Matúšovi s výpadkem paměti pomůže babička. Polévkou odrovná drsňáka Babu Jagu

Babička na telefonu - Prostřeno! S28 (30)

Páteční hostitel Matúš Juráček pozve soupeře z MMA speciálu kuchařské soutěže do bytu v pražských Holešovicích. Zápasník se chlubí tím, že chtěl být od mládí kuchařem. Je to jen další z jeho vtípků, nebo se mají hosté těšit na kulinářské hody?

Osmadvacetiletý Matúš bydlí s přítelkyní Lenkou a psem kterému říká pan Oldřich. Zápasník a trenér má doma vystavené trofeje a medaile, ukáže i svou retro váhu. Když se na ni postaví, zjistí, že za týden v Prostřeno! přibral necelé tři kilogramy. Vařením úplně nepolíbený není. Arleta například vzpomíná na česneková rajčata, která připravuje podle jeho receptu. U plotny Matúš často nestojí, ale na svůj hostitelský den se náležitě připraví. Jako zábavu vymyslí trénink ve Stromovce, kde si hrával jako dítě.

Pro hosty připraví krevety v avokádu, pikantní překvapení, hovězí steak s bramborami a zeleninou a jako dezert jablečný štrúdl. Vaření bude pro nezkušeného kuchaře chvílemi výzvou, i když bude vtipkovat, že jej má v plánu na konci kariéry zápasníka zaměstnat Zdeněk Pohlreich. Jak na prima+ a vpodvečer na obrazovce uvidíte, nejprve bude volat přítelkyni, která bude pomocí videohovoru kontrolovat nastavení trouby. Později mu bude radit, jestli je štrúdl upečený.

Podívejte se na video, ve kterém Matúš odrovná hosty polévkou:

Využije veškerou pomoc, kterou mu ženy jeho života poskytnou

Radit ovšem slavnému zápasníkovi MMA nebude jen přítelkyně. Jelikož si mladý kuchař nebude schopen vzpomenout na slovo „strouhanka“, zavolá pro jistotu svojí babičce. „Ahoj babi, mám na tebe dotaz. To, co mám dát na ten štrúdl, to se jmenuje jak?“ Babička nebude příliš překvapená a svému vnoučkovi správné slovíčko poradí. Neplánovaně také práskne, že si suroviny na vaření nechystal Matúš sám. Večer začne zábavou venku a poté se hosté přesunou dovnitř. Prostřený stůl je ale nečeká. Hostitel dá na stůl jen karafu s vodou. Jelikož je Václav alergický na krevety, dostane jako předkrm zapečený toust.

Matúš si z hostů vystřelí a bude podávat pikantní čínskou polévku. Při servírování nešikovně vylije na stůl část Lukášovy porce. Bude tak pálivá, že doslova zvedne ze židle drsňáka Václava, který si v MMA světě říká Baba Jaga. Ten se po prvním ochutnání rozkašle a bude to vypadat, že se skoro dusí. „Pikantní překvapení bylo opravdu pikantní,“ zkonstatuje. Tohle by podle soutěžících nikdo neměl jíst. Matúš před hlavním chodem pozve Václava do kuchyně a jako bývalého profesionálního kuchaře jej poprosí, aby jídlo hezky naservíroval na talíře. Jaký dojem budou mít hosté z večeře? Uvěří Matúšovi, že je šlehačka v dezertu domácí? V pátek se dozvíte, jak celý týden dopadne a kdo si odnese šedesát tisíc.

Sdílejte článek
Štítky FTV Prima Prostřeno! MMA Václav Mikulášek prima+ Lukáš Olejník David Hošek Arleta Krausová Matúš Juráček

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 1. 5. 2024

Je frustrující, když práce stojí v cestě romantice a společenským aktivitám. Přesně to dnes cítíte, Berani. Vaše myšlenky jsou zaměřeny na večerní a víkendové aktivity, ale povinnosti máte na stole. Nezoufejte. Jednoduše si dejte závazek, že uděláte to, co se od vás očekává, a užijte si dnešní večer s jistotou, že jste splnili své povinnosti.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.