V Prostřeno! bude dusno. Soutěžící děsí, že je bude hodnotit milovnice polotovarů

Bára nevaří - Prostřeno! S28 (91)

Tento týden se kuchařské klání odehraje v Pardubickém kraji. Od první chvíle soutěžící poznají, že u stolu nebude jen legrace. Pohodovou atmosféru naruší pondělní hostitelka Bára, ze které mají všichni pocit, že se nepřihlásila kvůli vaření, ale spíše se chce zviditelnit. Je totiž partnerkou někoho, kdo už jednu exhibici v Prostřeno! předvedl.

Tři ženy a dva muži. Přesně taková bude sestava tohoto týdne. Každý ze soutěžících ke svému vaření přistupuje úplně jinak, výsledkem ale podle každého z nich je – skvělé pohoštění pro neznámé hosty. Jak se Pardubičtí umí postavit k plotně, co na ní zvládnou vykouzlit, a hlavně – patří mezi taktizující, nebo si večer přišli užít a předvést, jak šikovní jsou? Sledujte Prostřeno! v tomto týdnu a třeba zjistíte, že i polotovar se dá připravit chutně a vše nemusí být výhradně domácí. Nebo to bude úplně jinak? Jak mlsné jazýčky mají naši účastníci a jedí zdravě? Mrkněme se jim do talířů.

Těšte se na úkol týdne, kterým tentokrát bude připravit avokádo na různé způsoby a zapracovat ho do menu tak, aby nikdo nepoznal, že se jedná o něco navíc. Soutěžící budou i v tomto týdnu bojovat o hlavní výhru 60 tisíc korun a také o diváckou přízeň, která jim může přinést deset tisíc. Ze stejné částky se pak může těšit i jeden z diváků, pokud bude štěstěna na jeho straně. Sledujte Prostřeno! od pondělí do pátku a hlasujte!

Pondělí: Brigádnice Barbora Miková (21) miluje cestování

Bára pracuje jen brigádně ve stánku a fresh baru, kde se dělají čerstvé šťávy. Po maturitě nastoupila do práce jako zástupce prodejny tabáku a tiskovin. V ten stejný rok poznala svého přítele a od roku 2021 spolu bydlí. Společně procestovali Maledivy, Dominikánskou republiku, Mexiko a tento rok přidali francouzskou Polynésii a Cookovy ostrovy. V plánu mají další cestování do Číny a na Nový Zéland. Do pořadu se přihlásila na popud svého partnera Pavla, který už v Prostřeno! účinkoval a projevil se jako svérázný hostitel se svéráznými názory. Hlavně neuměl moc vařit. A Bára svoje účinkování pojme podobně. Chlebíčky budou kupované a polévka z pytlíku. A polovina hostů bude sedět na zemi. Když hosté dorazí do malého bytu, bude jim chvilku trvat, než se rozkoukají a pochopí, že si z nich Bára dělá tak trochu legraci. Vypráví jim o svém volném životě, který tráví cestováním, za které utratila své stavební spoření. A během zábavy se objeví i její přítel Pavel, který přijde hostům udělat zábavu – pět minut ticha.

Úterý: Zdravotní sestra Věra Bicanová (33) bude své menu ladit do francouzského šarmu

Studovala na SZŠ Pardubice. Pracovala jako zdravotní sestra v nemocnici. Nyní pracuje jako zdravotní sestra v soukromé ambulanci. Věra se narodila v severních Čechách. V patnácti letech šla studovat do Pardubic zdravotní školu, kde začala pracovat a několik let zde žila. Máma tří dětí ukáže, že se v kuchyni umí otáčet, a i se skromným rozpočtem dokáže vykouzlit menu zajímavých chutí. Některé chody budou velkou záhadou a hosté je nebudou umět ani přečíst. Věra totiž slibuje éclair, krémovou cibulačku s krutony, hovězí maso po burgundsku se šťouchaným bramborem a jako dezert choux. Bára si dnes trošku napraví reputaci ze včerejška, protože se bude u stolu chovat normálně. Zábava bude pečicí, kdy Věra nechá hosty plnit makronky. A nakonec pronese jeden velký slib – upeče makronky, které naplní kulajdou. Jak zaujme její menu? Sledujte už v úterý.

