Hvězdné momenty z Českých lvů: Plodková s novým účesem, dojatá Peková i přerušená řeč

Slavnostní vyhlášení 31. ročníku cen České filmové a televizní akademie Český lev 2024 se neobešlo bez hvězdných momentů, ale také trapasů. Připomeňte si ty nejzásadnější z nich.

Moderování události se ujal zkušený Marek Eben. Večer započal vyjádřením, která mnohé přítomné zarazila a považovali je za trapný vtip. „Člověk by měl vědět, kdy přestat,“ prohlásil na úvod Eben, který narážel na dlouhé proslovy oceněných. Přesto se jeho slov někteří nedrželi, a tak museli být zastaveni.

Narušený proslov

Novinářka a moderátorka Linda Bartošová předávala Cenu Magnesia za nejlepší studentský film Darie Kashcheevě za snímek Electra. „Nikdy nevzdávejte boj za lepší svět,“ vyzvala Bartošová studující filmaře. Daria Kashcheeva však poděkování zkrátila na minimum a svou řeč věnovala spíše povídání o pracovních podmínkách pro matky. „Kdybych se rozhodla, že budu matkou a budu muset zvládat dvě směny, točit a pečovat o dítě, budu zvládat obě stejně dobře? Proč vůbec musím vybírat mezi mateřstvím a tvorbou? Jen proto, že jsem se narodila s dělohou?“ ptala se. Než však stihla myšlenku dokončit, byla režií přerušena slovy: „Jste moc dlouzí!“ Celý sál zároveň jejímu projevu tleskal. Daria se dostala do centra pozornosti už v roce 2019 s filmem Dcera. Získala za něj nejenom Českého lva, ale také studentského Oscara.

Mohlo by vás zajímat: Českého lva za nejlepší film získali Bratři. Bodovala Němá tajemství či Přišla v noci

Lev na prahu sedmdesátky

Herečka Simona Peková získala cenu za nejlepší ženský výkon v hlavní roli. Sošku si odnesla za roli tchyně v černé komedii Přišla v noci. Devětašedesátiletá herečka neskrývala dojetí. „Mám na krajíčku, ale to ženě mého věku odpustíte. Chtěla bych vám toho tolik říct, víte, že jsem žena epická a miluji potlesk. V mém životě se stala věc, která je pro mě nepochopitelná,“ prohlásila Peková. „Vykopali mě jako trilobita ve sklepě našeho HaDivadla v Brně a vynesli mě na světlo. Pane Vejnare, pane Havlíčku, podívejte se, kde já stojím! Vidíte mě? Chlapci byli odvážní. Takovou babku vyhrabali a ono to vyšlo. Děkuji vám strašně za tu odvahu,“ dodala herečka, která je známá především jako členka brněnského HaDivadla.

Co Simona Peková prozradila v Show Jana Krause:

Změna image

Herečka Jana Plodková zase zaujala svou proměnou. Dříve blondýnka dorazila na červený koberec v úplně nové barvě vlasů. Plodková už v minulosti brunetkou byla, a sice kvůli filmové roli. „Myslela jsem, že nebudu tak vyděšená, ale opět mě to překvapilo. Nicméně už jsem si zvykla a s tou barvou se sžila,“ sdělila v minulosti v rozhovoru pro web Super.cz. Po více než deseti letech tedy na tmavší vlasy znova našla odvahu a její partner si prý pochvaluje, že má tolik tváří. A nutno říct, že jí hnědá barva velice sluší.

Čtěte také: Novou Miss World je Češka. Krystyna Pyszková po 18 letech napodobila Taťánu Kuchařovou

Adoptivní syn

Filmového večera se zúčastnila také režisérka Alice Nellis, která dorazila v doprovodu svého adoptivního syna. Oběma to moc slušelo a sladili se do černé barvy. Režisérka k tomu přes sebe přehodila svůj ikonický červený kabátek. „Chtěla jsem děti mít, nakonec máme dvě adoptované. A to si moc plánovat nejde. Strašně jsem se na ně těšila, a když jsme je měli doma, bylo to krásné,“ prohlásila režisérka v jednom ze starších rozhovorů pro deník Týden. Syna Olivera adoptovala z Afriky.

Odvážné outfity

Za zmínku stojí také několik originálních modelů. Herečka Klára Issová vynesla krásné šaty s velice hlubokým výstřihem. Agáta Kryštůfková zase oblékla perlové šaty, které zakrývaly jen to nejnutnější a patřily bezpochyby mezi nejextravagantnější a nejodvážnější outfit večera. Velmi podobnými kousky zaujaly herečky Eva Burešová, kterou můžete sledovat v seriálu ZOO, a Eva Decastelo. Obě zvolily dlouhou černou róbu s elegantními modrými rukávy prodlouženými do vlečky, přičemž první jmenovaná vsadila na jejich volné splývání podél těla.

Sdílejte článek
Štítky film Jana Plodková proslov herečka celebrity Daria Kashcheeva Český lev Marek Eben Alice Nellis Linda Bartošová Simona Peková

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.