Martin a Jirka opouštějí grilovací show. To mleté se nám úplně nepovedlo, přiznávají

První reakce na vyřazení Martina a Mirka - Česko na grilu (6)

V šestém díle došlo na další vyostřené situace a začalo jít opravdu do tuhého. Jirka tvrdí, že měl pocit, že to celé nedopadne, už od začátku. Nepletl se. Spolu s Martinem skutečně soutěž opustili.

„My už jsme to trošku tušili, to mleté se nám úplně nepovedlo. Vsadili jsme na recept z internetu, který jsme už delší dobu sledovali a chtěli jsme ho vyzkoušet. Ale nějak jsme to nestihli a trochu nás tam zklamala ta cibule, že nebyla úplně do měkka a byla taková tužší. Já musím říct, že na jednu stranu jsem byl rád, že už jsme vypadli, bylo toho na nás hodně. Převažoval ale pocit, že mě mrzí, že jdeme domů, další kola už nezažijeme a nebudeme se posouvat dál,“ říká Jirka.

Reality show Česko na grilu sledujte každé pondělí večer na Primě nebo na prima+

„Jako první po oznámení, že jsme vypadli, přišel pocit úlevy. Mrzelo nás sice, že se třeba už nedostaneme v soutěži dále, k přípravě větších kusů masa, které děláme častěji než takové ty titěrnosti, jako třeba finger food. Já jsem do toho určitě nešel s tím, že bych to chtěl vyhrát, chtěl jsem to prostě zažít a zkusit si, jaké to je. V prvním díle jsme se ocitli hned v rozstřelu, byla to zkušenost, která mi pomohla a zčásti i změnila život. Já jsem tam byl odhodlán skončit a zmuchlat zástěru, protože mi to nevyšlo, i když jsem cukrář, kuchař atd. V tu chvíli jsem to chtěl vzdát, Jirka mi ale řekl, ať se hodím do klidu, že jsem ho do toho navezl, tak ať dělám. V tu chvíli najednou přišel pocit klidu a přichází i teď v osobním životě. Hrnou se objednávky, je to stres, ale já zůstávám v klidu. Jsem rád, že mi to pomohlo a že jsem v té soutěži byl,“ dodává k vyřazení Martin.

Odezva na porotce je stále rozporuplná, jak na ně budou vzpomínat Martin s Jirkou? Martin přiznává, že se s oběma zná i z pracovního života: „S Martinem i se Zdeňkem se přes práci v hotelech a restauracích známe. Oni na to ale samozřejmě nebrali ohled. Z profesionálního hlediska, protože jsem cukrář, na sebe na spoustě různých akcích budeme narážet dál a já je moc rád uvidím.“ Jirka přiznává, že měl velký respekt z obávaného šéfa Pohlreicha. „Já jsem tedy prvních pár dílů s hodnocením od Zdeňka Pohlreicha bojoval kvůli těm jeho pohledům nebo zvednutí hlasu, měl jsem z něho velký respekt. Martin Svatek byl zlatý, měli ty role asi rozdělené na hodného a zlého policajta. Pak už jsem si na něho zvykl a v tom pátém díle mi už nevadil,“ popisuje se smíchem Martin.

Čtěte také: 13 zajímavostí ze zákulisí natáčení Česko na grilu

Jak kluci vnímali hodnocení porotců? Jako férové, spravedlivé, nebo tam cítili ostny? „Když přijdou hodnotit, tak je v člověku malá dušička, jeden k nim má jako ke kuchařům opravdu respekt. První dva díly tento pocit byl úplně nejhorší. Teď do toho ještě ten Zdeňkův pohled, takže člověk neví, jestli se má na něho usmát a poděkovat mu za to, že řekl upřímně, co si myslí, nebo se na něho zlobit. Ta kritika se dotkne asi každého, protože ji nikdo nemá rád. Když se tam do nás opřeli, tak nám ukázali chyby, co jsme udělali, a brali jsme to i jako ponaučení, co neudělat příště. Byl to stres a velké nervy. Když jejich hodnocení skončilo, tak jsme byli rádi,“ popisuje Martin.

Vyzkoušejte se v  zábavném grilovacím kvízu k Česko na grilu. Víte, na co mají vliv papričky habanero?

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 17. 5. 2024

Berani, to, zda byste měli vynaložit určitý výdaj, by mohlo způsobit určité napětí mezi vámi a partnerem. Možná si myslíte, že to nyní není možné, zatímco váš přítel je rozhodnutý do toho jít. Dnes není vhodný den na to, abyste se v této záležitosti snažili dosáhnout dohody. Ani jeden z vás pravděpodobně neustoupí. Počkejte pár dní, až budete oba méně napjatí.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.