Miley Cyrus promluvila o mateřství. Nejsem si jistá, jestli chci mít děti, říká

Jednatřicetiletá Miley Cyrus sbírá jeden úspěch za druhým. Americká zpěvačka je úspěšná hudebnice a také skladatelka. V osobním životě ale zatím toho pravého nenašla a v otázce dětí si také není příliš jistá. Proč váhá, zda chce být matkou?

Existují dva důvody, které zpěvačka Miley Cyrus zmiňuje v souvislosti s tím, že si není jistá, zda chce mít děti. Jedním z nich jsou environmentální problémy, které ji dlouhodobě trápí. Jako další problém vidí nátlak na ženy, od kterých se reprodukce očekává.

Mohlo by vás zajímat: Celebrity prozradily, proč nemají děti. Děláme světu laskavost, dodala slavná herečka

O svém postoji k mateřství promluvila na začátku tohoto měsíce. „Je mi 31 let a stále nevím, jestli děti chci, nebo ne. Mám pocit, že moji fanoušci jsou svým způsobem moje děti,“ prohlásila v rozhovoru pro časopis W Magazine. Slova přišla také na její kmotru, country zpěvačku Dolly Parton (78). „Slyšela jsem, že to Dolly říká také, protože neměla děti,“ uvedla hvězda hitu Flowers. Zároveň dodala, že si aktuální životní etapu užívá. „Miluji být dospělá. Mám pravidlo, že se na nikoho nedívám povýšeně ani naopak. Jen se dívám na druhé ze stejné úrovně a díky tomu jasně vidím svět takový, jaký skutečně je, a lidi takové, jací skutečně jsou. Téměř každý den se na sebe podívám do zrcadla a řeknu si: Jsem žena,“ dodala Miley.

Tlak na reprodukci u žen se jí nelíbí

Už v minulosti zpěvačka vyjádřila svůj nesouhlas s postojem společnosti k ženám a mateřství. Nelíbí se jí, že by měla být reprodukce pro ženy prioritou. „Očekává se od nás, že udržíme planetu zalidněnou. A když to není součástí našeho plánu nebo náš záměr, následuje odsouzení a zloba, snaží se vytvořit a změnit zákony, aby vám to vnutili – i když otěhotníte v násilné situaci,“ sdělila Cyrus v roce 2019 během rozhovoru pro časopis Elle.

„Když nechcete děti, lidé na vás pohlížejí, jako byste byla chladná, bezcitná mrcha, která není schopná lásky... Proč nás vychovávají k tomu, že láska znamená, že na druhé místo stavíte sebe a na první ty, které milujete? Když milujete sebe, tak co? Jste na prvním místě,“ dodala zpěvačka.

Čtěte také: Róby na cenách Grammy: Vykukující bradavky, outfit ze špendlíků, stromošaty či záplava peří

Znepokojení vyjádřila také nad současnou situací týkající se životního prostředí. „Dostáváme do rukou podělanou planetu a já ji odmítám předat svým dětem. Dokud nebudu mít pocit, že by moje dítě žilo na Zemi, kde jsou ve vodě ryby, nepřivedu na svět dalšího člověka, který by se tím musel zaobírat,“ uzavřela svůj pohled rodačka z Tennessee.

Miley Cyrus a Liam Hemsworth se rozvedli v roce 2020:

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 8. 9. 2024

Berani, snažte se dnes navázat kontakt s někým, kdo vám chybí. I když to bude zpočátku bolet, budete se cítit mnohem lépe, jakmile se vám to podaří. Zvedněte telefon, napište vzkaz nebo pošlete e-mail. Dejte dotyčnému najevo, že vám chybí a záleží vám na něm. Vyjádřit se je často mnohem lepší než o svých pocitech lhát. Dotyčné osobě se po vás může stýskat stejně tak.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.