Martin podává tuhou panenku a polévku jako z jídelny. Bára leze soupeřům na nervy

Chytrý stroj - Prostřeno! S28 (94)

Ve čtvrtek se k plotně postaví vedoucí občerstvení Martin. Nebude vařit u sebe doma a bude bojovat s chytrým přístrojem. Věra už neskrývá, že si s Bárou nepadly do oka. Co jí vadí?

Čtvrteční hostitel Martin z Pardubického kraje pozve ostatní do vesničky, kde ještě donedávna bydlel. Vařit bude v bytě své sestry, protože jeho byt prochází rekonstrukcí. Soutěžící nevědí, co si o málomluvném hostiteli mají myslet a doufají, že se jim dnes více otevře. Martin žije s přítelkyní a její roční dcerou, popsal by se jako obyčejný kluk z vesnice. Vařit umí, ale překonat Věrku s Milošem bude podle jeho názoru těžké. Jako předkrm zvolí italskou bruschettu, kterou opět někteří překřtí na „brusčetu“. Dále pak dýňovou polévkuvepřovou panenku plněnou sušenými rajčaty s rozmarýnovými brambory a jako dezert bude jablečný závin.

Největší práci dá Martinovi dýňová polévka, kterou se rozhodl uvařit v chytrém hrnci. Při krájení dýně se řízne a nedaří se mu, protože se v neznámé kuchyni nevyzná. Hrnec mu dá zabrat. Jeho obsluha je složitější, než Martin předpokládal, a dost se kvůli tomu zdrží. Nervozita jej neopouští ani po příchodu hostů. Báře se nelíbí, že nevaří u sebe doma. Ona přece také hostila v malé garsonce. Jak na prima+ a vpodvečer na obrazovce uvidíte, Martin zapomene na přípitek a pošle ostatní rovnou šmejdit.

Podívejte se, jak bojují soutěžící s vysušenou panenkou:

Podle Věry nemá Bára právo hodnotit

Šmejdění v cizím domě se omezí na prohlížení fotek a hlavní atrakcí je ježek bělobřichý, kterého Martin postaví na stůl. Vystresovaný tvoreček, který by měl ve dne spát, není zvědavý na cizí lidi ani kamery, a tak bude zabalený funět a píchat. Neobměkčí ho ani nabídka svačinky v podobě červíků. Po návratu ke stolu si Martin konečně vzpomene na své hostitelské povinnosti a dá ostatním pití. Předkrm zaujme spíš názvem než chutí. Polévka bude Milošovi připadat jako jídlo ze školky. Bára má připomínky k barvě. Polévku zná od babičky oranžovější. Věra se podiví, že si Bára dovolí k polévce něco říct, když sama podávala instantní polotovar. „Mně přijde nemístné, aby naše vaření hodnotil někdo, kdo nám uvařil polévku z pytlíku,“ rozčiluje se. Bára jí asi po pondělním nepříjemném večeru pořád leží v žaludku.

Hlavní chod bude vypadat na první pohled hezky, ale maso téměř nepůjde ukrojit. I hostitel rovnou hlásí, že ho vysušil a dal ho do trouby brzy, což je škoda. Na zábavu půjdou soutěžící do hasičské zbrojnice, kde si vyzkouší výstroj a bude se zde podávat dezert. Miloš je dobrovolný hasič, tak bude ve svém živlu. I on měl ve středu v Prostřeno! hasičskou zábavu a také podával jablečný štrúdl. Martin se tedy nevyhne srovnání. Kdo upekl lepší a kolik za něj dostane bodů?


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 2. 5. 2024

Berani, pozorně poslouchejte, když dnes dostáváte pokyny. Vaše mysl nemusí být tak bystrá jako obvykle. Pokud si nedáte pozor, mohli byste se vydat špatnou cestou a nakonec začít úplně od začátku. Nestyďte se ani se nestyďte klást otázky. Vždy je lepší se zeptat, než udělat zbytečnou chybu. Postupujte pomalu a metodicky a zvládnete to.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.