Nervózní Alex spálí hlavní chod. Soupeři řeší špinavé příbory a jednoduché menu

Spálené lasagne - Prostřeno! S28 (89)

Ve čtvrtek se v soutěži amatérských kuchařů z Prahy postaví k plotně Alex. Ten je pro ostatní záhadou, protože téměř nemluví. Připraví vegetariánské menu, ale podaří se mu spálit lasagne. Jak si narychlo poradí, aby ostatní nic nepoznali?

Pětadvacetiletý Alex pracuje jako zvukový technik a zajímá se o vše kolem muziky. Doma má svůj hudební koutek, miluje Nicka Cavea a nedávno začal žít se svou přítelkyní. Do soutěže Alexe přihlásila kamarádka a on bere účast jako zkušenost. Sám nemá ani televizi, takže k pravidelným divákům nepatří. Jeho menu je pro všechny případy vegetariánské. Alex to vysvětlí tak, že nechtěl nic měnit, kdyby náhodou někdo ze soupeřů maso nejedl. Podávat se tedy bude bageta se zeleným pestem a cherry rajčátky, polévka gazpacho, lasagne di spinaci a jahody se smetanou.

I když se menu bude zdát soupeřům až příliš jednoduché, Alex se přece jen při přípravě zapotí. Jen pesto zabere spoustu času na přípravu. Lístky bazalky totiž nejdřív spaří v horké vodě, pak chladí v ledu a nakonec mixuje s ostatními přísadami. Špenátové lasagne se mu ale podaří spálit v troubě. „Budu muset udělat klasický tríček se sundáním spálených kousků těstovin,“ komentuje svoji chybu Alex.

Alex je smířený, že přijde o body

Hosté po příchodu ocení hezky zařízený byt, na stole ale chybí ubrousky, Martin by si přál i ubrus. Alex bude viditelně nervózní a pošle hosty šmejdit. Ti podle zařízení přemýšlí, jestli žije Alex sám. V hudebním pokoji se Kevin bude pokoušet hrát na kytaru, zatímco hostitel v kuchyni seškrabuje spáleninu z hlavního chodu. Nikdo kupodivu nic nepozná. Z předkrmu budou někteří zklamaní, čekali domácí pečivo. Podle Jakuba je namazaný rohlík obložený rajčetem málo a hostitel si s ním nedal žádnou práci. Studená rajčatová polévka gazpacho soupeřům zachutná.

Kevin, který je po středečním večeru pro všechny jasným taktikem, bude dnes na Alexe milejší. Jak uvidíte na prima+ a vpodvečer na Primě, pochválí i špenátové lasagne, které prý do budoucna zařadí do jídelníčku. Přesto si neodpustí kritiku špinavých příborů, nad kterou ostatní jen kroutí hlavou. „Kdyby mi Kevin strhnul body za tu vidličku, tak to chápu. Má na to plné právo, tak ať to udělá,“ bere rýpání s nadhledem Alex. Jak si čtvrteční hostitel povede v hodnocení? Má šanci na výhru?


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.