Celebrity

20. července 2022 16:20

Vanesa Havlíková

Scénář pohřbu Ivany Trump: Smuteční mše v newyorském kostele a obřad bez květin

Pohřeb rodačky z Československa Ivany Trump (†73) se bude konat v newyorském kostele na Manhattanu. Deníku New York Post to uvedla dlouholetá přítelkyně Ivany Nikki Haskellová a prozradila další bližší podrobnosti. Proč bude smuteční mše bez květin?

Bývalá exmanželka Donalda Trumpa (76) Ivana Trump zemřela 14. července v New Yorku ve věku 73 let. Příčinou smrti bylo podle soudního lékaře zranění trupu způsobené nárazem.

Pohřeb v katolickém kostele na Manhattanu

Poslední rozloučení s americkou podnikatelkou Ivanou Trump proběhne ve středu v katolickém kostele svatého Vincence Ferrerského v manhattanské čtvrti Upper East Side, kde rodačka z Československa bydlela.

Dle informací přítelkyně Nikki Haskell a dalších amerických zpravodajských webů je pohřeb naplánovaný na 20. července od 13:30 místního času (19:30 středoevropského času).

Pohřeb Ivany Trumpové aneb Oslavy života

Hojná účast včetně českého zastoupení

Účast na bohoslužbě potvrdilo velké množství hostů. Dle deníku The New York Post se posledního rozloučení zúčastní Ivaniny všechny tři děti  – Donald mladší, Ivanka i Eric. Zda se pohřbu zúčastní i otec dětí a bývalý manžel zesnulé Ivany Donald Trump není doposud potvrzené.

Pokud by se ale exprezident spojených státu na rozloučení přece jen dostavil, svou nynější manželku Melanii Trump by dle informací rodinného zdroje deníku Daily Mail nechal zřejmě doma. Přestože spolu měli bývalí manželé v posledních letech velmi přátelské vztahy a v roce 2016 Ivana dokonce nadšeně podporovala Donaldovu kandidaturu na prezidenta Spojených států, tak vztahy mezi oběma ženami měly být po celou dobu stále dost napjaté.

Pohřeb Ivany Trumpové si nenechá ujít ani české zastoupení. Na žádost prezidenta republiky se posledního rozloučení zúčastní velvyslanec ČR v USA Hynek Kmoníček a také generální konzul v New Yorku Arnošt Kareš. Dle informací Blesku poté přišla pozvánka také spisovatelce Martině Formanové a rodině Gottových.

Místo květin peníze pro útulky

Zajímavostí posledního rozloučení je, že právě květiny během obřadu hosté nejspíš neuvidí. "Namísto květin pozůstalí žádají, aby lidé darovali peníze psímu útulku," prozradil zdroj blízký rodině. Rodačka ze Zlína totiž psy po celý svůj život velmi milovala a na jejich péči věnovala značnou část finančních prostředků.

Bližší informace k plánované bohoslužbě dostali i novináři prostřednictvím pozvánky nesoucí název "Celebration of Life" (Oslava života). Pozvánka obsahuje zlaté nápisy a fotografii okouzlující mladší Ivany na lyžích, která připomíná časy, kdy se tomuto sportu věnovala.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 3. 2024

Berani, pokud se vám v poslední době nedostává lásky, po které toužíte, možná je to proto, že jste si o ni neřekli. Pokud jste s někým zapleteni a cítíte se nenaplněni, zvažte možnost upřímného rozhovoru o svých potřebách a o tom, co od vztahu chcete, abyste byli šťastní. Pokud nyní nejste ve vztahu a chcete být, musíte se důrazněji věnovat poznávání toho, koho chcete.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.