Celebrity

19. března 2022 06:00

Žaneta Dernerová

Michal Malátný: Jednou mě holky vezly stopem domů, tak vznikla píseň Vrchlabí

Máme rádi Česko XI (5) – Malátný o vzniku Vrchlabí

Zpěvák Michal Malátný, jehož jméno je neodmyslitelně spjato s kapelou Chinaski, se v oblíbeném pořadu svěřil s tím, jak vznikla populární písnička „Vrchlabí“. Kdo by tipoval, že inspirace byla zcela náhodná, mýlil by se. Michal totiž skutečně jel po koncertě autem domů z Vrchlabí v dámské společnosti.

Hudební šifry bývají v zábavné vědomostní soutěži často pěkným chytákem. Dokonce tak velkým, že dané songy kolikrát nepoznají ani jejich autoři či interpreti. Z podobného fiaska měl strach i zpěvák a frontman skupiny Chinaski Michal Malátný. Svou píseň „Vrchlabí“ ale identifikoval hned po prvních slovech, co ji moderátor Libor Bouček začal přednášet.

Ten využil příležitosti a zeptal se Malátného na pozadí vzniku této notoricky známé písně. „Kdykoliv začne zima, tak jednak přezouvám kola, jednak to od té doby všude hraje. Pro mě je to už strašně dlouho symbol zimy,“ netají se Bouček, jenž se nedávno rozpovídal o rychlém rozvodu, svou oblibou písničky „Vrchlabí“, kterou má dlouhodobě spojenou s tímto ročním obdobím.

Malátný stopoval cestou z koncertu

Michal Malátný, který na sebe v emotivní zpovědi prozradil, že chtěl spáchat sebevraždu, mu potvrdí, že song vznikl skutečně cestou z města Vrchlabí. „Jel jsem po koncertě stopem do Jičína a vezly mě holky,“ začal vyprávět Malátný. „Ty jsi vážně takhle stopoval?“ divil se překvapený Libor v show Máme rádi Česko, na kterou se můžete dívat každý pátek ve 20:15 na Primě nebo zpětně v archivu iPrima.cz „No, zeptal jsem se, kdo jede do Jičína. A holky se přihlásily s tím, že ony jo, že pro ně přijede máma,“ popisuje tehdejší okolnosti Michal.

Právě tato cesta s neznámými děvčaty a její jedinečná atmosféra ho inspirovala k napsání „Vrchlabí“. „Jel jsem s nimi a ty holky se v tom autě tak hezky bavily. Takže zatímco jsem seděl na zadním sedadle, napsal jsem cestou celý text,“ vzpomíná na příjemný zážitek Malátný, kterého by tenkrát asi ani nenapadlo, jaký hit se v jeho rukou zrodil. Zpěvák kapely Chinaski se nakonec ani nenechal dlouho přemlouvat a známý song v zábavném pořadu i zazpíval.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 24. 4. 2024

Berani, některé vaše pracovní povinnosti jsou pro jednoho člověka příliš velké a mohly by vás dnes zatížit. Zdá se, že hromada práce se neustále zvětšuje, ať děláte, co děláte. Pokud můžete, delegujte své úkoly. Nejméně naléhavé úkoly odložte stranou a na zbytku postupně zapracujte. Váš zaměstnavatel od vás může, ale nemusí očekávat příliš mnoho, ale vy máte právo udržet si zdravý rozum bez ohledu na cokoli.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.