Celebrity

23. října 2023 17:40

Vanesa Havlíková

Martha Issová o své vteřinové roli: Získala jsem ji, protože jsem spala s režisérem

Martha Issová v 7 pádech Honzy Dědka

Oblíbená herečka Martha Issová (42) se v talkshow u Honzy Dědka rozpovídala o herectví a manželství s režisérem Davidem Ondříčkem (54). Prozradila například, že ji partner balil na spoustu věcí, především na to, že spolu budou točit a ona půjde z role do role.

To, že se Martha Issová v životě bude věnovat umělecké profesi, měla tak trochu předurčené. Její otec je režisérem, maminka Lenka Termerová úspěšnou herečkou a stejné zaměstnání vykonává i sestřenice Klára. Za dobu svého hereckého působení Martha měla možnost ztvárnit nejrůznější role, některé byly větší, jiné epizodní, tu vůbec nejmenší si ale střihla ve filmu Ve stínu.

Přečtěte si: Sestřenice Klára a Martha Issovy se kdysi rozhádaly. Jaké vztahy mají herečky dnes?

„To je paradox, že tuhle roli o jedné větě jsem získala díky tomu, že jsem spala s režisérem Davidem Ondříčkem. Tam jsem skutečně byla vteřinu, ale vůbec mi to nevadilo. Byla jsem ráda, že můžu být u toho. Byl to film mého oblíbeného režiséra, tento režisér skutečně patří k mým nejoblíbenějším. Různě se to proměňuje v průběhu dní, dneska je to rozhodně můj nejoblíbenější režisér,“ uvedla Martha Issová v 7 pádech Honzy Dědka s tím, že v den natáčení talkshow je nejoblíbenější především proto, že doma hlídá děti.

Na milostnou scénu v Zátopkovi Issová jen tak nezapomene

Další role, na kterou Martha často vzpomíná, je ta ve filmu Zátopek, v němž natáčela i milostnou scénu. „Ráno, když jsme věděli, že nás čeká tenhle natáčecí den, kde má proběhnout milostná scéna s Václavem Neužilem, který je můj blízký kamarád, jsem šla za Davidem a ptala jsem se ho, jak to chce vlastně točit a co tam přesně bude vidět. Hrála jsem Danu Zátopkovou, které v té době bylo 26, a mně už 26 nebylo a měla jsem za sebou poměrně dlouhou dobu kojení dvou dětí. Takže jsem přece jenom chtěla vědět, jak to chce pojmout,“ rozpovídala se Issová o intimní scéně, která jí utkvěla v paměti.

Čtěte také: Martha Issová a David Ondříček: V manželství jim šéfuje někdo třetí

„A on říkal, že to nějak uděláme, že jsem v pohodě. Že to je dobré. Odjel na to natáčení a já jsem tam přijela později. Když jsem šla z maskérny v županu, odchytil mě, zatáhl mě do přívěsu, který jsme tam měli s Vaškem Neužilem, vypadalo to, že mě chce doprovodit. Zašli jsme dovnitř a David povídal: ‚Ukaž mi ty prsa, prosím tě.‘ No, nejsou tam v tom filmu, tak nevím,“ dodala herečka.

Vztah manželů zprvu nebyl idylický

Vztah režiséra kultovního filmu Samotáři se sympatickou herečkou nezačal ideálně. Martha Issová totiž přebrala muže své sestřenici, herečce Kláře Issové. Ta jí prý takovou křivdu nemohla dlouho odpustit, nakonec se ale obě ženy usmířily a vycházejí spolu skvěle. Davida a Marthu pojí především totožný smysl pro humor a láska ke stejnému povolání. Jedna z věcí, na kterou David Marthu uhnal, byly právě filmové role.

Mohlo by vás zajímat: Klára Issová si první roli vybrečela. Herectví za mě rozhodl tatínek, říká

„David mě balil na spoustu věcí, ale i na to, že spolu budeme točit. Sliboval role a pak to byla věta: ‚Vidíš, když ptáčka lapají...,‘“ přiznala herečka. Soužití s Issovou režisér už v minulosti popsal jako třaskavé. Nyní i herečka přiznala, že doma David režisérem není. „Jednou jsem mu vylila pivo na hlavu. Myslím si, že kdo zná Davida Ondříčka, musí potvrdit, že jedno pivo vylité na hlavu za náš třináctiletý vztah je slušné skóre,“ uvedla v 7 pádech Honzy Dědka, které můžete sledovat v úterý ve 21:35 na Primě.

Podívejte se na rozhovor s Davidem Ondříčkem:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.