To je proměna! Rusevová, Urban či Dvořáková jako něžně elegantní rokokové panenky

Eliška a Damián na podzim na Primě

Nový romantický seriál Eliška a Damián oblékl známé herce do šatů, v nichž okouzlovali šlechtici ve Versailles, Marie Terezie nebo Kateřina Veliká. Podívejte se v exkluzivní galerii na jejich neuvěřitelnou proměnu. Jako by vypadli z portrétu legendárního Maurice Quentina de La Tour, co říkáte?

Lesklý satén, hluboké výstřihy, volány, bohaté účesy a vosí pas, jehož ženy dosahovaly pořádně utaženým korzetem... Na takové dámy byl Damián zvyklý ve své době – ve druhé polovině 18. století. Podívejte se na snímky z natáčení scén z dávné minulosti. Jak by to tehdy hercům asi slušelo?

Eliška a Damián. Hlavní postavy a herci seriálu

Život spanilému Damiánovi vdechl v očekávané seriálové novince Eliška a Damián herec Robert Urban. „Hraji šlechtice, a to skýtá spoustu hezkých příležitostí vzít díky své postavě diváky do šlechtických budoárů, zámků a dalších krásných prostředí, takže v tomto ohledu je to rozhodně zajímavé, ale hlavně je to příběh o velké lásce. V seriálu mám na sobě krásný, ale náročný filmový, historický kostým, ale navzdory tomu se v něm celkem hezky pohybuje,“ prozradil Robert Urban, kterého diváci znají také jako soudce Petra ze seriálu ZOO..

Cestování časem v seriálu Eliška a Damián

V ději romantického příběhu s dobrým koncem, který uvidíte na Primě již v sobotu 2. září od 20:15, cestuje časem z roku 1758 do současnosti za hlavní hrdinkou Eliškou (Emma Smetana). Obě ústřední postavy to ale rozhodně nebudou mít jednoduché a budou se muset vzepřít svému osudu. Damián se totiž má zasnoubit s pruskou princeznou Frederikou (Anežka Rusevová) a Eliška se musí starat o marmeládovnu, kterou zdědila.

Právě zápletka s cestováním časem přinesla vybraným hercům zajímavé zpestření práce. Kvůli roli museli někteří vynést před kameru mnohdy komplikované kostýmy a paruky, inspirované obdobím baroka a rokoka. Je jasné, že herci před natáčením absolvovali mnohem náročnější kostýmní zkoušky, než jsou zvyklí u jiných seriálů.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.