Martha a Klára Issovy poprvé hrají ve společném projektu. Přesto se na place nepotkaly

Seriál vs. realita podle Marthy Issové - Vytoč mého agenta

Je to až k neuvěření. Po mnoha letech ve stejné branži se sestřenice Martha a Klára Issovy vůbec poprvé střetly ve společném projektu. Proč se ale herečky při natáčení nemohly potkat? A jak si z této situace Martha Issová utahuje?

Zatímco Martha Issová (42) v česko-slovenské adaptaci seriálového hitu Call my agent hraje svéráznou hereckou agentku Andreu, Klára Issová (44) v jednom z dílů ztvárnila samu sebe. Coby herečka Klára Issová se poctivě a tvrdě připravuje na roli v mezinárodním filmu, aniž by ovšem tušila, že ji režisér chce přeobsadit. Důvod? Na danou roli je příliš stará.

Podívejte se v exkluzivní ukázce, co se může stát každé slavné herečce:

Takovou situaci Klára Issová prý moc dobře zná. „Už mnohokrát jsem byla v posledním kole, kde se vybíralo ze dvou hereček, a nevyšlo to – byl by to docela seznam,“ přiznává se smíchem okatá herečka ke scéně napsané scenáristy seriálu Vytoč mého agenta, který už teď můžete sledovat na prima+.

„Mně se ten scénář líbil, situace byly komické a téma stárnutí mi nevadí. S tím se potýká každý a každý se s tím musí nějak vyrovnat. U herců je to akorát víc vidět. Není to sice napsané podle mě, ale líbilo se mi udělat si ze sebe srandu. Možná mám podobné touhy jako má postava, což je logické. Každá herečka touží po velké roli nebo zahraničním projektu. Podobné máme to, že upřednostňujeme přirozenost nad plastickými zákroky, zahradničíme a jsme zapálené pro to, co děláme. Ale já se rozhodně nechovám k lidem tak povýšeně jako v tomto seriálu,“ tvrdí Klára Issová.

Ač se Klára s Marthou objeví ve stejném díle, při natáčení se nepotkaly. Proč? „To je právě paradox. My jsme spolu s Klárou vlastně nikdy nepracovaly. A nepotkaly jsme se ani tady. Přestože obě hrajeme ve stejném díle, naše postavy se nesetkaly. Takže stejně to setkání nakonec neklaplo. Alespoň jsme tedy v jednom díle,“ přibližuje s úsměvem Martha Issová.

Čtěte také: Martha Issová o své vteřinové roli: Získala jsem ji, protože jsem spala s režisérem

Sestřenice se nesetkaly ani v šatně, každá měla pro natáčení seriálu Vytoč mého agenta vyhrazené jiné dny. „Já jsem měla úplně první natáčecí dny, kdy se seriál teprve roztáčel, a hned jsem se musela vrátit na Slovensko, kde jsem měla roztočený jiný seriál. Svou epizodu jsem si tady odehrála za čtyři dny a pak tradá,“ vysvětlila Klára Issová. Jejím seriálovým hereckým agentem totiž není Martha alias Andrea, ale Kryštof Hádek v roli agenta Jiřího.

Martha toho ale přesto využila k vtípku, který nebyl součástí scénáře. Vymyslela ho přímo na place a všechny bavil natolik, že v seriálu zůstal. „Pokud je režisér ochotný naslouchat, ráda do scénáře něco přinesu, baví mě tenhle druh tvůrčí práce. A s Michalem Blažkem jsme našli spoustu momentů, kterými se dalo přispět. A tak se tam nakonec dostala spousta vtipných momentů z mého reálného života, přestože nehraju samu sebe. Tenhle vtípek je zábavný v kontextu, bojím se, že ho nedokážu odvyprávět. Ale vyšel z toho, že v seriálu hraje samu sebe i moje sestřenice Klára,“ říká Martha Issová. Udělala si legraci ze skutečnosti, že si mnozí stále pletou, která je která. A sebe označila za tu „horší“. Více o natáčení Vytoč mého agenta si poslechněte v rozhovoru v úvodu.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.