Celebrity

6. dubna 2024 06:00

David Laštovka

Manželství Švehlíka a Schneiderové se rozpadlo kvůli nevěře. Jejich dcera slaví plnoletost

Herec David Švehlík se stihl oženit dvakrát a stát se otcem tří dětí. Z rozvedeného manželství s herečkou Jitkou Schneiderovou má dnes už osmnáctiletou dceru Sofii Annu, která je nejen krásná, ale pokračuje i ve šlépějích svých rodičů.

David Švehlík (52) se původně toužil stát knězem, nakonec se rozhodl vydat ve šlépějích svého otce, legendárního herce a dabéra Aloise Švehlíka. Jeho první životní partnerkou byla o rok mladší herečka Jitka Schneiderová, s níž se sblížil během představení Král Lear v rámci Shakespearovských slavností.

Mohlo by vás zajímat: Tři nejlépe oblečené ženy ve Varech? Čvančarová, Schneiderová a Pořízková, říká Salerno

Brali se v roce 2004 a o dva roky později se jim narodila dcera Sofie Anna. Ta už má za sebou první herecké zkušenosti. Zahrála si v televizním seriálu, působí i v divadle, kde ve hře Absolvent ztvárňuje dceru své skutečné matce – Jitce Schneiderové. „Bylo potřeba udělat alternaci, a s nápadem, abychom zkusili Sofii, přišli Dan Krejčík a režisérka Natália Deáková. A já to rozhodnutí nechala na nich,“ vysvětlovala Schneiderová na sociálních sítích. Dcera svoji premiéru na prknech, která znamenají svět, zvládla na jedničku. „Můžu říct, že jsem šťastná, a tak pyšná máma!“ sdělovala herečka na Instagramu.

Herečtí kolegové jsou ze Sofie nadšeni

Sofie, která letos oslaví osmnácté narozeniny, se komplimentů dočkala i od svých starších kolegů. „To, že byla Sofča úžasná, o tom už jsi napsala. Ale ona byla fantastický parťák i v zákulisí, na zkouškách, a tak vůbec. Je to super holka. A po její hlášce po představení ‚mě to tak bavilo‘ bych i řekl, že to bude i super herečka. Bylo krásné pozorovat vás dvě, jak spolu hrajete a jak budete mít spolu krásný další zážitek. Rád jsem byl u toho,“ vzkázal Jitce prostřednictvím Instagramu herec Daniel Krejčík.

Ještě nedávno přitom Jitka Schneiderová svou dceru od herectví spíše odrazovala. „Máme domluvu, že do osmnácti let bude studovat gymnázium a pak už to bude na ní. Doufám, že si pak nevybere konzervatoř. (smích) Důležité je mít základní vzdělání. Myslím, že chce jít do zahraničí, studovat dál. Uvidíme,“ prozradila Jitka v pořadu 7 pádů Honzy Dědka.

Přečtěte si také: Jitka Schneiderová byla nezadaná jen párkrát. Mladšího milence jí schválila dcera

Švehlíkovým švagrem je herecký kolega Martin Pechlát

Manželství Davida Švehlíka a Jitky Schneiderové, které trvalo osm let, nepatřilo k idylickým. Na herečku se provalila nevěra s podnikatelem Davidem, vrcholným manažerem firmy nabízející sportovní módu. Švehlík jí sice odpustil a kvůli dceři se pokoušeli dát narušené manželství znovu do pořádku, což se jim už ale nepodařilo.

David Švehlík se poté zamiloval do učitelky na základní škole Venduly, kterou si v roce 2015 vzal za ženu a má s ní dva syny. Od té doby září štěstím a v manželství je spokojený. Jeho starší sestra Tereza pracuje jako sociální pracovnice, mladší sestra Andrea je účetní. Manželem Andrey je herec Martin Pechlát.

Podívejte se také na dcery Jana Kollera a rozhovor s jeho partnerkou:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 30. 4. 2024

Berani, tento den nemusí být zrovna nejenergičtější. V poslední době jste tvrdě pracovali a vaše tělo potřebuje čas na doplnění energie. Travte nějaký čas v klidu doma. Schoulete se s čajem a dobrou knihou a nechte svou mysl cestovat, kam chce. I když vaše tělo zpomaluje, vaše mysl je aktivnější než kdy jindy. Mohl by to být plodný čas pro strategické tvůrčí změny, které byste chtěli provést doma nebo v práci.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.