Martin před večeří vyvolal ducha Ivety Bartošové. V oknech má odpuzovače démonů

Prostřeno! S27 (97) - Vyvolávání duchů

V úterý se v soutěži amatérských kuchařů z Plzeňského kraje pustí do vaření čtyřiadvacetiletý Martin. Hosty zarazí jeho záliba v nadpřirozenu a sůl na okenních parapetech. Objevení oltáře věnovaného americké zpěvačce Arianě Grande bude jen kapkou v moři podivných situací.

Úterní hostitel Martin pozve soutěžící do bytu, kde žije se svým přítelem Kubou. Rád kreslí, s přítelem se dívají na televizi, jezdí za rodinou a podle jeho slov se i často hádají. Kuba se zeptá karet, zda Martin vyhraje, ale výsledku se nedobere. Všechna jídla bude hostitel vařit poprvé a myslí si, že pokud si člověk věří, mělo by vše dopadnout dobře. Menu to bude ambiciózní – pečená vajíčka se sezamovým dresinkem, okurkové gazpacho se pstruhem, pečená křepelka s čedarovými šťouchanými bramborami a domácí granola s jogurtem a lesním ovocem.

V kuchyni nepůsobí Martin zrovna sebevědomě. Všechno dělá přesně podle návodu, a jelikož vše vaří poprvé, neví, jak mají pokrmy vypadat. Proto také leccos dopadne katastrofálně. Hosty přivítá v černém roláku a v klobouku. Rýpne si do Ondry tím, že ujistí ostatní, že vše vařil opravdu sám. Toho se to dotkne. Nejdříve jdou hosté šmejdit. Při pohledu na fotky přijdou na to, že má Martin přítele. Málokdo to očekával, většina tipovala přítelkyni. Lucii zarazí sbírka parfémů. To od muže nečekala. Soutěžící najdou i koutek věnovaný americké zpěvačce Arianě Grande. Hostitel ji má rád, poslouchá její hudbu, čte o ní knihy a má vystavené její fotky. Jak vpodvečer uvidíte, stěny v místnosti jsou vymalované černou barvou a na okenních parapetech je nasypaná sůl. Soutěžící soudí, že to je kvůli vlhkosti, ale není tomu tak.

Podívejte se na video, ve kterém Martin servíruje syrové křepelky:

Nebezpečný průšvih na talíři

Sůl na okně soutěžící zaujme, a tak se Martina zeptají, co to má znamenat. „My jsme tady včera večer měli menší seanci. Vyvolávali jsme duchy,“ směje se hostitel a dodá: „Přišla za námi Ivetka Bartošová.“ V oknech je sůl nasypaná kvůli ochraně před démony. Lucie si myslí, že by ti, kteří odešli, měli zůstat tam, kde jsou. Na prima+ si můžete připomenout Prostřeno!, v němž hostitelům strašili v bytě zemřelí. Jídlo bohužel nedopadne podle představ a viditelně nezkušený Martin ani svoje chyby nebude umět napravit.

Předkrmová vajíčka se smetanou si v troubě pobudou příliš krátce a syrovou hmotu ochutnají jen ti nejotrlejší. Martin ovšem bude přesvědčený, že to tak má být. Studená polévka gazpacho se pstruhem bude celkem povedená, nové chutě ale každému nesednou. Lucii se navíc zasekne kostička z ryby v krku a začne se dusit. Zlatým hřebem večera by měla být křepelka, kterou má většina ochutnat poprvé. Každý dostane na talíř brambory a celou křepelku. Bohunka při servírování pozná, že bude hlavní chod průšvih. Křepelky jsou totiž bledé a úplně syrové. Martin se bude hájit tím, že pekl maso 30 minut podle receptu. U drůbeže není dobře, že je maso syrové, a nemělo by se jíst kvůli bakteriím. Místo aby dal křepelky zpátky do trouby, Martin rezignuje a jídlo poputuje na konci večera do koše. Bude mít po takovém propadáku šanci na výhru? Dívejte se v úterý.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.