Nefunkční záchod a nervy na pochodu. Zhroucený Jakub přizná boj s vážnou nemocí

Nemocný Jakub - Prostřeno! XXVI (16)

Čtvrteční hostitel Jakub v repríze soutěže o nejlepší menu nepůsobí zrovna sebejistě. A jeho večer toho bude zářným příkladem. Při vaření si projde krizovým momentem, kdy se bude chtít na všechno vykašlat. Soupeřům pak na sebe prozradí spoustu osobních informací, až jich bude na jejich vkus příliš.

Pětatřicetiletý Jakub není zvyklý vařit pro více lidí. Je rozvedený, má syna ve střídavé péči, a tak vaří maximálně pro sebe a pro něj. Jakub se už pátým rokem léčí s nemocným žlučníkem. Měl by proto držet přísnou dietu bez tuků a koření. Když ji prý poruší, bývá mu zle. Pokrmy, které v tomto týdnu ochutnal, tedy normálně vůbec nejí. Chtěl si ale natáčení vyzkoušet a doufal, že potká fajn lidi. Jakub si svoje menu dopředu nezkusil uvařit a některá jídla bude připravovat poprvé. Soupeři ve čtvrtek ochutnají cuketové rolky, hovězí vývar s domácími nudlemi a zeleninou, vepřovou krkovici se šťouchanými bramborami a Kubíkovy řezy, oblíbený dezert jeho syna. Co se týká hlavního chodu, půjde o souboj krkovic, protože stejné jídlo podávala včerejší hostitelka Kateřina.

Při vaření bude Jakub trochu zmatkovat. Z trouby vytáhne upečený korpus na dezert a prohlásí, že takto by vypadat neměl. Když na něj rozetře tvaroh, ještě to vypadá, že bude všechno zachráněno. Později bude chtít svoje dílo polít čokoládou, tu se mu ale při rozpouštění podaří spálit. Při přípravě předkrmu zase ztratí nervy, protože se mu nebude dařit podle představ. „Mně se tak klepou ruce, že už nevím. No jo, začal jsem být nervózní a je to v háji,“ oznámí nešťastně Jakub.

Někteří soutěžící přitom podobnou katastrofu dopředu čekají. Nikola si totiž myslí, že je Jakub zmatkař. „Byla blbost si to předem nevyzkoušet,“ bude si zoufat Jakub a roztřesenýma rukama bude klást opečenou šunku na plátky cukety. Poté začne dokonce uvažovat nad tím, že by se na všechno vykašlal a šel domů. „Přitom doma jsem,“ zakončí svoje malé zhroucení.

Podívejte se na hostitelovo přiznání, které ostatní zaskočí:

Co skrývá podivná obvazová dekorace?

Jakub hosty přivítá jako uzlíček neštěstí. „Musím se přiznat, že jsem nestíhal, propadl jsem panice. Absolutně jsem se sesypal, když vám to nebude chutnat, nebudu vám to mít za zlé,“ začne svou úvodní řeč. Dá hostům dáreček na památku a popisuje jim, jak mu v noci přestal fungovat záchod a on řešil jeho opravu. Měl v plánu dopředu si připravit dezert, ale vůbec nestíhal. Ostatní se ho budou snažit uklidnit, ujistí ho, že se nic neděje. Klidně prý počkají, když bude třeba. „Myslím, že toho nemusel tolik přiznávat,“ poznamená Kateřina. A bude toho ještě víc, co o sobě prozradí. Jakubovo vyprávění o boji s vážnou nemocí nemá konce a nebude šetřit detaily: „Měl jsem kámen v ledvině, měl jsem zavedenou trubičku a během toho jsem zhubl dvanáct kilo.“ I dnes má v sobě zavedené stenty.

Jak uvidíte na prima+ a vpodvečer na Primě, při šmejdění hosté zjistí, že Jakub vlastní airsoftové zbraně, má je pověšené i na zdech bytu. Jeho neuspořádané bydlení v chlapském stylu některé zaskočí. Barevné zdi a starší nábytek někomu nebude po chuti, některé dekorace jim budou připadat zvláštní a na háčku na dveřích objeví pověšený balíček z obvazů. Nikdo ovšem nebude mít odvahu podívat se dovnitř. Je v něm snad schovaný ledvinový kámen, o kterém jim předtím Jakub vyprávěl? Z nechutně vypadajícího balíčku nakonec hostitel vybalí sušené maso. Bude na něj vůbec někdo mít chuť?

Čtěte také: Oblíbená soutěž amatérských kuchařů má novou znělku. Prostřeno! dostane moderní švih

Jak se vám líbí nová znělka pořadu Prostřeno!

Sdílejte článek
Štítky nemoc FTV Prima Prostřeno! recepty zhroucení repríza bydlení vaření Pardubický kraj žlučník prima+

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 7. 5. 2024

Možná cítíte touhu po cestování a toužíte po něčem novém a odlišném ve svém životě. Nemůžete si pomoct, ale fádní rutina vás trochu nudí. Pokud toužíte po dobrodružství, proč si nenaplánovat exotický výlet? I když na to teď nemáte peníze, můžete začít s průzkumem. Už jen vědomí, že se tam jednou vydáte, vám pomůže zvednout náladu, Berani.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.