Soutěžící mají obavy z večeře u Věry. Ta byla obětí týrání a žije v dočasném bydlení

Nová Bára - Prostřeno! S28 (92)

Úterní kuchařské klání z Pardubického kraje se přesune ke zdravotní sestře Věře. Ta chystá francouzské menu, ale soutěžící jdou na večeři s obavou. Po včerejšku mají strach z Báry. Jak se bude chovat?

Po včerejší večeři u Báry se v úterý soutěžícím k Věře nepůjde snadno. Museli chování pondělní hostitelky strávit a mají z ní špatný pocit. Třiatřicetiletá Věra bude mít co dělat, aby se u ní všichni cítili příjemně. Po rozchodech s tatínky svých tří dětí zůstala sama a bydlí ve startovacím bytě pro matky samoživitelky. Její menu obsahuje cizí názvy, které soutěžící neumějí ani vyslovit, natož popsat, o co se jedná. Podávat se bude éclair neboli podlouhlý váleček odpalovaného těsta, krémová cibulačka s krutony, hovězí maso po burgundsku a křupavý francouzský větrníček choux. Dezert, který se vyslovuje jako „šu“, se dočká zkomolení na „čoks“ nebo „šuks“, což vyvolá u stolu záchvat smíchu.

Soutěžící se budou v Prostřeno! muset vmáčknout ke stolu v malé místnosti. Tereza je překvapená, že sedí ve stísněném prostoru, Bára, která žije v garsonce, zase tvrdí, že je prostor příliš velký. Věra jim po šmejdění prozradí, že jde o sociální byt pro potřebné, v tomto případě matky samoživitelky. Nemá sílu zde cokoli vylepšovat, protože jde o dočasné bydlení. Musela odejít z domů a neměla kam jít. Dětem nechala pokoj, kde mají vše potřebné, a ona spí na gauči. Prozradí, že s předchozím partnerem zažila psychické a fyzické týrání, ale nechce ostatním kazit náladu podrobnostmi. Nyní chodí s přítelem, se kterým mají dohromady pět dětí a chtěli by si časem pořídit domek.

Podívejte se, jak Věra připravuje hovězí po burgundsku:

Obávaná Bára se bude chovat jinak, než čekali

Předkrm bude soutěžícím chutnat, Bára bude mít řeči, že by se s tak složitým pokrmem nedělala. To diváci dobře vědí. Její kupované chlebíčky a polévka ze sáčku budou strašit soupeře celý týden. Cibulačka bude hrát chutěmi, ale zklamáním budou rohlíkové plátky jako krutony. Bára netuší, co dostane na talíř, když je v menu hovězí po burgundsku. Martin jí vysvětlí, že je to dušené maso se zeleninou na burgundském víně. Věra ovšem nedodrží recept na sto procent. „Správně tam patří burgundské víno nebo portské, ale vzhledem k ceně flašky je to škoda lít do jídla,“ myslí si a podlije maso polosuchým českým červeným vínem. Jak vpodvečer na Primě a na prima+ uvidíte, najde se někdo, komu bude záměna vadit.

V půlce večera vezmou ostatní na milost pondělní hostitelku Báru. Dnes se chová normálně, dokonce mile, je jako vyměněná. A tak chtějí na včerejšek rychle zapomenout. „Chování Báry ve mně napravilo zážitek ze včerejška,“ prohlásí Martin. Jako zábavu Věra vymyslela plnění a zdobení makronek. Všem se tím nezavděčí, ale soutěžící budou rádi, že si něco odnesou domů. Věra se svěří se svým snem připravit makronku s příchutí kulajdy a slíbí, že ji do pátku upeče. Dejte nám vědět v diskusi pod článkem, zda byste něco takového chtěli ochutnat.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 2. 5. 2024

Berani, pozorně poslouchejte, když dnes dostáváte pokyny. Vaše mysl nemusí být tak bystrá jako obvykle. Pokud si nedáte pozor, mohli byste se vydat špatnou cestou a nakonec začít úplně od začátku. Nestyďte se ani se nestyďte klást otázky. Vždy je lepší se zeptat, než udělat zbytečnou chybu. Postupujte pomalu a metodicky a zvládnete to.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.