nyní nejste ve vztahu a chcete být, musíte se důrazněji věnovat poznávání toho, koho chcete.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.