Prostřeno v Británii, Megadorty a The Voice UK. Nejlepší světové reality show od ledna na Prima SHOW

Napětí, zábavu, vzrušení i soutěže slibuje zábavný pořad Megadorty, ostře sledovaná pěvecká soutěž The Voice UK a souboj amatérských kuchtíků Prostřeno Británie! Bavte se od ledna s oblíbenými světovými formáty na Prima SHOW!

Sladká a zároveň adrenalinová podívaná se sváteční atmosférou a největšími dorty, jaké jste kdy viděli. To je soutěžně-zábavný pořad Megadorty!

Nadživotní soutěžně-zábavný pořad o pečení? Tematické epizody? To jsou Megadorty! V každé epizodě se utkají tři týmy profesionálních pekařů, kteří mají pět hodin na to, aby navrhli, upekli a nazdobili velkolepý dort na zadané téma. Musí přitom sebrat veškerou odvahu, myslet ve velkém a cokoliv, s čím přijdou, ještě zvětšit do mega obřích rozměrů. A překročit stín vlastní kuchyně i všechny myslitelné meze. Nejambicióznější, nejúžasnější a nejsladší dort získává výhru 10 000 dolarů. Připravte se na neuvěřitelně sladkou podívanou s nefalšovanou plnotučnou sváteční atmosférou!

8. zajímavostí o americké show Megadorty

  1. Americký zábavný pořad Megadorty byl poprvé uveden na televizní obrazovky v říjnu 2019.
  2. Zatím vznikly čtyři série, které mají celkem 44 epizod.
  3. Zábavný soutěžní pořad Megadorty proslul tím, že se jednotlivé epizody specializují na sváteční tematiku, jako jsou Halloween, Vánoce nebo Velikonoce.
  4. Čtvrtá série má čtrnáct epizod – z toho sedm dílů má jako téma Halloween a sedm Vánoce.
  5. Moderátorem čtvrté série Megadortů je bývalý profesionální fotbalový hráč Brad Smith.
  6. Brad Smith moderoval také předchozí série Megadortů.
  7. Brad Smith je samouk, naučil se vařit během kariéry v kanadské fotbalové lize.
  8. Porotci čtvrté série Megadortů jsou Danni Rose, autorka několika kuchařek, která se stala senzací na internetu díky netradičním, ale povedeným receptům; Eddie Jackson, bývalý profesionální hráč amerického fotbalu, který soutěžil v pořadu MasterChef a stal se slavným kuchařem; a Ron Ben-Israel, bývalý profesionální tanečník, který založil jedno z nejzavedenějších a nejznámějších pekařství zaměřených na neobvyklé dorty.

Šmejdí se pouze v české verzi Prostřeno!?

Pět soutěžících, kteří se nikdy předtím nesetkali, se střídají v tom, kdo lépe uvaří, prostře a pohostí u sebe doma ostatní náročné strávníky. Komu se podaří uvařit něco opravdu dobrého? Nebo z toho vyleze nějaký blaf? A jaká bude atmosféra u večeře? Oblíbená kulinářská soutěžní show je plná napínavého dění v kuchyni a dramatických střetů rozdílných osobností.

Sto lidí, sto chutí. Tak se to říká, ale co když právě váš jazýček musí být nejvytříbenější, jinak nezvítězíte v kulinářské soutěži tváří v tvář neúprosné – a neúprosně kritické konkurenci? Prostřeno v Británii je oblíbená show o vaření, ve které se poprvé potkává pět ambiciózních amatérských kuchařů. Předtím se vůbec neznali. Teď musí každý z nich připravit a naservírovat večeři pro ostatní. Kde? U sebe doma! Nezáleží přitom jenom na tom, jak jídlo chutná nebo vypadá. Neméně důležitá je také atmosféra celého večera. Nechybí zábavné a vtipné, někdy dokonce drzé komentáře a 100% přístup do zákulisí. Zvídavým kamerám a divákům nic neunikne – vidíme, jak probíhají kompletní přípravy celé slavnostní večeře. Zatímco někdo to má pevně v rukou, jinde se očividně schyluje ke katastrofě. Bude to nakonec dokonalý, nebo dokonale děsný večer?

