Celebrity

30. září 2024 19:53

Vanesa Havlíková

Monica Bellucci slaví 60. Jako bond girl ohromila Hollywood a získala srdce Tima Burtona

Italská herečka a modelka s uhrančivými očima a hustou hřívou, Monica Bellucci, si za svou kariéru získala srdce milionů fanoušků a stala se ikonou filmového světa. Jen málokdo by tipoval, že kráska, která je šťastně zamilovaná do známého amerického režiséra Tima Burtona (66), slaví šedesáté narozeniny.

Monica Bellucci započala svou kariéru v osmnácti letech, kdy se vydala z rodné Città di Castello do Milána, který patří k světovým městům módy. Právě proto se půvabná bruneta rozhodla započít  modelingovou kariéru právě tam, což se jí také povedlo.

Čtěte také: Divoký milostný život Tima Burtona. Jedinkrát se oženil, měl ale řadu slavných partnerek

Nejstarší Bond girl v historii

Během krátké doby měla možnost spolupracovat se světovými značkami jako Dior, Cartier či Dolce & Gabbana. Přestože byla v oboru velmi žádaná, stále ji to táhlo také k herectví. Nejprve se objevila v italských filmech a později díky perfektní znalosti jazyků dostávala role v amerických i francouzských snímcích.

V roce 1992 zazářila ve filmech Dracula a Malèna, které si získaly srdce publika i kritiků. V průběhu let se stala sexsymbolem a není tedy divu, že byla v roce 2015 obsazena do bondovky Spectre, a stala se tak nejstarší Bond girl v historii.

Osudoví muži

Prvním manželem Monicy Bellucci byl módní fotograf Claudio Carlos Basso. Následně si vzala francouzského herce Vincenta Cassela, se kterým tvořila pár dlouhých čtrnáct let a za tu dobu se jim narodily dvě dcery - Deva (20) a Léonie (14).

Po několika společných letech se jejich cesty rozešly. Rozvod proběhl v tichosti a bývalí manželé zůstali i nadále dobrými přáteli. V roce 2022 se Monica potkala na filmovém festivalu Lumière ve francouzském Lyonu se svým dlouholetým známým Timem Burtonem, kde mezi nimi přeskočila jiskra a začali spolu randit.

Vztah na veřejnost unikl minulý rok v únoru, avšak italská herečka jej potvrdila až v květnu. „Co říct… předně jsem ráda, že jsem ho potkala. Bylo to jedno z těch setkání, které člověk v životě moc často nezažije. Znám ho jako muže, miluji ho a nyní ho potkám i jako režiséra,“ popsala herečka fakt, že pár spolu spolupracoval také na fantasy komedii Beetlejuice 2.

Podívejte se na trailer k filmu Beetlejuice Beetlejuice:

Sdílejte článek
Štítky výročí film narozeniny Hollywood kariéra herec modelka celebrity Tim Burton Bond girl Monica Bellucciová umění a zábava umění, kultura, zábava a média společenská rubrika

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 30. 9. 2024

Rodinné hodnoty, které jste přijali, mohou být dnes zpochybněny. Možná budete považovat některé přátele za svou skutečnou rodinu nebo si budete myslet, že netradiční domácnost pro vás funguje lépe než tradiční. Nedovolte, aby vás obavy příbuzných přiměly držet se zpátky.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.