Celebrity

24. listopadu 2023 11:18

Zuzana Schneidewind

Martha Issová brání sestřenici Kláru: Oštěpem házela ta druhá Issová, ta horší

Klára Issová? Pro roli moc stará - Vytoč mého agenta (1)

„Pro film moc stará Issová“ a „ta horší Issová“. Klára, nebo Martha? Ptáte se, o které ze slavných sestřenic je řeč a co že si to vlastně dovolujeme napsat? Ve skutečnosti jde o citace z nového seriálu, v němž obě hrají. Jedna agentku, druhá samu sebe. Podívejte se na první exkluzivní ukázky.

Martha Issová se již brzy představí v české verzi seriálového hitu Netflixu, která slibuje nejen brilantní herecké obsazení, ale i vhled do práce castingové agentury, poutavě vykreslený přes komediální i tragikomické příběhy jejích zaměstnanců a herců, jež zastupuje. První ukázka hned v úvodu článku napoví.

V této prestižní agentuře je každý den plný pracovních i lidských nástrah: snaha uspokojit náročné potřeby hereckých hvězd, neustálý boj s konkurencí, komplikované osobní vztahy, které se často pletou do pracovních záležitostí – to vše musí tým agentury zvládnout, a obstát tak každý den v boji, který s sebou přináší mnoho absurdních a komických situací, stejně jako dojemných momentů a opravdových lidských dramat. Jedinečnost celého projektu doplňuje velmi zábavný model, ve kterém herecké hvězdy, které agentura zastupuje, hrají samy sebe.

Co postava seriálu Vytoč mého agenta, to výrazná osobnost. Tu, která zaujme hned v prvních chvílích premiérového dílu, jež můžete sledovat od 10. ledna na prima+, je beze sporu právě role ostřílené agentky Andrey v podání Marthy Issové. „Já si myslím, že Andrea je nesmírně ambiciózní a pracovitá. Snaží se tvářit, že je drsná, ale je křehčí, než by se na první pohled mohlo zdát," brání svoji novou postavu Martha Issová a přirovnává ji k cibuli, ze které se postupně v seriálu Vytoč mého agenta odloupnou vrchní vrstvy. „Vlastně mám pocit, že není nakonec tak drsná, jak se tváří.“ Na povaze role herečku zaujalo ještě něco jiného, než jen její charakterové vlastnosti.

Marta Issová už podruhé lesbou

„Pro mě osobně je zajímavé, že je to v krátké době podruhé, kdy hraju lesbičku. Vím, že francouzská předloha je úspěšná, ale nestihla jsem ji vidět v době, kdy jsem ještě nevěděla, že postavu Andrey budu hrát, a potom jsem se už záměrně nedívala. Představitelka mé role Camille Cottin je neskutečně zajímavá, je to vynikající herečka a nepochybuji o tom, že její Andrea je skvělá, ale chtěla jsem vytvořit svoji vlastní postavu,“ říká dál Martha Issová.

Jak již zaznělo, Martha Issová v osmidílném seriálu Vytoč mého agenta hraje svéráznou hereckou agentku Andreu, její sestřenice Klára Issová vystoupí v první epizodě, kde hraje samu sebe. Coby herečka Klára Issová se poctivě a tvrdě připravuje na roli v mezinárodním filmu, aniž by tušila, že ji režisér chce přeobsadit.

Podívejte se už teď v další ukázce na vtipnou hlášku agentky Andrey (Marthy Issové), kdy se na poradě ukáže, že americká produkce po měsících příprav odpískala Kláře Issové ztvárnění hlavní role.

Pro film moc stará Issová a ta horší

Zatímco se Kryštov Hádek (coby úsměvně nepraktický agent Jiří) snaží před šéfem konečné rozhodnutí spojené se ztrátou milionového výdělku pro agenturu i herečku zjemnit, Martha Issová ho jako jeho kolegyně Andrea opravuje: „Oštěpem házela ta druhá Issová, ta horší," pronese přesně. Perličkou je, že tento vtip nebyl ve scénáři. Marthu napadl přímo na place. Označit se za tu „horší“ a udělat si legraci ze skutečnosti, že si sestřenice mnozí stále pletou, napadlo Marthu přímo na place.

Česko-slovenská adaptace Vytoč mého agenta stojí na stejných základech jako francouzská předloha: špičkové režii, brilantním hereckém obsazení a perfektním scénáři. Role dalších agentů Jiřího, Mariana a Yvety získali Kryštof Hádek, Tomáš Maštalír a Zuzana Kronerová. Sami sebe v seriálu Vytoč mého agenta ztvární Klára Issová, Iva Janžurová, Sabina Remundová, Zlata Adamovská, Taťjana Medvecká, Táňa Pauhofová, Jiří Langmajer, Gabriela Marcinková, Stanislav Majer, Juraj Loj, Bolek Polívka nebo Michal Dlouhý.

„Znám filmové prostředí a herce z trochu jiné strany než běžný divák, a o to víc se mi líbí koncept, ve kterém se o lidské zkušenosti ze zákulisí mohu podělit. Vytoč mého agenta dává divákovi možnost zažít herce nikoli jen jako charakterní postavy, ale jako křehké a často velmi rozporuplné a emotivní lidi. K hercům se dostáváme z jiné strany skrze castingovou agenturu, kde ještě nestojí před kamerou nebo v záři reflektorů, ale kde bojují o práci a musí řešit složité umělecké, ale hlavně lidské situace, blízké každému z nás,“ říká Alice Nellis, která stojí za dramaturgickým konceptem očekávané novinky.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.