Celebrity

21. července 2022 18:55

Vanesa Havlíková

Zásadní momenty z pohřbu Ivany Trump: Dcera Ivanka bez emocí a chladná Melanie

Poslední rozloučení s rodačkou z Československa Ivanou Trump (†73), která zemřela náhle na zranění způsobená pádem, proběhlo v newyorském kostele na Manhattanu. Obřadu se zúčastnily všechny Ivaniny děti a trochu nečekaně se objevil i sám exprezident Donald Trump (76) spolu s manželkou Melanií (52).

Ve středu 20. července se celý svět loučil s českou rodačkou a úspěšnou podnikatelkou Ivanou Trumpovou (†73). Smuteční obřad se konal na Manhattanu, nedaleko místa, kde bývalá manželka prezidenta Donalda Trumpa poslední léta svého života bydlela.

Poslední rozloučení proběhlo bez emocí

„Je to velmi smutný den, ale zároveň také oslava úžasného a krásného života," napsal bývalý prezident před obřadem na sociální sítě. Jako oslavu života to pojali také přítomní hosté. Soudě dle emocí, které většina z nich vůbec neprojevila.

V tomto ohledu bylo tedy poslední rozloučeni s Ivanou Trumpovou velice neobvyklé. Dokonalou tvář připomínající nehybnou masku předvedla například Ivanina jediná dcera Ivanka (40), s níž měla zesnulá opravdu výjimečný vztah. Slzy prý uronila pouze ve chvíli, kdy v katolickém kostele svatého Vincence Ferrerského vedla svou smuteční řeč a přitom vyprávěla několik vtipných vzpomínek na svou milovanou maminku.

Vnučka se slzám neubránila

„Moje matka nenáviděla pohřby. Chtěla by ale oslavit život,“ uvedla Ivanka dle deníku People na začátku své smuteční řeči. Mimo dcery Ivany smuteční monolog o své matce pronesli také synové Donald Trump (44) a Eric (38).

Vnučku Kai (15) podle informací deníku Blesk během proslovu přemohly emoce a slzám se neubránila. Zmínila, že se jí bude po babičce stýskat. A že se spolu už nikdy nevydají do České republiky, aby jí babička ukázala, kde vyrůstala.

O tom, zda se pohřbu zúčastní i současná manželka Trumpa Melanie se spekulovalo opravdu dlouho. Vztahy mezi oběma ženami měly být po celou dobu stále totiž dost napjaté. Nakonec se ale Melanie po boku bývalého prezidenta spojených států přece jen objevila. Dle informací deníku Daily Mail Donald během obřadu působil velmi klidně a vyrovnaně, Melanie zachovala chladný výraz až do konce bohoslužby.

Podívejte se na záběry z pohřbu Ivany Trumpové

Zlatá rakev a 73 rudých růží

Již několik dní před samotným rozloučením pozůstalí žádali, aby lidé darovali místo květin raději peníze pro psí útulky. Rodačka ze Zlína totiž psy po celý svůj život velmi milovala a na jejich péči věnovala značnou část finančních prostředků.

Smuteční hosté se přání opravdu drželi a většina pozvaných přišla bez květin. Přesto byl ale kostel plný červených růží, jelikož právě to byly Ivaniny oblíbené květiny. Před oltářem poté ležela hromada rudých růží, obklopená 73 hořícími svíčkami, kdy každá svíčka symbolizovala jeden rok života zesnulé Ivany Trump.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 4. 2024

Berani, dnes bude ve vzduchu vládnout lehkovážná, téměř bláznivá energie. Vesmír vás vybízí, abyste se vzdali železného sevření seznamu povinností a trochu se pobavili. Představte si všechen tlak, který na sebe vyvíjíte, jako kouli na noze, kterou je třeba uvolnit. Není důvod brát se neustále tak vážně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.