Středa: Živnostník Miloš Šulc (40) má manželku a tři děti a nejčastěji vaří doma on

S rodinou se před rokem přestěhoval do domku ve Stradouni, který si pomalu předělávají. Do pořadu ho přihlásili jeho kamarádi, protože dobře vaří. Chtěl by vyhrát. Miloš všechny překvapí svou domácí kuchyní, když jim připraví salát s grilovaným sýrem a glazované jablko, hovězí vývar, svíčkovou na smetaně, karlovarský knedlík a štrúdl s domácí šlehačkou. Při debatě Báře hosté připomenou její trapas s instantní polévkou. Protože je Miloš hasič, zvolí hasičskou zábavu – doveze přenosný hasicí přístroj, ze kterého budou hosté stříkat na terč. Zábava splní účel a pobaví. Soutěžní jídla si vybral, protože má rád česká jídla. Například dobré polévky. Rád hledá poklady s detektorem kovů. Peníze za případnou výhru by věnoval do opravy domu. Podaří se mu vyhrát, zaujmout? Sledujte už ve středu na prima+ a vpodvečer na obrazovce.

Čtvrtek: Vedoucí občerstvení Martin Schejbal (30) vystudoval obor číšník

Žije s přítelkyní Adélou (23 let) a její roční dcerou Viktorií. Martin je pro všechny jednou velkou záhadou. U stolu toho o sobě zatím moc neprozradil, proto jsou všichni zvědaví, jak žije a jaký je. Bára Martina považuje za nudného až zženštilého muže, a ani se k němu moc netěší. Martin navíc hosty nepozve k sobě domů, čímž je také nepotěší. Vedoucí občerstvení se ve volném čase věnuje sportu a chodí do přírody. Hodně překvapí svým menu, když zvolí italskou bruschettu, dýňovou polévku, vepřovou panenku plněnou sušenými rajčaty, rozmarýnové brambory a omáčka demi glace a jablečný závin. Bára bude mít poznámky na barvu polévky a Věru děsí, že je hodnotí někdo, kdo předvedl v kuchyni to, co ona. I Martin zvolí zábavu hasičskou, kdy hosty pozve do nedaleké hasičské zbrojnice, aby si vyzkoušeli oblékání hasičské zbroje na čas a podívali se, jak to tam vypadá. Zaujmou jeho pokrmy a budou přesně těmi, které mu přinesou výhru? Dozvíte se už ve čtvrtek.

Pátek: Studentka Tereza Poledníková (23) žije s maminkou a sestrou

Má opičího pinče. Do pořadu se přihlásila sama, protože ráda zkouší nové věci a výzvy. Zajímalo ji, jak probíhá natáčení, a možná se přihlásila i trochu z hecu. Pokud by vyhrála, tak by pětinu výhry použila na nějaký výlet a zbytek by si uložila na běžné výdaje, jako je platba školného a další. Středem pozornosti bude zase Bára, která to má každý den jinak. Někdy pije, jindy nepije, všechno se u ní nevyzpytatelně mění. Tereza připraví moderní kuchyni – pečenou cuketu, cibulačku, krémové rizoto s grilovanou vepřovou panenkou a lesní mls. A během zábavy se budou dělat chemické pokusy v domácích podmínkách. Menu sestavila z jídel, která má ráda. Bude úspěšné tak, jak si sama představuje? Sledujte už v pátek.

Těšte se na páteční pokličky, nad kterými bude vše odhaleno! Soutěžící si vysvětlí taktiku a komu by přáli výhru. Bára prozradí něco o svém zvláštním bodování. S Věrou se shodnou, že se nemají v lásce. Proč? Dívejte se a o soutěžících tohoto týdne se hodně dozvíte.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 2. 5. 2024

Berani, pozorně poslouchejte, když dnes dostáváte pokyny. Vaše mysl nemusí být tak bystrá jako obvykle. Pokud si nedáte pozor, mohli byste se vydat špatnou cestou a nakonec začít úplně od začátku. Nestyďte se ani se nestyďte klást otázky. Vždy je lepší se zeptat, než udělat zbytečnou chybu. Postupujte pomalu a metodicky a zvládnete to.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.