Nečekané alkoholové přiznání. Vojta Kotek pil líh, Jakub Prachař větrné víno

Máme rádi Česko XI (2) – Větrné víno

Herci Vojta Kotek a Jakub Prachař se v zábavné show svěřili se svými alkoholovými zážitky a recepty. A že jsou opravdu netradiční. Zatímco Kotek zkoušel líh, Prachař pil v dětství alpu a nyní přišel s vylepšením klasického vína. To by vás nenapadlo!

Novinka, která bude od příštího roku na trhu – tzv. větrné víno. Tak představil herec Jakub Prachař v zábavném pořadu svou speciální recepturu. „Je to víno, které dozrává na návětrnějších stranách. Když chceme docílit té správné chuti, připravíme si větrový bonbon, který vložíme do úst, necháme jemně rozpustit a pak zapíjíme jakýmkoliv červeným nebo bílým moravským vínem,“ vykládá Jakub jedinečný postup, kterým prý docílíme chuti větrné hůrky.

Tento recept překvapivě není od Jakubovy prababičky, která mu v dětství dopřávala extra vychytávku v podobě alpy s cukrem, díky čemuž býval Prachař v dětství opilý. Originální nápoj ovšem nalákal moderátora show Libora Boučka natolik, že neváhal Jakuba poprosit o daný bonbon, aby mohl ono větrné víno taktéž okusit. Sympatický herec měl ale větrovku jen jednu. To však vůbec nevadilo, protože Prachař je pro každou srandu, a tak si bonbon vytáhl z pusy a dal ho Liborovi.

Ten chviličku cucal a vzápětí ho Jakubovi zase vrátil. „Jemně vdechni, přes zuby. A ta kyselinka hned udělá dobrotu,“ radil mu zkušeně Prachař, o němž se aktuálně spekuluje, zda se na dovolené nezasnoubil s herečkou Sarou Sandevou.

„Je to fantastické! Ta máta tomu dodává úplně přesně ten esprit a nádech,“ pochvaluje si spokojeně Libor. „V gastronomii se větrný bonbon ukazuje jako naprosto nezbytná pomůcka, která tě skutečně provede úplně vším,“ bavil Bouček všechny přítomné.

Vojta Kotek zkoušel v Tunisku líh

Herec a věčně neúspěšný protivník Jakuba Vojta Kotek, kterému se při hře často lepí smůla na paty, se ptá, zda to funguje i jako větrná klobása. On sám se přitom v úvodu show Máme rádi Česko, kterou můžete sledovat každý pátek večer na Primě nebo zpětně v archivu na iPrima.cz, svěřil, jaký kousek se mu povedl před čtrnácti lety, když se podílel na vzniku válečného filmu režiséra Václava Marhoula Tobruk.

Natáčelo se v Tunisu a Vojta tam fungoval jako runner. „To je člověk, který na natáčení běhá a nosí věci a někdy ani neví proč. Taková holka pro všechno,“ vysvětloval svou úlohu moderátor unikátní reality show Mistři dílny. „Jeden večer jsme zůstali přímo v poušti, chtěli jsme tam přespat a posilnit se alkoholem, který tam ale nikde nebyl. Tam je problém sehnat vodu, natož alkohol. Řekl jsem si ale, že to je můj úkol – sehnat uprostřed pouště alkohol,“ začal Vojta vyprávět svůj jedinečný zážitek z Afriky.

Kdo by čekal, že se mu povedlo někde v písku najít alkoholový poklad, byl by pěkně vedle. Vojta ukázal svou schopnost improvizace a poradil si úplně jinak. „Jediný alkohol, který jsem našel, byl lékárenský líh v maskérském stanu zakoupený v místní vesničce, který jsme skutečně zkoušeli pít. Dohru to mělo teprve ráno, když se jednotlivci budili ve stanech a křičeli nadšením, že něco vidí,“ smál se Vojta, jenž tím tak možná dokázal, že svou dávku štěstí si už vybral před lety v Tunisku.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.