Prima v lednu uvede seriál Malá velká liga s Markem Němcem v hlavní roli

Malá velká liga od 8. ledna ve 20.15 na Primě

Skvělý fotbalista a brilantní prvoligový trenér vinou svého chování vyfasuje podmínku a veřejně prospěšné práce na základní škole. Najít si cestu k netalentovaným malým fotbalistům se ukáže jako trest daleko větší, než se na první pohled mohlo zdát! To je životní výzva pro hlavního hrdinu v podání Marka Němce, na níž stojí příběh nového osmidílného seriálu Malá velká liga. Ten už od pondělí 8. ledna uvede Prima v hlavním vysílacím čase, vždy po dvou dílech.

Jan "Honza" Růžička (Marek Němec) je po potyčce v přímém přenosu s vycházející hvězdou svého klubu Sparta Praha, mladým útočníkem Paškou (Marek Lambora), propuštěn ze zaměstnání, vyloučen z klubu a nemůže trénovat. Navíc je kvůli zničení osobního majetku, napadení a kladení odporu při zatýkání pod vlivem alkoholu odsouzen na několik měsíců veřejně prospěšných prací nepodmíněně.

Jeho řádění, nezřízené pití a podrážděné chování jsou důsledkem jeho povahy a rozpadajícího se manželství. Jeho žena Sára (Anna Fixová), láska jeho života, ho opustila. Růžička se tak ocitne ze dne na den bez práce, pro kterou žije, bez ženy, kterou miluje, v podnájmu někde na sídlišti a navíc je přinucen v rámci svého trestu trénovat bandu netalentovaných dětí ze sídlištní základní školy. A tak člověk, který dosud nepoznal nic než fotbal a výhry, najednou po sérii velkých životních proher musí poznat i všechno to mimo fotbal, co se jmenuje život. A tak má bezdětný chlap v počínající krizi středního věku, který nikdy nechtěl mít děti, na krku rázem několik pěkných kvítek.

Premiéra seriálu Malá velká liga: Od pondělí 8. ledna ve 20:15.  Hned po něm se těšte na premiérovou show Hubne celá vesnice.

Díky tomu ale vedle snahy získat zpět svou práci a manželku zjistí, že jsou možná i jiné věci, na kterých v životě může záležet. A dokonce možná i jiné ženy… Pomohou mu nové životní lekce k tomu stát se o trochu menším egoistou a narcisem?

Marek Němec v ústřední roli seriálu Malá velká liga

Pro Marka Němce je hlavní role fotbalového trenéra Růžičky vykročením ze stereotypu. „Je to debil, ale nádhernej. Ale on se polepší. A mě baví! Je to nesmírně zábavně napsané. Mně skutečně fotbal nic neříká, ale říká mi něco dobrý sportovní výkon, párkrát jsem viděl dobré sportovní výkony, v tomto má ode mě fotbal respekt a pak také za charitativní rozměr. To mi přijde dobrý. Ale jinak tomu neholduju. Husinu nemám, a to točíme na Spartě. Ale ten prostor je charismatickej a umím si představit, že jako divák si to užiju,“ říká Marek Němec, který sám sportu příliš neholduje. „Skončila mi všechna divadelní představení, která mi držela kondičku, tak teď musím. Dělám kliky, sedy, lehy, mám rád kolo a vodní sporty, ale nejsem žádný vášnivý sportovec a nemám sportovní návyk v tom smyslu, že bych si sportem čistil duši. Já si ji čistím přes hudbu a výlety a koukáním do dálky,“ přiznává Marek Němec.

Dále hrají: Anna Fixová, Martin Myšička, Roman Štabrňák, Sarah Haváčová, Anežka Rusevová, Vanda Chaloupková, Marek Lambora a další.

Scénář: Michal Baláž, Jakub Machala

Režie: Jakub Machala


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.