7 zajímavostí o britském Prostřeno

  1. Anglická reality show Prostřeno v Británii se vysílá už od roku 2005.
  2. V každé sérii se představuje pět amatérských kuchařů, kteří žijí ve stejném městě. Každý z nich dostane úkol připravit pro ostatní soutěžící jídlo o třech chodech a pohostit je u sebe doma.
  3. Soutěžící na návštěvě u právě vařícího kuchaře nakonec hodnotí, jak vypadá a chutná připravené jídlo, ale i jakým způsobem je naservírováno.
  4. Kuchař, který získá od ostatních nejvíce bodů, vyhrává odměnu 1 000 liber v hotovosti.
  5. V každé sérii se obvykle setkávají a střetávají soutěžící s rozdílnými a protikladnými osobnostmi.
  6. Díky veleúspěšnému formátu pořadu vzniklo několik spin-offů zaměřených na páry, celebrity nebo profesionální kuchaře.
  7. Úspěšný formát pořadu Prostřeno doputoval až do Česka a také do Austrálie, Kanady, Irska, Spojených států amerických, Jihoafrické republiky, Argentiny, Chile, Mexika, Španělska, Turecka, Belgie, Brazílie, Bulharska, Chorvatska, Dánska, Estonska, Finska, Německa, Francie, Řecka, Maďarska, Indie, Íránu, Izraele, Itálie, Lotyšska, Litvy, Malajsie, Nizozemí, Norska, Polska, Rumunska, Ruska, Srbska, Švédska, Švýcarska, Spojených arabských emirátů, na Slovensko, Nový Zéland a Ukrajinu.

The Voice UK

The Voice UK je inovativní, ostře sledovaná pěvecká soutěž, ve které se sice slavíci stavějí do záře reflektorů a před objektivy kamer, ale kde na jejich vzhledu rozhodně nezáleží. Tady je na prvním i posledním místě talent. Kdo chce hlasy, musí mít hlas!

Nejautentičtější pěvecká soutěž ze všech. To je inovativní, ostře sledovaný soutěžní pořad The Voice UK, ve kterém atraktivní vzhled nehraje vůbec žádnou roli. Talent je, o co tady běží. A když říkáme talent, máme na mysli především hlas! Hvězdy nejen anglické hudební scény, jako jsou will.i.am z Black Eyed Peas, Tom Jones, Meghan Trainor a Olly Murs, usedly do poroty, aby ohodnotily některé z nejslibnějších, dosud neznámých zpěváků a zpěvaček ze všech koutů země. Komu z nich se podaří prorazit na hudební scénu? Komu a jak pomůžou porotci, kteří zároveň přijali nevděčné role hudebních mentorů? Dokonce ani jejich výběr nebude jednoduchý, zato proběhne za velmi dramatických okolností – protože i mentoři se musí řídit jedině tím, jak dobrý mají soutěžící talent. Zkrátka kdo chce hlasy, musí mít hlas! Proto si nenechte ujít nové řady cenami ověnčené zábavní show The Voice UK, která je oblíbená po celém světě.

Víte o The Voice UK, že...

