Celebrity

15. července 2022 07:26

David Laštovka

Velká láska zesnulé Ivany Trump. Která hvězda české pop-music si ji chtěla vzít?

Rozhovor s Aňou Štaidlovou o zesnulé Trumpové

Ivana Trumpová, československá rodačka a první manželka bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa, která nečekaně zemřela ve věku 73 let, měla během života několik lásek. Patřil mezi ně také o šest let starší textař Jiří Štaidl (†30), bratr slavnějšího Ladislava (†75). Měli se brát, ale ze svatby nakonec sešlo.

Jiří Štaidl patřil k dvorním textařům zpěváka Karla Gotta. Napsal pro něj řadu hitů, jen namátkou: Kdepak ty ptáčku hnízdo máš, Lady Carneval nebo Kávu si osladím. Slávu si užíval po svém. Vedl bohémský život, miloval rychlá auta a také krásné ženy. Velkou slabost měl především pro sportovkyně.

Poté, co se rozešel s krasobruslařkou Hanou Maškovou, se zamiloval právě do Ivany, tehdy ještě Zelníčkové, která závodně lyžovala. V roce 1972 byla dokonce vybrána jako náhradnice do československého olympijského týmu. „Byla to velká láska. Brácha byl do ní blázen. Tvořili moc hezký pár a chvíli to mezi nimi vypadalo dost vážně,“ prozradil ve své knize Víno z hroznů Ladislav Štaidl, bratr Jiřího.

Ivanu Trump vystřídala Dagmar Patrasová

Jiří měl Ivanu dokonce požádat o ruku, na což nadějná lyžařka původně s radostí kývla. Rodiče jí ale svatbu rozmluvili s tím, že je na ni ještě příliš mladá. Když to pak oznámila Jiřímu, naštval se a rozešel se s ní. Jeho ego tím velmi utrpělo. Krátce nato pak začal randit s Dagmar Patrasovou. „Bylo mi sedmnáct, jemu devětadvacet. Přede mnou chodil s krasobruslařkou Hanou Maškovou, pak s Ivanou Zelníčkovou. S ní se ale pořád hádal. Do Zelníčkové jsem se nějak prolnula já,“ uvedla Patrasová v knize Fenomém Dáda.

Štaidlův život nakonec vyhasl tragicky. Bylo mu pouhých 30 let. Když ve svém novém renaultu uháněl navštívit rodiče do Jevan, narazil do svodidel, vyletěl z auta ven a na místě zemřel. Zbytečná bratrova smrt Ladislava Štaidla zdrtila. „Když nastal ten příšerný den, byl to nepopsatelný šok. Dostával jsem se z toho nesmírně dlouho. Byl jsem opravdu v těžké depresi,“ líčil ve svých pamětech Ladislav Štaidl. „Asi to tak ale mělo být. Také proto toho během krátké doby napsal neuvěřitelně mnoho,“ prohlásil hudebník.

Karel Gott, který s oběma bratry úzce spolupracoval, během života naznačil, že měl blíže k Jiřímu. „Byli jsme si natolik blízcí, že můžu říct, že mě znal lépe než moji rodiče. Když zemřel, utrhlo mi to kousek srdce. Byl to kamarád – a to můžu říct jen o pár lidech,“ vzpomínal Mistr v televizním dokumentu Karel.

Sdílejte článek
Štítky Karel Gott láska vztah Dagmar Patrasová Donald Trump Ladislav Štaidl Jiří Štaidl Ivana Trumpová

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 4. 2024

Berani, dnes bude ve vzduchu vládnout lehkovážná, téměř bláznivá energie. Vesmír vás vybízí, abyste se vzdali železného sevření seznamu povinností a trochu se pobavili. Představte si všechen tlak, který na sebe vyvíjíte, jako kouli na noze, kterou je třeba uvolnit. Není důvod brát se neustále tak vážně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.