Celebrity

12. února 2024 12:30

Tomáš Durčák

Martina Navrátilová mění plány. Rakovinu i podruhé porazila, nyní chce opět dítě

Po veleúspěšné sportovní kariéře se legendární tenistka Martina Navrátilová (67) se svou osudovou partnerkou Julií Lemigovou (51) chtěla stát matkou. Adopci potomka jim však loni překazil návrat rakoviny Navrátilové. Zákeřná nemoc už prý dostala na frak, a tak je diskuze o pořízení potomka opět na stole.

„Když adoptujete dítě, musí se vše točit zejména kolem něj. Ale v tuto chvíli se vše točí hlavně okolo Martiny, aby se uzdravila. Takže jsme to zatím odložily,“ svěřila se loni v březnu partnerka Navrátilové pro PageSix. Dodala tehdy, že její milovaná partnerka bojuje hned se dvěma rakovinami současně a čeká ji náročná léčba, sen o výchově společného dítěte proto musel stranou.

Zdrcená Lemigová, která je bývalá modelka a nyní úspěšná moderátorka populární reality show The Real Housewives of Miami, tehdy prozradila, že byly k adopci už velmi blízko: „Očekávaly jsme, že agentura už musí každou chvíli zavolat a oznámit nám šťastnou novinu, že budeme mít dítě. Místo toho nyní bojujeme se dvěma rakovinami. Nezbývá než počkat, než se Martina uzdraví.“

V létě pak Navrátilová fanouškům potvrdila, že je dle lékařů „zcela vyléčená“ a rakovinu už v těle nadále nemá. „Obrovská úleva,“ napsala tehdy na sociální síť X a dodala hashtagy #byebyecancer a #fu*kcancer. Legendární tenistka původem z Česka se o svém boji s rakovinou rozpovídala v Today show loni v říjnu.

„Věřím, že když vám život do cesty hodí tragédii, máte dvě možnosti. Podvolíte se, nebo začnete bojovat a vzepřete se. A já jsem celý život rebel, který se vždy snaží vzepřít, ani teď nebyl čas sedět a brečet, protože to stejně nepomůže, jen to všechno ještě zhorší,“ popsala Navrátilová, která loni dokázala porazit rakovinu krku a prsu zároveň. „Fyzicky to bylo to nejtěžší, co jsem kdy musela zvládnout,“ dodala.

Martina s manželkou Julií letos v lednu oznámily, že i druhá dcera je už z domu a jejich „hnízdo“ je tak opět zcela prázdné:

A skvělý zdravotní stav Navrátilové dle její partnerky znamená, že se ženy rozhodly obnovit svou snahu o miminko. „Martina je zdravá, takže nyní jsme rozhodně na vrcholu,“ svěřila se Lemigová pro BravoTV.com. „Obnovujeme naše plány na adopci a možná někdy obdržíme onen šťastný hovor… já se teď jenom snažím žít naplno a nemyslím na zítřek, pouze na dnešek,“ zakončila šťastnou novinu drahá polovička bývalé famózní tenistky.

Martina Navrátilová s Julií Lemigovou randí od roku 2006. Koncem roku 2014 si pak svou o 16 let mladší snoubenku a úplně poslední miss Sovětského svazu z roku 1990 vzala. Obě spolu vychovaly dvě dcery, které má Lemigová z předchozího manželství. Martina již v minulosti přiznala, že si roli matky nesmírně užívá, avšak dcery už jsou dnes velké a na odchodu z domova, což může být jeden z důvodů, proč mají manželky chuť dalšího potomka adoptovat.

Martina Navrátilová loni v červnu oznámila, že již podruhé zvítězila nad zákeřnou rakovinou:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 30. 4. 2024

Berani, tento den nemusí být zrovna nejenergičtější. V poslední době jste tvrdě pracovali a vaše tělo potřebuje čas na doplnění energie. Travte nějaký čas v klidu doma. Schoulete se s čajem a dobrou knihou a nechte svou mysl cestovat, kam chce. I když vaše tělo zpomaluje, vaše mysl je aktivnější než kdy jindy. Mohl by to být plodný čas pro strategické tvůrčí změny, které byste chtěli provést doma nebo v práci.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.