Mirai Navrátil si udělal pilotní průkaz. Chtěl jsem létat na koncerty, přiznal

Mirai v Show Jana Krause

Kapela Mirai zažívá skvělé období a u fanoušků sbírá jeden úspěch za druhým. Její frontman, zpěvák Mirai Navrátil, se rozhodl rozšířit své pole působnosti a udělal si pilotní průkaz. Co ho k tomu vedlo?

Zpěvák a kytarista Mirai Navrátil s kapelou slaví neuvěřitelných deset let na scéně a letos v dubnu vydali čtvrté album s názvem Tomodachi, což v japonštině znamená „kamarádi“. A velice se jim na výsluní zájmu fanoušků daří. Důkazem je například třikrát vyprodaná pražská O2 aréna i každoroční skvělá umístění v anketě Český slavík. „Prožíváme teď s klukama fajn období,“ řekl Mirai na úvod v pořadu Show Jana Krause.

Mohlo by vás zajímat: Mirai o fotce s mužem: Táta se mě ptal, jak to mám. Zpěvák se za vtípek omluvil

Moderátor posléze na hudebníka prozradil, že propadl létání a udělal si pilotní průkaz. V krátké videoukázce dokonce diváci spatřili záznam z jednoho z jeho prvních samostatných letů. „Cíl byl, že bych takto létal na koncerty,“ vysvětlil zpěvák. „Bydlím napůl ve Frýdku a napůl v Praze, takže jsem si představoval, že budu přelétávat a šetřit tak čas,“ upřesnil svou vizi Mirai.

Nebezpečný let

A podle svých slov teď skutečně „pořád někde lítá“. „Přijde mi, že co dva tři dny někde lítám,“ popsal hudebník. „Třeba do Frýdku, nebo spíš do Ostravy, tam je trochu delší runway. Skoro tři a půl kilometru, to nikde jinde nemají,“ uvedl rodák z Japonska. Létání se tedy stalo jeho velkou vášní, ačkoli už si na vlastní kůži zažil v letadle několik vskutku horkých chvilek, kdy mu šlo o život.

Čtěte také: Mirai Navrátil o rozchodu s partnerkou Míšou: Nechci zatěžovat své okolí a veřejnost

„Jednou jsem dělal kopilota a řídila jedna zkušenější slečna. Letěli jsme letadlem Cirrus SR20 a nějak nám chcípla baterka,“ vyprávěl muzikant s tím, že v letadle se vypnuly displeje, takřka se přerušilo spojení a poslední, co fungovalo, byla vrtule. Když došlo na nouzové přistání a pilotka si sama pro sebe říkala, že má jediný pokus, došlo mu, že je situace skutečně vážná. „To bylo husté! Nicméně se to povedlo. Pak jsem jel vlakem z České Třebové, seděl jsem tam někde u záchodů na schůdcích a říkal si, že kdo chce hodně, nemá nic,“ dodal na závěr. Show Jana Krause můžete sledovat každou středu od 21:40 na Primě.

Podívejte se také na to, jak Mirai Navrátil vysvětlil vtípek s fotkou:

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 8. 9. 2024

Berani, snažte se dnes navázat kontakt s někým, kdo vám chybí. I když to bude zpočátku bolet, budete se cítit mnohem lépe, jakmile se vám to podaří. Zvedněte telefon, napište vzkaz nebo pošlete e-mail. Dejte dotyčnému najevo, že vám chybí a záleží vám na něm. Vyjádřit se je často mnohem lepší než o svých pocitech lhát. Dotyčné osobě se po vás může stýskat stejně tak.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.