  • Britská televizní pěvecká soutěž The Voice UK měla premiéru v březnu 2012. Zatím vzniklo 12 sérií a více než 150 epizod. Na rok 2024 je naplánovaná 13. série.
  • Porotci hodnotí soutěžící pouze podle jejich zpěvu a podle toho, jaký mají hlas. Nikdy neřeší jejich vzhled ani to, jestli a jaký mají potenciál prorazit a stát se hvězdou. Tím se show The Voice UK výrazně liší od podobných pořadů jako X Faktor, Pop Idol nebo Česko Slovensko má talent.
  • TV Prima aktuálně odvysílá 9., 10. a 11. sérii, které patří k nejnovějším.
  • Devátá série má 14 epizod.
  • Desátá série má 12 epizod.
  • Jedenáctá série má 9 epizod.
  • V pořadu The Voice UK působí jako porotci, kteří jsou zároveň mentory soutěžících, populární zpěváci, zpěvačky a muzikanti.
  • V 9. sérii The Voice UK působí jako porotci a mentoři will.i.am z Black Eyed Peas, Tom Jones, Meghan Trainor a Olly Murs.
  • Will.i.am, Tom Jones a Olly Murs se vracejí v rolích porotců a mentorů také v následující 10. a 11. sérii, Meghan Trainor ale chybí, protože otěhotněla. Vystřídala ji zpěvačka Anna-Marie.
  • Zpěvačka Meghan Trainor později prozradila, že když byla přijata mezi porotce, cítila strach a nejistotu. Bála se, co si o ní pomyslí soutěžící, protože se považuje za méně slavnou, než jsou ostatní porotci. Byla také nervózní z toho, že přichází jako náhrada za předchozí porotkyni, zpěvačku Jennifer Hudson, kterou si diváci velice oblíbili. Dokonce ji požádala o radu.
  • V předchozích sériích působili jako porotci a mentoři popové hvězdy Kylie Minogue, Tom Jones, Jessie J, Rita Ora, Paloma Faith, Boy George, Ricky Wilson a Gavin Rossdale.
  • Cílem každého ročníku je najít nové hudební talenty a zajistit jim nahrávací smlouvu. Soutěže se mohou zúčastnit jednotlivci, dvojice i skupiny. Mohou to být amatéři, ale i profesionálové. Jedinou podmínkou je, že jim musí být nejméně 13 let.
  • Každý vítěz soutěže získává nahrávací smlouvu.
  • Zábavně-soutěžní pořad The Voice UK vymyslel producent John de Mol, který vytvořil také veleúspěšné pořady Big Brother a Faktor strachu. V roce 2023 magazín Forbes odhadl výši jeho majetku na 1,8 miliardy amerických dolarů.
  • Zábavní soutěžní pořad The Voice vznikl podle vzoru původní nizozemské pěvecké reality show The Voice of Holland, která je také známá pod zkratkou TVOH.
  • Podle úspěšného formátu pořadu The Voice vzniklo po celém světě mnoho „národních“ verzí – včetně česko-slovenské.
  • Od roku 2015 je moderátorkou pořadu The Voice UK populární osobnost britských televizních obrazovek Emma Willis (Emma Willis: Příběhy z porodnice).
  • Díky úspěchu pořadu The Voice UK vznikla také dětská verze The Voice Kids.

Porotci a mentoři

Will.i.am

Americký rapper, zpěvák, skladatel a hudební producent se narodil 15. března 1975 v kalifornském Los Angeles. Proslavil se jako zakládající člen a jedna z hlavních tváří skupiny Black Eyed Peas, která vznikla v roce 1995. Samostatně vydal čtyři alba. Jako hudební producent spolupracoval s takovými hvězdami jako Michael Jackson, Justin Bieber, Britney Spears, Miley Cyrus, David Guetta, U2, Rihanna, Justin Timberlake, Nicki Minaj nebo Kesha. Působí jako porotce a mentor v pořadech The Voice UK, The Voice Australia a The Voice Kids. Získal sedm cen Grammy a jednu Daytime Emmy. Jeho celé rodné jméno je William James Adams Jr. Jeho otec, kterého nikdy nepoznal, pocházel z Jamajky. Vyrůstal v latinskoamerické komunitě, kde byl jedním z mála Afroameričanů. Prozradil, že má ADHD a tinnitus. Od roku 2017 je vegan.

