Milan Šteindler se v novém seriálu zapotil. Už je pozdě stěžovat si na povolání, říká

Milan Šteindler o roli - Eliška a Damián

Herec Milan Šteindler bude ten, kterého si diváci určitě zapamatují. Hraje totiž zápornou postavu a bude dělat vše jen ve svůj prospěch. Více o nové roli správce zámku i o tom, co ho na natáčení překvapilo, prozradil přímo v Loučeni. Velkou změnou prošla i jeho kolegyně Anežka Rusevová.

I pohádkové prostředí, jako je v seriálu Eliška a Damián, musí mít svého záporáka. Toho v televizní novince ztvárňuje Milan Šteindler. „Hraji tu správce zámku a panství. Je to taková poměrně záporná postava, která má určitý vliv na knížete Adama a jeho ženu Terezii. Snažím se ovlivňovat různé postavy ve svůj prospěch,“ řekl herec s tím, že nebude u diváků příliš oblíbenou postavou.

Záporné postavy si diváci zapamatují, tvrdí Šteindler

To se sice může zdát jako nevýhoda, ale zdání klame. „Záporné postavy se poměrně dobře hrají a u diváků jsou zapamatovatelné,“ vysvětlil Šteindler, kterého na natáčení pozitivně překvapilo prostředí. „Působí to hrozně zajímavě a hezky, takže si myslím, že v tomhle směru si to diváci užijí. Druhým překvapením byl text, který je hodně dobový a šroubovaný, takže si nemůžete žádné slovo vymyslet,“ prozradil své zkušenosti a pocity z natáčení seriálu Eliška a Damián, který televize Prima od 2. září bude vysílat každou sobotu večer. „Neměla být hraná pohádkově, ale jako reálná figura. To mi dělá radost, že se zase nezařadím do nějaké role figurky, ale bude to přece jen postava. Nebo v to aspoň doufám,“ říká Šteindler, který se v roli správce v seriálu postará o pěkné drama.

Natáčet se začalo v létě, a tak když přišly opravdu parné dny, herci se v honosných a vrstvených kostýmech celkem zapotili. „Je to znát. Na druhou stranu si vždy říkám, že teď už je pozdě si stěžovat, protože člověk si měl dávat pozor při výběru povolání,“ sdělil s humorem Milan Šteindler, který následně prozradil další nevýhodu kostýmu. Oděv totiž nemá žádné kapsy, stejně jako je neměli jeho nositelé ani v té době, takže si při natáčení neměl kam dát mobil, brýle ani text.

Anežka Rusevová v roli pruské princezny

Další herečkou, která se v seriálu objeví, je Anežka Rusevová (36). Její postava se jmenuje Frederika a je pruskou princeznou, kterou si má vzít Damián. Její postavení je dosti významné na to, aby mohl sňatek s Damiánem vytvořit silné spojenectví. Zná tedy svou cenu a není hloupá, ale není ani nejkrásnější. Herečka musela kvůli roli dosti změnit svoji image, především tedy co se paruky a vycpaných šatů týče.

„Těším se na určitou proměnu, kterou ta postava projde. Baví mě, že je to historická postava a že mohu pracovat s jinými dobovými konvencemi, než co jsem doposud hrála. Jsem tedy i překvapená, jelikož jsem si nemyslela, že bych ještě někdy mohla hrát princeznu,“ říká představitelka Frederiky.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.