Se soutěžními pokrmy Muže roku se prý dožijete sto třiceti let. Nechutnají ale všem

Reklamace - Prostřeno! S29 (69)

Ve čtvrtek se v soutěži amatérských kuchařů postaví k plotně vítěz Muže roku 2023 František Knobloch. Třiadvacetiletý fešák si věří, a ostatní si myslí, že nasadí vysokou laťku. Pánové se u stolu svěří, jak jim soutěž změnila život, a kdo jim posílal nabídky k seznámení.

Čtvrteční hostitel František pozve soupeře do bytu své tety. U něj doma se totiž natáčet nemohlo. Na soupeře působí jako soutěživý typ a mají tušení, že se bude chtít Fanda předvést. Jako jediný totiž prohlašoval, že mu s menu nikdo nepomáhal. Jelikož je mimo jiné výživový poradce, jídlo dnes bude naprosto vyvážené a zdravé. Fanda připraví lososové rolky s čerstvým sýrem a bylinkami, dlouho tažený vývar z morkových kostí, drůbežích žaludků a srdíček, jako hlavní chod pomalu pečená hovězí líčka s batátovým pyré a na závěr lehký dezert z ricotty přelitý kakaovou omáčkou s makadamovými ořechy.

Soutěžící budou mít tentokrát k menu připomínky. Hlavně Petr, který nejí ryby, a uzený losos ho zrovna neláká. Viktor zase neumí odhadnout, z čeho tak mohou být hovězí líčka. Dnes domácí pečivo nebude. František koupí svůj oblíbený chléb s červenou řepou a hummus také nebude domácí. Na ostatním si ale dá záležet. Jídlo je jedním z faktorů, kterým chce František dosáhnout dlouhověkosti. Nemá rád průmyslově zpracované potraviny a kupuje jen ty kvalitní.

Čtěte také: 4 věci, které pro své zdraví dělají nejdéle žijící lidé na světě

„Já si myslím, že si člověk může za šedesát let života přidat dvacet až třicet let,“ popisuje František. Když se prý budete snažit maximalizovat svoje úsilí, můžete se dožít více než sta let. On má v plánu nás všechny přežít: „Můj odhad je 120 až 130. To je reálné.“ Jak už nyní můžete vidět na prima+, zdravou stravu řeší i ostatní účastníci Prostřeno! Ne všichni jsou ale tak striktní.

Podívejte se na video, ve kterém František vaří:

Po soutěži se chtěli seznámit hlavně muži

Po nealkoholickém přípitku dostanou soutěžící předkrm a první přednášku o kvalitních potravinách. Protože jsou kvalitnější a bohatší na živiny, lze jich sníst méně. Lososové rolky Davida chuťově nijak neoslní, vývar s kuřecími srdíčky také ne. Podle Petra je bez chuti. Ten má odvařeno a bude tentokrát poněkud kritický. Bude mít připomínky k předkrmu i k hlavnímu chodu. Bude mu vadit sladká chuť batátů. Naopak dezert bude pro všechny až příliš zdravý. Přidaný cukr byste v něm hledali marně.

Pokud se vám Prostřeno! líbí, přidejte na Kinoboxu svoje hodnocení.

Pánové se během večeře vyptávají na Františkovu přítelkyni, se kterou je půl roku. Petra napadne, jestli si ho dotyčná našla po výhře v Muži roku. Prý to tak nebylo, a zvýšený zájem žen vůbec nezaznamenal. Naopak se všichni u stolu shodnou, že jim psali spíš muži. Dívejte se ve čtvrtek a dozvíte se o soutěžících mnohem víc. Všechny epizody týdne už jsou na prima+ ke shlédnutí.

Sdílejte článek
Štítky FTV Prima vaření soutěž Prostřeno! David Kremeň zdravý životní styl dlouhověkost Muž roku Petr Ngo David Pleva prima+ František Knobloch Viktor Agateljan

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.