Mě nezadusíš: Osvobozující komedii o životě zrežírovala Eva Holubová

Na život může někdo nahlížet i tragicky. O tom pojednává osvobozující komedie, kterou pro Malou scénu divadla Studio DVA připravuje Eva Holubová. Po boku oblíbené herečky, a tentokrát i režisérky, se objeví její dlouholetý kolega Petr Čtvrtníček. Na koho dalšího se můžete těšit?

Hlavní postava hry, Tereza, je roztrojenou osobností. Tři součásti jedné ženy se spolu dohadují o iluzích a omylech, které si nejmladší neuvědomuje, prostřední nepřizná a nejzralejší velkoryse chápe. V životě totiž není snadné rozhodovat se mezi citem a rozumem, tím spíš, když vám do něj vstupují osudoví muži. No a někdy dokonce přicházejí chvíle, kdy je lepší, se všemu od srdce a s lehkostí zasmát.

Přečtěte si také: Eva Holubová mávala z okna jako královna. Toto je 13 nejsilnějších fotek z inaugurace

Kromě Evy Holubové a Petra Čtvrtníčka se můžete těšit také na Terezu Gübelovou, Karolínu Holubovou nebo Matěje Paprčiaka. Režisérka Eva Holubová si zkoušky užívá a celý inscenační tým považuje za tým snů. „Nováčkové Kája i Matěj a delší dobu pauzírující Terezka přinesli do zkoušení nadšení a zvídavost, hravost a radost z hledání,“ uvádí na adresu nejmladších spolupracovníků Holubová a k Petru Čtvrtníčkovi jen dodává: „Humor bez hranic a proti tomu něha a citlivé pojetí role.“

Mě nezadusíš je adaptovaný a nově inscenovaný text původní divadelní hry Druhý břeh. Ta byla poprvé uvedena začátkem roku 2010 v Městském divadle Mladá Boleslav v režii Josefa Kettnera. O půl roku později ji nastudoval pro pražské divadlo Studio DVA legendární režisér Ladislav Smoček (hráli Eva Holubová, Zuzana Bydžovská, Tereza Gübelová a Vladimír Javorský). Autorka Michaela Gübelová přijala informaci o znovuuvedení své hry s velkou radostí. Doslova prý nadšením poskočila, „řekněte, co může být pro autora větším potěšením, než že jeho text znovu ožívá!“

Premiéra hry Michaely Gübelové Mě nezadusíš je plánována na úterý 18. dubna. Reprízy nového nastudování jsou do konce sezony zcela vyprodány, můžete však vybírat z představení naplánovaných na podzim. Vstupenky jsou již v prodeji.

Sdílejte článek
Štítky Petr Čtvrtníček divadlo komedie Eva Holubová Studio DVA divadlo Matěj Paprčiak Tereza Gübelová

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 4. 2024

Berani, dnes bude ve vzduchu vládnout lehkovážná, téměř bláznivá energie. Vesmír vás vybízí, abyste se vzdali železného sevření seznamu povinností a trochu se pobavili. Představte si všechen tlak, který na sebe vyvíjíte, jako kouli na noze, kterou je třeba uvolnit. Není důvod brát se neustále tak vážně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.