Celebrity

24. května 2022 05:30

Tomáš Durčák

Marie Růžičková o životě s trenérem: Kvůli hokeji nebude ani společná dovolená

Život vedle hokejisty nemusí být zrovna snadný. A to ani když jste sama fanynkou tohoto sportu a opravdu vás baví. Své o tom ví i Marie Růžičková (33), která kvůli hokejovým povinnostem svého manžela, legendy českého hokeje Vladimíra Růžičky (58), musí letos oželet i společnou dovolenou.

Jak to vypadá u Růžičků během aktuálního mistrovství světa? Naplno se fandí a sleduje každý zápas. „Samozřejmě že zápasy sledujeme. Vladimír tedy rozhodně víc, já jsem teď trochu pracovně zaneprázdněná, takže občas spíš jenom pokukuju od počítače. Když to ale jde, díváme se. Jsem ráda, že stíhám aspoň naše zápasy. Vladimíra ale samozřejmě zajímá úplně všechno, takže ten sleduje všechna utkání,“ popsala zápal svého manžela pro hokej Marie.

K zápasům samozřejmě patří nějaké to občerstvení na stole. Platí to také u Růžičků? Jak nám Marie vysvětlila, je to ve skutečnosti trochu jinak: „U nás doma je pořád něco na stole, i když není hokej. (smích) Manžel pořád něco zobe, takže u nás nikdy na stole nic nechybí. Ať už hokej je, nebo není.“

Ne že by ovšem hokej sledovala jen kvůli manželovi, to by taky mohlo být dlouhodobě k nevydržení. Sport ji naštěstí baví odjakživa a má k němu blízko. „Odmalička jsem se dost pohybovala okolo hokeje i fotbalu, takže sport jako takový mám rozhodně ráda a hokej mám opravdu hodně ráda. Jsem opravdu aktivní fanoušek, nevnímám to jenom naoko, pasivně, aby se neřeklo. A když se jdu někam podívat na zápas, taky nechodím jenom na ozdobu, ale protože mě to opravdu zajímá a baví.“

Společná dovolená se kvůli hokeji odkládá

Úspěšná hokejová kariéra Vladimíra Růžičky, která mimo jiné zahrnuje i olympijské zlato z Nagana, však není jen o pozitivech. Jelikož hokejem skutečně žije a dodnes se mu v roli trenéra stále aktivně naplno věnuje, musí jeho rodina akceptovat jisté oběti, které s sebou hokejový život na plný úvazek přináší.

Připomeňte si vítězství hokejistů v Naganu a jejich zlatý návrat:

Například letos v létě to bude znamenat, že si manželé Růžičkovi společnou dovolenou nedopřejí, byť Marie plánuje vyrazit k moři hned dvakrát. „Poletíme na dvě dovolené, obě už mám zaplacené. Manžel ale bohužel neletí, protože bude mít tréninky, věnovat se přípravám na zápasy a tak dále. On stejně miluje spíš zimu, takže i kdyby měl čas, dostat ho k moři není lehké,“ konstatovala smířeně.

Naštěstí se nemusí obávat, že by musela vyrazit za sluníčkem sama s dcerkou. Vladimíra zastoupí rodina a kamarádi. „První dovča bude s maminkou a malou a na tu druhou pak vyrazíme s kamarády a dětmi,“ upřesnila.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 20. 4. 2024

Ačkoli se můžete pyšnit svou trpělivostí, Berani, tato vlastnost by vám dnes mohla být na obtíž. Je možné, že už jste se ohnuli, jak jen to šlo, a dosáhli jste bodu zlomu. Poslední kapka se chystá přiložit velbloudovi na hrb. Dejte průchod explozi emocí, kterou si události žádají. Nemá smysl se dnes snažit zachovat svaté chování.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.