To je proměna! Rusevová, Urban či Dvořáková jako něžně elegantní rokokové panenky

Eliška a Damián na podzim na Primě

Nový romantický seriál Eliška a Damián oblékl známé herce do šatů, v nichž okouzlovali šlechtici ve Versailles, Marie Terezie nebo Kateřina Veliká. Podívejte se v exkluzivní galerii na jejich neuvěřitelnou proměnu. Jako by vypadli z portrétu legendárního Maurice Quentina de La Tour, co říkáte?

Lesklý satén, hluboké výstřihy, volány, bohaté účesy a vosí pas, jehož ženy dosahovaly pořádně utaženým korzetem... Na takové dámy byl Damián zvyklý ve své době – ve druhé polovině 18. století. Podívejte se na snímky z natáčení scén z dávné minulosti. Jak by to tehdy hercům asi slušelo?

Eliška a Damián. Hlavní postavy a herci seriálu

Život spanilému Damiánovi vdechl v očekávané seriálové novince Eliška a Damián herec Robert Urban. „Hraji šlechtice, a to skýtá spoustu hezkých příležitostí vzít díky své postavě diváky do šlechtických budoárů, zámků a dalších krásných prostředí, takže v tomto ohledu je to rozhodně zajímavé, ale hlavně je to příběh o velké lásce. V seriálu mám na sobě krásný, ale náročný filmový, historický kostým, ale navzdory tomu se v něm celkem hezky pohybuje,“ prozradil Robert Urban, kterého diváci znají také jako soudce Petra ze seriálu ZOO..

Cestování časem v seriálu Eliška a Damián

V ději romantického příběhu s dobrým koncem, který uvidíte na Primě již v sobotu 2. září od 20:15, cestuje časem z roku 1758 do současnosti za hlavní hrdinkou Eliškou (Emma Smetana). Obě ústřední postavy to ale rozhodně nebudou mít jednoduché a budou se muset vzepřít svému osudu. Damián se totiž má zasnoubit s pruskou princeznou Frederikou (Anežka Rusevová) a Eliška se musí starat o marmeládovnu, kterou zdědila.

Právě zápletka s cestováním časem přinesla vybraným hercům zajímavé zpestření práce. Kvůli roli museli někteří vynést před kameru mnohdy komplikované kostýmy a paruky, inspirované obdobím baroka a rokoka. Je jasné, že herci před natáčením absolvovali mnohem náročnější kostýmní zkoušky, než jsou zvyklí u jiných seriálů.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.