Tom Jones

Velšský zpěvák se narodil 7. června 1940 ve vesnici Treforest. Proslavil se už v 60. letech minulého století díky několika hitům, jako What’s New Pussycat? nebo Sexbomb, které obsadily přední místa hudebních žebříčků. Pravidelně vyjíždí na světová turné, od roku 1967 do roku 2011 vystupoval v Las Vegas. Nazpíval titulní píseň k bondovce Thunderball. Příležitostně se věnuje herectví. Působí jako porotce a mentor v pořadu The Voice UK. V roce 1998 mu královna Alžběta udělila rytířský řád, takže může používat titul sir. Jeho celé rodné jméno je Thomas Jones Woodward. Jeho otec pracoval jako horník. Zpěvu se začal věnovat už v dětství a pravidelně vystupoval na rodinných akcích. Když mu bylo 12 let, prodělal tuberkulózu a následující dva roky se musel léčit, ležet v posteli a nedělat prakticky nic jiného než si kreslit a poslouchat hudbu. Jeho idolem byl Elvis Presley, se kterým se později spřátelil a trávil mnoho času. Po Presleyho smrti se dokonce šířily drby, že má pletky s jeho manželkou Priscillou. Tvrdí, že na vrcholu slávy měl sex s 250 fanynkami za rok. Byl ženatý s přítelkyní, se kterou začal chodit už na střední škole. Vzali se v roce 1957 a zůstali manželé i navzdory jeho četným nevěrám. Od roku 2016 je vdovcem. Má dva syny, z toho jeden je nemanželský.

Meghan Trainor

Americká zpěvačka, hudební skladatelka a moderátorka se narodila 22. prosince 1993 na ostrově Nantucket v Massachusetts. Proslavila se díky hitu All About the Bass, který Ewa Farna přezpívala do češtiny pod názvem Boky jako skříň. V roce 2016 získala Grammy pro nejlepšího nového interpreta. Hudbě se věnuje už od šesti let. Ve třinácti napsala první vlastní píseň. Než prorazila, složila, nahrála a sama si produkovala tři nezávisle vydaná alba. Její texty se často týkají témat, jako je ženství a vzhled, přesto bývají někdy kritizovány za postoje namířené proti feminismu. Působí jako porotkyně a mentorka v pořadech The Voice UK, Australian Idol a The Four: Battle for Stardom. Její celé rodné jméno je Meghan Elizabeth Trainor. Prosazuje práva LGBTQ+ i přísnější kontrolu vlastnictví střelných zbraní v USA. Od roku 2018 je jejím manželem herec Daryl Sabara, se kterým má dva syny.

Olly Murs

Anglický zpěvák, skladatel a moderátor se narodil 14. května 1984 ve Withamu. Účastnil se šestého kola britské verze televizní talentové soutěže X Faktor a díky tomu získal nahrávací smlouvu. Působí jako porotce a mentor v pořadu The Voice UK a byl také moderátorem pořadu X faktor. Jeho rodina je lotyšského původu. Má sestru a bratra, který je jeho dvojčetem. Od mládí hrál fotbal. Než se začal živit hudbou, pracoval v telemarketingu. Prozradil, že v minulosti měl psychické problémy, kvůli kterým propadl alkoholu. Od června 2023 je ženatý.

Anna-Marie

Anglická zpěvačka a skladatelka se narodila 7. dubna 1991 ve vesnici East Tilbury. Vydala tři sólová alba. Působí jako porotce a mentor v pořadu The Voice UK. Od pěti let vystupovala v muzikálech na West Endu. Když dospívala, stala se obětí šikany ze strany spolužáků. Má černý pás v Šótókan karate a je trojnásobnou mistryní světa. V roce 2018 prohlásila, že ji přitahují muži i ženy, ale že se neidentifikuje s označením bisexuál. Prozradila také, že trpí úzkostmi, má ADHD, dyslexii a obsedantně kompulzivní poruchu. Od roku 2022 je jejím partnerem rapper Slowthai.

Sdílejte článek
Štítky Velká Británie dort kuchař Tom Jones reality show televizní show Prima SHOW The Voice UK Meghan Trainorová Mega dorty Prostřeno Británie

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 2. 5. 2024

Berani, pozorně poslouchejte, když dnes dostáváte pokyny. Vaše mysl nemusí být tak bystrá jako obvykle. Pokud si nedáte pozor, mohli byste se vydat špatnou cestou a nakonec začít úplně od začátku. Nestyďte se ani se nestyďte klást otázky. Vždy je lepší se zeptat, než udělat zbytečnou chybu. Postupujte pomalu a metodicky a zvládnete to.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.