Martina se rozpláče ponížením. Za polévku bez vody sklidí od ostatních výsměch

Prostřeno! S27 (75) - Martina je pro smích

V souboji o nejlepší menu se jako poslední postaví k plotně Martina. Ta se po celý týden držela při zemi s udělováním bodů a málokteré jídlo jí chutnalo. Sama o sobě říká, že je mlsná. Má natolik vytříbené chutě, že svým vařením ohromí soupeře a vyhraje?

Páteční hostitelka Martina bydlí sama, pracuje jako pečovatelka v Německu a v soutěži vaří už podruhé. Od minulé návštěvy změnila životosprávu, protože má problémy se žaludkem. Tím ospravedlňuje svoji vybíravost v jídle. Už jí nechutná to, co dřív. Když to ale v pátek řekne ostatním, nikdo jí nebude věřit. Jak si můžete na prima+ připomenout, byla k soupeřům celý týden až příliš kritická. A oni neví, co si o Martině myslet. Většina se přiklání k tomu, že je hostitelka hráčka. Martina z nepochopitelného důvodu připraví jídla, která ještě nikdy nevařila a ani je nezná. Našla si je na internetu nebo dala na radu kamarádů.

Na menu bude špenátová roláda plněná lososem, italská polévka minestrone, vepřová panenka se třemi druhy sýra, oříšková omáčka, americký brambor a jako dezert bude podávat Eton mess. Jak v pátek vpodvečer uvidíte, Martina se v kuchyni bude chovat velmi chaoticky a bude dělat chyby. Hmota na pusinky bude příliš řídká, polévku uvaří z mražené zeleniny, připraví úkol týdne – bramborák se strouhankou. Zapomene připravit předkrm, omáčku, a když přijdou hosté, bude na ní znát stres. Po přípitku pošle šmejdit hosty do vedlejšího pokoje. Tam nenajdou příliš osobních věcí, ale z fotek pochopí, že je hostitelka babičkou. Podle barevných fleků na zdech usoudí, že si Martina asi vymalovala sama.

Martině se nic nedaří a soutěžící ji navštíví v kuchyni. Podívejte se:

Hosté prosí Martinu, aby už nic dalšího nevařila

Když to Martině v kuchyni trvá až příliš dlouho, jdou se za ní ostatní podívat. Zjišťují, jestli už jídlo bude. Nakonec se všichni shodnou, že se bude podávat nejprve polévka. „Z předkrmu uděláme zákrm,“ rozhodne Michal. Polévku sice hosté dostanou, nemají ale lžíce. Hostitelka je nemůže najít, a tak umyje ty, co používala při vaření. Soutěžící zjistí, že dostali polévku, v níž není téměř žádná tekutina. V misce jsou jen těstoviny s rozvařenou, přesolenou zeleninou.

Lucie dostane záchvat smíchu a přidají se i ostatní. „Na té polévce bylo špatně úplně všechno,“ komentuje Lucie. „Dneska to bude večer, kdy toho moc nesním,“ přisadí si Michal. Martina smích slyší v kuchyni. „Je mi do breku, že jsem jim pro smích.“ Mrzí ji, že neocenili její snahu a rozpláče se.

Po fiasku s polévkou přijde na řadu další čekání. Ořechová omáčka není hotová. Ostatní se snaží Martinu přesvědčit, ať se na ni vykašle a servíruje jen maso. Mají oprávněnou hrůzu, že bude omáčka stejný průšvih jako polévka. Když se pak Martina přizná, že je v Prostřeno! už podruhé, nechápou, proč si jako zkušená soutěžící práci nezorganizovala lépe. Bude mít Martina tentokrát šanci na výhru?


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.