Celebrity

12. února 2024 11:50

Kisa Císařová

Michal Suchánek je pyšný na syna. O protekci říká: I majitel pekárny dětem předá byznys

Suchánek Michal a Jáchym, Plnej kotel, rozhovor

Jakmile se dítě rodičů působících v showbyznysu pokouší prosadit v oboru slavné mámy či slavného táty, často se nevyhne označení „protečák“ či dokonce protekční spratek. Aspoň od některých lidí, kteří mají pocit, že synové a dcery celebrit mají umetenou cestičku a své atraktivní a lukrativní posty si nezaslouží. Jakmile takhle někdo mluví o Jáchymovi Suchánkovi (32), jeho tátu Michala (58) to rozhodně nenechává v klidu.

Naopak to herce pořádně rozčiluje a má na to jasný názor. „Moje děti tím trpí, nebo aspoň já mám takový pocit. Česká společnost to pořád vnímá trošku jakože ‚protekčák‘ a podobně. Na to vždycky říkám, že když má někdo pekárnu, tak se nikdo nepodiví, že děti majitele pekárny to začnou dělat s ním. Protože jim prostě věří, a věří v jejich schopnosti,“ prozradil důrazným tónem v hlase webu Prima Ženy Michal Suchánek, na jehož režijní a scenáristickou novinku, čtyřdílný komediální seriál Chataři ze Švihova, se můžete těšit od 10. dubna exkluzivně na prima+.

A má důvod se zrovna k tématu protekce vyjadřovat. Blíží se totiž premiéra prvního velkého televizního projektu s názvem Plnej kotel, jehož režie se Jáchym Suchánek ujal. V něm musel Jáchym navíc ukázat, že dokáže zrežírovat nejen svého tátu, ale i jeho letitého kolegu a parťáka Richarda Genzera (57) a také hosty pořadu.

Mohlo by vás zajímat: Ondřej Brzobohatý má kromě Roly i sestru Radanu. Otec Radek ji zplodil s herečkou Kolářovou

Hrdý otec

„To, že se pustil do režie takhle velké věci, bylo jedním z důvodů, proč jsem to chtěl taky dělat. Když jsme jeli na první natáčecí den, říkal jsem si, jak to zvládne. Nicméně překvapilo mě, jak byl důsledný a věděl, co chce. To pro mě nebylo ani tak profesně ale jako pro tátu velké zjištění, protože my už spolu nebydlíme. Najednou jsem v něm viděl sebe. Tu prudu, že nepovolí a řekne: ‚Ne, bude to takhle, já to takhle chci.‘ Přestože s tím nese tu zodpovědnost a riziko, jestli to dělá dobře nebo špatně. Ale je to jeho individuální rozhodnutí, a to mi přišlo dobré,“ vyslal směrem k Jáchymu Suchánkovi velkou poklonu táta Michal.

A jaké bylo pro Jáchyma režírovat vlastního tátu? „Máme dost podobné myšlení, cítění a smysl pro humor. Takže pro mě to je opravdu jako pracovat sám se sebou, akorát s trošku starším,“ prozradil webu Prima Ženy Jáchym Suchánek.

Hokeje už bylo dost

Mladý režisér reagoval i na Michalovy obavy, zda netrpí cejchem protekčního dítěte. „Netrpím. Mám svého tatínka natolik rád a ty benefity jsou takové, že to neřeším. Ať si říká, kdo chce, co chce. Je mi to opravdu jedno,“ má jasno Jáchym Suchánek, který přitom rozhodně není žádným režisérem z leknutí. Své dovednosti mladý sympaťák opírá o teorii i praxi získanou ve škole.

K vystudovanému oboru se nicméně vrátil až po letech, během kterých se věnoval hokeji a hrál ho na velmi vysoké úrovni. „Dospěl jsem k tomu asi ve dvaadvaceti letech, kdy už mi hokej nedával to, co jsem mu dával já. Nebyl jsem úplný talent a musel jsem vždycky dřít, abych zůstal ve Slavii a neposlali mě na hostování. Po těch patnácti, šestnácti, možná sedmnácti letech, co jsem ho hrál denně, už to bylo dlouhé,“ svěřil naprosto otevřeně Jáchym Suchánek, který už sice nenosí své jméno na hokejovém dresu, podepsaný je ale pod novým pořadem Plnej kotel, který startuje prvním 12. února ve 21:25 na Prima COOL. Proč Michal s Jáchymem doporučují se na nový pořad podívat a co dalšího na sebe prozradili? To se dozvíte ve videu v úvodu článku.

Sdílejte článek
Štítky hokej Richard Genzer režie Michal Suchánek Jáchym Suchánek Chataři ze Švihova Plnej kotel

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 30. 4. 2024

Berani, tento den nemusí být zrovna nejenergičtější. V poslední době jste tvrdě pracovali a vaše tělo potřebuje čas na doplnění energie. Travte nějaký čas v klidu doma. Schoulete se s čajem a dobrou knihou a nechte svou mysl cestovat, kam chce. I když vaše tělo zpomaluje, vaše mysl je aktivnější než kdy jindy. Mohl by to být plodný čas pro strategické tvůrčí změny, které byste chtěli provést doma nebo v práci.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.