Celebrity

19. května 2023 09:43

Eliška Reiglová

Naše nenávist není hraná, říká Patrik Kincl o Vémolovi. Dostane přes hubu a je to

Patrik Kincl v 7 pádech

Patrik Kincl (33) patří k nejznámějším českým profesionálním zápasníkům. Ještě než si ale vybudoval úspěšnou kariéru lemovanou tituly, prožil temnější období svého života, jehož část strávil za mřížemi. S odstupem času tuto zkušenost vnímá jako terapii a připravuje se na zápas s Karlosem Vémolou (37), kterého touží položit i z osobních důvodů.

Patrik Kincl se narodil v červenci roku 1989 v Hradci Králové. S bojovými sporty se seznámil už jako dítě, v pěti letech začal chodit na judo, kam ho přihlásili rodiče. Jako teenager si pak zamiloval box, od kterého vedla k MMA už jen poměrně krátká cesta. Tu si ale musel sám vydláždit a tvrdě na sobě pracovat.

Život ve vězení

Vydírání, ublížení na zdraví a omezování osobní svobody. Za to se Patrik Kincl dostal na dva roky za mříže, kde zažíval i velmi vypjaté okamžiky. Právě ve vězení mu nicméně došlo, kam chce ve svém životě směřovat a co naopak už znovu zažít nechce. Dodnes dodržuje pravidla, která si ke spokojenosti a úspěchu nastavil.

Podívejte se na rozhovor s Attilou Véghem:

„Chyby v minulosti, přijal jsem to za své. Člověk tam leží v posteli a říká si, jestli tam chce být s takovými lidmi, nebo se svým životem něco dělat. Stanovil jsem si svoje desatero, které dodržuju. Přestat pít, nedotknout se drog, nejíst vepřové a hamburgery, pár takových pravidel mám, která dodržuju dodnes,“ řekl zápasník v 7 pádech Honzy Dědka.

Ač vzpomínky na vězení nemá nejlepší, hodnotí tuto zkušenost jako prospěšnou. „Byla to taková moje terapie, dvouletá meditace. Zklidnilo mě to, srovnalo hodnoty, co od života chci, kam to chci směřovat, mezi jakými lidmi se chci pohybovat. Ve finále by se to dalo hodnotit jako OK záležitost,“ svěřil.

Reálná nenávist

A jeho začátky v MMA? „První zápas jsem vyhrál s odřenýma ušima a chtěl jsem skončit,“ prozradil Kincl, který se aktuálně připravuje na svůj největší zápas s Karlosem Vémolou. Je známo, že mezi těmito dvěma zápasníky panuje napjatá atmosféra. Nenávist, kterou k sobě chovají, je ale skutečná, nejde jen o divadlo pro lidi.

Kincl a Vémola se do sebe několikrát i skrze média pustili, a to i co se týká osobních záležitostí. Do konfliktu se zapojila i Karlosova manželka Lela. Patrik Kincl dokonce podal na svého rivala trestní oznámení. Není tak pochyb o tom, že jejich sobotní zápas bude zajímavou podívanou.

„My to máme osobní. Nemám rád osobní přestřelky, ale zase si to nenechám líbit, tak to pošlu zpátky. A už v tom člověk jede. U nás není nenávist hraná, u nás je to reálný. Prostě dostane přes hubu a je to. Bude to asi největší zápas na česko-slovenské scéně. Nedoporučuju si vsadit. Obecně nikomu. Ale zvítězím, jasně, slibuju,“ dodal sebevědomě Patrik Kincl.

Sdílejte článek
Štítky vězení věznice MMA Karlos Vémola 7 pádů Honzy Dědka Patrik Kincl

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 4. 2024

Berani, dnes bude ve vzduchu vládnout lehkovážná, téměř bláznivá energie. Vesmír vás vybízí, abyste se vzdali železného sevření seznamu povinností a trochu se pobavili. Představte si všechen tlak, který na sebe vyvíjíte, jako kouli na noze, kterou je třeba uvolnit. Není důvod brát se neustále tak vážně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.