Martin podává jídla plná alkoholu. Kevin shazuje hostitele a neskrývá taktiku

Alkoholové menu - Prostřeno! S28 (88)

Středeční hostitel Martin v kuchařské soutěži z Prahy pohostí ostatní promyšleným menu. Jako fanoušek pořadu se chtěl přihlásit už dávno, rodiče mu to ale v minulosti nedovolili. Jak si poradí s kritickými soupeři, kteří jej mají za těžkého konkurenta?

Jednatřicetiletý Martin žije v pronajatém bytě s přítelem. Rád vaří, připravuje si krabičky do práce a o účasti v soutěži amatérských kuchařů přemýšlel už dávno. Rodiče mu ale nedovolili připravovat jídla u nich doma, a tak se přihlásil, jakmile měl svoje slušné zázemí. Jeho motivací nebyla výhra, chtěl především poznat zákulisí natáčení Prostřeno! Jednotlivé pokrmy v menu spojuje jedna věc, a to alkohol. Pro hosty chystá dýňové rizoto na vermutu se šafránem, topinamburový krém s bílým vínem a chipsem ze slupek, vepřovou panenku na bylinkách a portském víně s vanilkovou bramborovou kaší a jako dezert bude piña colada mini cheesecake.

Kuba si všiml, že Martin o sebe dbá a jistě jí zdravě, proto nečeká žádné kalorické bomby. Složitě vypadající menu vyleká především Kevina, který Martina označí za svého největšího konkurenta. Netuší, že po svém včerejším vaření a následném bodování nemá šanci na výhru. Bude u Martina přísným kritikem. Rýže v předkrmu se mu bude zdát málo dovařená, dýně bez chuti, topinamburový krém nezná, ale nechutná mu. Připomíná mu chuť kořenové zeleniny, kterou nemusí. „On už má vaření za sebou, možná si říká, že může ostatní zkritizovat. Nevím, jestli je to z jeho strany taktika,“ komentuje v kuchyni Martin Kevinovo chování.

Při zábavě se více projeví málomluvný Alex:

Nespokojenost Kevin netají

Při šmejdění pak soutěžící objeví, že je Martin sportovec, má v pokoji medaile z běžeckých závodů. Překvapením bude také zjištění, že má přítele. Když si informaci u stolu ověřují, Martin prozradí, jak to s partnerem mají. Nedávno měli krizi, která už je podle jeho názoru naštěstí zažehnána. Hlavní chod se neobejde bez poznámek Kevina, který čekal něco exkluzivního, ale to nepřišlo. Podle ostatních se maso povedlo, chutnala jim i vanilková kaše. „Určitě Kevin víc rýpe do věcí, snaží se všechno zlehčit, toho druhého shodit,“ míní Jakub.

Jako zábava bude příprava kávy a latte art. Co si soutěžící přichystají, to si také vypijí. Konečně se trochu odváže i málomluvný introvert Alex. Sice se mu budou klepat ruce, obrázek v mléčné pěně se mu ale povede nejlepší. I při šmejdění už více mluvil a je znát, že třetí den si parta soupeřů začíná rozumět a více vtipkovat. Přesto je tu určitá nedůvěra a sledování, co ostatní říkají. Největší strach budou všichni mít asi z Kevina. Bude jeho hodnocení odpovídat jeho kritizování? To uvidíte na prima+ a vpodvečer na Primě.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.