Celebrity

25. srpna 2023 21:15

Tomáš Durčák

Divoký milostný život Tima Burtona. Jedinkrát se oženil, měl ale řadu slavných partnerek

Režisér Tim Burton (65) odjakživa platí za extravagantního, lehce ulítlého a místy dokonce šíleného člověka. Jeho komplexní, netradiční charakter z něj však zároveň vytvořil velmi unikátního umělce, jehož filmová díla plná fantazie a neuvěřitelných nadpřirozených výtvorů baví již léta lidi na celém světě. Za slupkou úspěšné kariéry se skrývá stejně extravagantní a místy velmi divoký milostný život.

Ten se znovu dostal pod drobnohled veřejnosti letos v únoru, kdy se ukázalo, že po letech nejasností má slavný režisér opět vztah natolik vážný, aby veřejnosti svou partnerku oficiálně představil. Odhalení to bylo vskutku velkolepé, neboť se onou vyvolenou ukázala být slavná italská herečka a bývalá bond girl Monica Bellucci (58), kterou poprvé potkal před dlouhými šestnácti letech. Pojďme ale popořadě.

Lena Gieseke (1987-1991)

Vizuální umělkyně Lena Gieseke (57) zůstává dodnes jedinou ženou, které se podařilo Tima Burtona dostat „do chomoutu“. Pár byl sezdán během velmi soukromého obřadu v rodinném kruhu v roce 1989, přičemž randit spolu začali o dva roky později. Potkali se, když Lena pracovala jako profesionální fotografka. Velmi rychle se ale ukázalo, že vášnivé vzplanutí mezi oběma postrádá dlouhodobou stabilitu. Manželé se již o dva roky později rozešli, přičemž Gieseke jako důvod rozvodu uvedla Burtonovu „komplikovanou a robustní povahu“.

Lisa Marie Smith (1993-2001)

Nedlouho po rozvodu potkal 1. ledna 1993 Burton v kavárně modelku a herečku Lisu Marii Smith (54), s níž si ihned padli do oka. Lisa zrovna ukončila svou modelingovou kariéru a měla za sebou rozvod po čtyřletém manželství. Byla tedy stejně jako Burton připravena začít v životě novou kapitolu. Pár spolu začal žít v Kalifornii, kde je údajně ještě víc spojil zážitek, kdy měli hned dvakrát společně zahlédnout UFO. Hned na Valentýna roku 1993 se pár zasnoubil. Lisa se zároveň začala objevovat v drobných rolích v projektech Burtona.

U zásnub však zůstalo až do roku 2001, kdy režisér osmiletý vztah zničehonic velmi rychle ukončil krátce po premiéře svého filmu Planeta opic. Smith měla ve filmu malou roli, zatímco jednou z hlavních představitelek byla britská herečka Helena Bonham Carter (57). A právě s ní začal Burton ještě téhož roku. Lise velmi rychle došlo, co se během natáčení Planety opic stalo a v roce 2005 uspořádala veřejnou aukci osobních věcí Burtona, které si u ní nechal.

Helena Bonham Carter (2001-2014)

Třináctiletý vztah s Helenou Bonham Carter je bez diskuze doposud nejvážnějším a nejsilnějším vztahem, jaký Tim Burton ve svém životě prožil. I v tomto případě si režisér velmi oblíbil, když mohl být se svou partnerkou nejen doma, ale i v práci. Pár spolu proto následně spolupracoval celkem na pěti dalších filmech, čímž se Helena stala ve filmech Burtona téměř stejně frekventovanou jako jeho dlouholetý herecký oblíbenec Johnny Depp (60).

Vztah s britskou herečkou byl rovněž doposud jediným, z nějž vzešli Burtonovi potomci, konkrétně syn William Raymond Burton a dcera Nell Burton. Rodina se usídlila v Londýně, kde partneři každý vlastnili svůj vlastní dům v sousedství toho druhého. Údajně proto, aby měli nějaký vlastní prostor, byť spolu trávili spoustu času jak na place během natáčení, tak v soukromí. Dlouholeté partnerství skončilo v roce 2014 na rozdíl od dřívějších Burtonových rozchodů velmi poklidně a přátelsky. Avšak od té doby se Helena Bonham Carter již neobjevila v žádném z Timových filmů.

Monica Bellucci (2022-?)

Osmiletý vztahový půst podle všeho Tim Burton ukončil v říjnu roku 2022, kdy na Filmovém festivalu Lumiere ve francouzském Lyonu potkal svou dlouholetou dobrou známou Monicu Bellucci. Přeskočila zde mezi nimi jiskra, a ještě na podzim spolu podle všeho začali randit. Vztah na veřejnost unikl letos v únoru, avšak italská herečka jej potvrdila až v květnu. „Co říct… předně jsem ráda, že jsem ho potkala. Bylo to jedno z těch setkání, které člověk v životě moc často nezažije. Znám ho jako muže, miluji ho a nyní ho potkám i jako režiséra,“ popsala herečka fakt, že pár spolu nyní pracuje na fantasy komedii Beetlejuice 2.

Sdílejte článek
Štítky rozchod svatba vztahy děti partnerka zásnuby Monica Bellucci Tim Burton Helena Bonham Carterová Monica Bellucciová Lena Gieseke Lisa Marie Smith

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.