Celebrity

5. ledna 2023 12:43

Marie Makovská

Miroslav Etzler o rodině: Myslel jsem víc na sebe než na děti. S bratrem už mluvím

Etzler na horách

Herec Miroslav Etzler (58) si podle svých slov konečně dokáže vážit svých dětí tak, jak se patří. Usadil se na Liberecku s „novou“ rodinou a za prací do Prahy dojíždí autobusem. Promluvil o stigmatu, které si s sebou nese životem, i jak se nyní vše snaží nejmladšímu synovi vynahradit.

Herec Miroslav Etzler oslavil před týdnem 58. narozeniny. Na Ještědu, místě, které je mu velice blízké a rád ho navštěvuje s rodinou, se pro Showtime svěřil, jaký byl jeho předchozí rodinný život.

Herec se před dvěma lety rozhodl opustit Prahu a přestěhovat se na Liberecko. Přestože do Prahy musí za prací dojíždět autobusem, velkoměsto mu nechybí. I kvůli tomu, že nejmladší syn Samuel (4) zde má větší přístup k přírodě a sportovnímu vyžití. Etzlerova o sedmnáct let mladší partnerka Helena Bartalošová to má jinak. „Helča je mladší, té se stýská. Ale Samík je tu šťastný. Běhá, jezdí na kole a plave. To v Praze nešlo,“ popsal Etzler, jak se jim v novém domově líbí.

Náhradní rodina

Herec nyní hraje na řadě scén, ve filmu i televizi a příležitost dostává i v dabingu. Zaneprázdněný Etzler se ale snaží myslet na rodinu mnohem víc než dříve. Především na syna Samuela, kterého nechce zanedbat. Nejmladší syn, partnerka Helena a její maminka Miluše Školníková jsou jeho nejbližšími. „Novou rodinu mám v Milušce, která je babičkou Samíka. Právě Samuel je prioritou v mém životě a také Helča,“ řekl umělec. „Svoji rodinu už nemám. Tatínek je dlouho po smrti a maminka také. Mám jenom bráchu, který ale hodně cestuje a navíc jsme byli dlouho rozhádaní. Teď už je to ale dobré,“ svěřil se pro Showtime a vysvětlil, proč je pro něj čas strávený s „náhradní“ rodinou důležitý.

Teprve čtvrté dítě je mi blízké

Miroslav Etzler má celkem čtyři potomky a v životě si prošel mnoha vztahy. Z prvního manželství má dvě dospělé dcery Markétu a Magdalénu. S herečkou Zuzanou Bydžovskou má syna Kristiána. Nejmladšího Samuela má se současnou partnerkou Helenou Bartalošovou.

„Když jsem byl mladší, tak jsem byl idiot jako skoro každý chlap, protože jsem si vážil víc své kariéry a myslel víc na sebe než na děti. Když má člověk ambice, tak to tak bývá. Teď se to snažím Samíkovi vynahradit. To je moje největší stigma, který si nesu,“ prozradil Etzler. „Teprve až moje čtvrté dítě je mi blízké. Respektive mám na něj tolik času, kolik chci,“ doplnil.

Konec lva salónů

Jaké si dal Mirek Etzler do nového roku předsevzetí? „Aby mi vydrželo to zpokornění, ke kterému ve mně došlo,“ přeje si. „Nebylo to jednoduché, ty kroky udělat. A aby mi vydrželo, že je mi na tom světě už fajn i bez toho, abych musel být někde lvem salónů, obrážet putyky a koukat po ženských.“

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 29. 3. 2024

Berani, možná budete muset vědomě upustit od některých svých plánů a nechat vše na náhodě. Prvek neočekávaného vám může docela pomoci, takže s ním pracujte, místo abyste se ho snažili držet na uzdě. Přirozený tok událostí by vás měl dovést k větší svobodě. Používejte svou představivost, místo abyste se zcela spoléhali na mentální procesy, jako je logika.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.