Celebrity

21. prosince 2022 17:30

Marie Makovská

Manžel Ewy Farne řekl, proč jeho maminka spáchala sebevraždu: Už nevěděla, jak dál

To všechno z lásky. Tak zní název písně, kterou složil muzikant Martin Chobot, manžel Ewy Farne, aby se vyrovnal se ztrátou maminky a okolnostmi, kvůli kterým si vzala život. Silný text přímo souvisí s domácím násilím, se kterým se potýkala.

Minulý rok Martin Chobot (33) ukončil působení v kapele Ewy Farne (29) a letos vydal debutovou sólovou desku Pootevřené dveře. Většina skladeb se tematicky točí kolem muzikantova vztahu k matce, která byla obětí domácího násilí. Eva Chobotová Suchánková (†41) si v životě prošla peklem, po letech s násilníkem, otcem Martina Chobota, zažila obdobnou situaci i ve vztahu s novým partnerem.

To všechno z lásky je nejen název písně, ale i dokumentu o domácím násilí (2003), kde byl zachycen i případ muzikantovy matky. Martin Chobot původně o svých textech mluvit nechtěl, přemluvila ho ale manželka Ewa Farna. „Že o obsahu písniček mluvím, přišlo na popud Ewy. Říkala mi, že bych měl odhalit jejich pozadí, protože by se s nimi mohl někdo víc ztotožnit,“ uvedl pro web novinky.cz

Neziskové organizace poskytující pomoc obětem domácího násilí

ŽIVOT 90
pro seniory a jejich blízké
Tel. 800 157 157

Bílý kruh bezpečí
Tel. 251 511 313

Krizové centrum RIAPS
Tel. 222 586 768

ROSA – centrum pro týrané a osamělé ženy
Tel. 241 432 466, SOS tel. 602 246 102

Více na mvcr.cz

Martin Chobot: V dokumentu jsem slyšel mámin hlas

Díky písni se mohl Martin Chobot vypsat z bolesti a rozporuplných myšlenek, které ho dlouho svíraly. Přestože stejnojmenný dokument vyšel už před téměř dvaceti lety, podíval se na něj až ve chvíli, kdy se stal otcem. Byly doby, kdy byl na mámu naštvaný, že je dobrovolně opustila. Popsal i to, jak na něj dokument zapůsobil. „Byl to silný zážitek, nejen v mámině příběhu, ale i v tom, že jsem téměř po dvaceti letech slyšel její hlas.“

Ona se bojí, aby neskončila sama… začíná píseň Martina Chobota. „Už při sledování filmu jsem si kladl otázku, jak může někdo říct, že toho druhého trýzní kvůli tomu, že ho miluje, a že to je prostě všechno z lásky,“ dodal muzikant pro novinky.cz.

Maminka Martina Chobota natočila zmiňovaný dokument a dva měsíce nato si vzala život. „Prý měla deprese, se kterými si už nedokázala poradit,“ vysvětlil hudebník, kterému složení písně velice pomohlo. „Z té věci jsem se takříkajíc vypsal. A týká se to i témat dalších písniček na desce, protože je vlastně celá dost o mé mámě,“ uzavřel.

Zpěvačka Ewa Farna oslaví v roce 2023 třicáté narozeniny

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.